Skip to navigation Skip to main content

Skikleding 2019/2020: trends & skimode van volgend seizoen

50274 - Skikleding 2019/2020: trends & skimode van volgend seizoen (2)

Volgend seizoen wordt skikleding nog functioneler. Daarnaast zal de kleding ook tijdens het dagelijks leven steeds minder misstaan. Zo wordt je ski-jas niet alleen een geliefd item op de piste, maar ook tijdens een wandeling door de stad of in eigen land. Veel nieuwe wintersportkleding is al gepresenteerd op de ISPO. Met name duurzame en innovatieve kledingstukken hebben een award in de wacht weten te slepen. Om te weten waar je volgend seizoen op de piste in gezien moet worden, hebben wij de skikleding trends 2019/2020 voor je op een rijtje gezet.

Skikleding mode wintersportseizoen 2019/2020

Op de ISPO, de grootste vakbeurs voor de (winter)sportindustrie, worden ieder jaar de nieuwe producten voor het volgende seizoen gepresenteerd. Zo schreven wij eerder al over de nieuwste ski’s en de beste skischoenen voor 2019/2020. Ook op het gebied van kleding zijn er weer allerlei nieuwtjes. Zo komt Norrøna met een kledingstuk dat een mix is tussen een sweater en een waterdichte jas. Odlo brengt een midlayer op de markt met een verwarmingselement. Met de nieuwste handschoenen van Black Diamond heb je nooit meer last van koude vingers.

Ski-jas: waterdicht en optimale isolatie

50274 -  (10)
(Foto: © Mammut)
(Foto: © Mammut)

De Sota HS Hooded Jacket is een water- en winddichte skijas van Mammut. Voor een optimale bewegingsvrijheid zorgt de 4-Way-Stretch structuur, dat de jas tevens ademende eigenschappen heeft. Zo wordt het transpiratievocht dat ontstaat tijdens het skiën snel naar de volgende laag getransporteerd. Voor nog meer warmte-afgifte zijn er extra isolerende Primaloft-inserts opgenomen in de jas. De jas is ontworpen om lang mee te gaan en door de ISPO-jury uitgeroepen tot ‘product van het jaar’. Het product wordt geroemd om de functionaliteit en duurzaamheid.

Skibroek: veel bewegingsvrijheid bij iedere bocht

50274 -  (11)
(Foto: © Spyder)
(Foto: © Spyder)

De hooggesneden Nordwand GTX van Spyder is uiterst functioneel. De wind- en waterdichte 3-lagen constructie geeft regen en sneeuw geen kans om in de stof door te dringen. Volgens de fabrikant zijn er echter geen concessies gedaan op het gebied van ademend vermogen. Aan de zijkant is de broek voorzien van ventilatieritsen. Om er voor te zorgen dat de broek niet knelt en onder alle omstandigheden meebeweegt, zijn er elastische stretch-inserts gebruikt.

Midlayer: met geïntegreerde verwarming

50274 -  (12)
(Foto: © Odlo)
(Foto: © Odlo)

De I-Thermic van Odlo belooft zich als een tweede huid aan te sluiten op het lichaam. Het bovendeel is voorzien van een geïntegreerde verwarmingstechnologie, genaamd Phoenix by MAS. Dit is zo ontworpen dat de temperatuur zich aanpast aan het lichaam. Om dit te bereiken, zijn er dunne verwarmingselementen in het shirt verwerkt. Via een app kun je instellen hoe het shirt zich dient te gedragen. Een kleine oplaadbare batterij zorgt voor de benodigde energie. Zo blijft het lichaam ook tijdens het wachten bij de lift en tijdens de extreme dagen lekker warm. Odlo heeft een ISPO Gold Award ontvangen voor de I-Thermic.

Handschoenen: met drie warmte standen

50274 -  (13)
(Foto: © Black Diamond)
(Foto: © Black Diamond)

Ook de Solano handschoen van Black Diamond vielen in de prijzen. Dankzij GORE-TEX zijn de handschoenen waterdicht, maar ook ademend. Het bijzondere aan dit paar handschoenen is de Gore-Warm technologie. Hiermee kan je de warmte elementen in de handschoen op drie verschillende standen zetten. De oplaadbare accu’s, die zijn verborgen onder een ritssluiting, garanderen de hele dag warmte. Wie geïnteresseerd is in de Solano, kan kiezen uit wanten en een model met vingers.

Hoodie: is het een trui of toch een jas?

50274 -  (14)
(Foto: © Norrona)
(Foto: © Norrona)

De Norrøna røldal Thermo Hood is een doordachte combinatie tussen een heerlijke hoodie en een functionele ski-jas. Het zachte materiaal aan de binnenzijde is bedekt met een waterdichte en duurzame DWR-coating. Binnenin zit ook een verwarmende PrimaLoft Gold Active laag die het lichaam moet beschermen tegen afkoeling. Het kledingstuk heeft alle eigenschappen van een hoodie en een comfortabele pasvorm. De zachte capuchon, de elastische mouwen en de zijzakken maken de Røldal Thermo Hood compleet.

Ski's en skischoenen 2019/2020

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.