29 december 2018 door Jasper in 'Skitechniek''

We willen het liever voorkomen. Maar helaas overkomt het ons allemaal wel eens. Tijdens het skiën kun je ten val komen. Zolang de val niet zorgt voor vervelende blessures is daar niks mis mee. Het is dan wel zo fijn als je zelf weer op kunt staan. Op de piste zie je regelmatig mensen die niet zelf kunnen opstaan. Daarom in deze video enkele tips voor hoe je op kunt staan na een val.

Ski's altijd haaks op de glijrichting zetten

Na je val wil je de ski’s haaks op de glijrichting zetten onder je lichaam. Zo glijd je na het opstaan niet gelijk weg. Laat als het lukt je ski’s aan. Ben je opgestaan nadat je de ski’s hebt uitgetrokken, dan bestaat de kans dat je naar beneden glijd. Zeker op een steile piste heb je op je skischoenen geen schijn van kans om nog te stoppen.

Skitechniek: opstaan na een val (video)

Heb je moeite met opstaan nadat je op de piste gevallen bent, dan is het makkelijk als je niet valt. Voor een stabielere houding en meer handige tips tijdens het skiën zie ik je graag in de skischool in Gerlos.

Jasper heeft jaren gewerkt als skileraar in Gerlos en is eigenaar van (ski)centrum Outdoor Valley vlakbij Rotterdam.

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.