Skip to navigation Skip to main content

5 dingen die je moet doen voor het skiseizoen begint

16730 - 5 dingen die je moet doen voor het skiseizoen begint (1)

Langzaam maar zeker komt het wintersportseizoen dichterbij. Hoog tijd om met de voorbereiding te gaan starten! Voor wie nog niet geboekt heeft, is het eerst zaak om een wintersportbestemming uit te gaan zoeken. Je kunt immers maar weer een tripje op de agenda hebben om naartoe te leven. Vervolgens is het tijd om het lichaam weer in de winter- en skimodus te krijgen. Ook het materiaal dient klaar te zijn voor de sneeuw. Je kunt je ski’s niet vroeg genoeg geslepen en gewaxt hebben. Heb je nog nieuwe wintersportkleding nodig? Check de nieuwste wintersportmode en zorg dat alles klaarligt om weer naar de sneeuw te vertrekken.

#1. Boek een wintersport

Nu iedereen langzaam maar zeker terugkeert van zomervakantie, kan het vizier op de wintersport. Het aanbod van de touroperators staat online en wie in het voorseizoen wil gaan skiën profiteert van prima aanbiedingen. Wil je geen risico nemen wat betreft sneeuw kies dan voor een bestemming met een gletsjer. Begin december gaat het wintersportseizoen in de meeste reguliere skigebieden weer van start. Ga je met een groot gezelschap op wintersport dan kun je via Snowplaza een aanvraag voor een groepsreis doen.

16730 -  (5)

#2. Start met ski oefeningen

Het is tijd om weer in beweging te komen! Van op het strand liggen, barbecueën en ijsjes eten is de conditie waarschijnlijk niet beter geworden. Wanneer je nu al aan de conditie (fietsen, lopen) begint te werken en ski oefeningen doet, heb je daar tijdens de winter profijt van. Ski oefeningen verminderen de kans op blessures, maken je minder gevoelig voor spierpijn en geven je meer zekerheid op de piste.

16730 -  (6)

#3. Werk aan je skitechniek

Ook in eigen land kun je prima aan je skitechniek werken. Beginner of gevorderd, in aanloop naar het wintersportseizoen is het altijd goed om even naar een indoor skihal of rollerbaan te gaan. Fris je geheugen op en oefen op het maken van bochten en de pizzapunt. Gevorderden werken aan de perfecte gecarvede bocht of aan de optimale skihouding. Wanneer je straks weer in de sneeuw staat hoef je niet een dagje in te komen, omdat jij het skigevoel al weer te pakken hebt.

16730 -  (7)

#4. Prepareer je ski’s en materiaal

Niet alleen het lichaam moet klaar zijn voor de eerste wintersport, ook het materiaal moet in topconditie zijn. Zorg dat je ski’s zijn gewaxt en geslepen voordat je de sneeuw weer opzoekt. Breng je materiaal ruim van te voren naar een goede wintersportwinkel of investeer zelf in een onderhoudsset (vijlen, schrapers, strijkbout). Pas ook nog even je wintersportkleding om er zeker van te zijn dat alles nog goed zit. Zo niet, dan heb je een goed excuus om de laatste wintersportmode te shoppen!

16730 -  (8)

#5. Regel je skihuur en skiles online

Het is wel zo makkelijk om zaken als skihuur en skiles alvast online te regelen. Dan hoef je op de dag van aankomst niet direct naar het dalstation om daar vervolgens achter in de rij aan te sluiten. Bovendien profiteer je online vaak nog eens van aantrekkelijke kortingen. Via Snowplaza kun je eenvoudig je materiaalhuur en skiles online boeken. Op iedere dorpspagina vind je in het menu een tab met ‘skiverhuur’ en ‘skischolen’.

16730 -  (9)
1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.