Skip to navigation Skip to main content

Bereid je voor op de wintersport met skilessen in Nederland

Snowworld Amsterdam Skiles (2)
© Spalder Media Group

Met skilessen in Nederland kun jij je alvast goed voorbereiden op de wintersport. Skiën en snowboarden is namelijk een sport die de meeste mensen niet dagelijks beoefenen. De techniek is nog onbekend of wellicht een beetje weggezakt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van spieren die niet goed getraind zijn om meerdere dagen intensief aan de slag te gaan. Lees snel verder als je benieuwd bent geworden naar alle voordelen, mogelijkheden, locaties en prijzen van skilessen in Nederland.

Skilessen in Nederland voor een optimale wintersportbeleving

Of het nu de eerste keer is dat je op wintersport gaat of dat je ieder jaar op de latten staat, de eerste afdaling voelt altijd een beetje onwennig. Zeker als je nog niet veel ervaring hebt. Waarschijnlijk vraag je je af 'Hoe maak ik ook alweer een bocht?' en 'Op welk been moet ik ook alweer druk zetten?'. Om ervoor te zorgen dat je deze vragen niet meer hebt als je bovenaan je eerste afdaling staat, kunnen skilessen in Nederland goed helpen ter voorbereiding.

Als je voor de eerste keer op wintersport gaat, kun je ervoor kiezen om in Nederland alvast de basishouding en skitechniek leren. Hierdoor overschat jij jezelf minder snel en sta je niet je hele eerste dag op de oefenweide. Het scheelt je een hoop gezwoeg en maakt de uiteindelijke vakantiebeleving een stuk leuker! Voor de meer ervaren skiër kan het ook geen kwaad om eerst op les te gaan in Nederland. Je kunt hierdoor weer even het gevoel oppakken en je techniek nog een beetje bijschaven. Ook dit geeft een fijn gevoel als je weer bovenaan de piste staat voor je eerste afdaling.

Skiles in Snowworld Amsterdam
© Spalder Media Group

Skilessen in Nederland voor kinderen

Skilessen in Nederland kunnen ook een goede voorbereiding zijn voor kinderen. Zeker voor de allerkleinsten. Het kan namelijk erg overweldigend zijn om ineens in de kou, op een hoge berg en met gladde ski's onder je voeten te staan. Door in Nederland alvast skilessen te volgen, kan het zijn dat de kinderen minder gespannen op wintersport gaan. Daarnaast is het ook nog eens een leuke manier om in de wintersportstemming te komen. Voor kinderen zijn skilessen vaak al mogelijk vanaf 3 jaar. Het is alleen belangrijk om te realiseren dat ieder kind anders is en daarom zijn er een aantal afwegingen die je kunt maken. Zo moet jij je afvragen of jouw kind voldoende kracht heeft om op ski's te staan en heeft jouw kind geen moeite om even zonder zijn of haar ouders te zijn?

Skiles in Nederland: drie mogelijkheden

Skilessen in Nederland zijn mogelijk op drie soorten skibanen: een rollerbaan, borstelbaan en indoor skihal. Hieronder lichten we ze kort toe.

 • Rollerbanen zijn indoor skibanen waar een tapijt onder je ski’s door rolt. Doordat het tapijt rond is en om de baan heen rolt, kun je hier oneindig op skiën.
 • Borstelbanen zijn gemaakt van kunststof matten die worden neergelegd op een (aangelegde) heuvel. Je skiet in de buitenlucht.
 • Indoor skihallen zijn het best te vergelijken met het gevoel van skiën in de echte sneeuw. De sneeuw wordt gespoten vanuit sneeuwkanonnen en iedere nacht geprepareerd met pistenbully's. Om de sneeuw goed te houden, wordt de hal continu gekoeld naar een temperatuur rond de -5 °C.

Op alle drie de soorten skibanen is het mogelijk om skilessen in Nederland te volgen.

Skiles in Snowworld Amsterdam
© Spalder Media Group

Indoor skihallen in Nederland

Wil jij skilessen volgen in Nederland? Er is altijd wel een indoor skihal, borstelbaan of rollerbaan in de buurt. Wil je skiën op echte sneeuw? Dat kan bij de volgende indoor skihallen.

 • SnowWorld Amsterdam
 • SnowWorld Zoetermeer
 • SnowWorld Landgraaf
 • SnowWorld Rucphen-Breda
 • SnowWorld Terneuzen
 • Montana
 • De Uithof

Skilessen in Nederland, wat kost dat ongeveer?

Helaas is niks gratis op de wereld en dat geldt ook voor skilessen in Nederland. Echter, is er wel verschil in prijzen op basis van het soort skibaan en de soort les. Ook verschillen de prijzen vaak per leeftijd, zo is een les voor kinderen meestal goedkoper dan voor volwassenen. Je kunt vaak kiezen uit een proefles, privéles en wekelijkse groepslessen. Proef- en groepslessen zijn vaak met meerdere mensen en je betaalt een stuk minder dan voor privélessen. Klein nadeel is dat er minder gelegenheid is voor persoonlijke aanwijzingen. Voor privélessen betaal je meer, maar je krijgt veel persoonlijke aandacht.

Rollerbaan prijzen (volwassenen):

 • Proefles al vanaf € 25,- (inclusief materiaal)
 • 1 uur privéles al vanaf € 85,- (inclusief materiaal)
 • 6 lessen al vanaf € 199,- (inclusief materiaal)

Borstelbaan prijzen (volwassenen):

 • Proefles al vanaf € 12,50 (inclusief materiaal)
 • 50 minuten privéles € 60,- (exclusief materiaal)
 • 6 lessen € 280,- (exclusief materiaal)

Indoor skihal prijzen (volwassenen):

 • Proefles € 39,95 (inclusief materiaal en skipas)
 • 55 minuten privéles vanaf € 62,50 (exclusief materiaal en skipas)
 • 5 dagen skiles vanaf € 165,65 (exclusief materiaal, inclusief skipas)

Let op: bovenstaande prijzen zijn gemiddeld genomen en kunnen dus hoger of lager uitvallen.

Lara Winter

Over Lara

Lara heeft op haar derde leren skiën en is sindsdien jaarlijks in de Alpen te vinden. Inmiddels heeft ze van haar passie haar werk gemaakt. Ze geeft nu met veel plezier skiles in Nederland, en wil dat zo snel mogelijk ook in Oostenrijk gaan doen.