Skip to navigation Skip to main content

Een wintersport in Saalbach in foto's

Stoeltjeslift naar de top van de Kohlmaiskopf in Saalbach

Saalbach is één van de dorpen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Vanaf hier heb je toegang tot meer dan 270 km aan pistes. Je kunt iedere dag een andere route kiezen of de bekende Skicircus Challenge skiën. Saalbach is een gezellig dorp met een autovrij centrum. Je kunt met de auto naar je accommodatie rijden om de spullen uit te laden, maar daarna moet deze toch echt voor de rest van de week de garage in. De skiliften zijn allemaal op loopafstand en brengen je in een mum van tijd de piste op. Snowplaza heeft Saalbach al een aantal keer bezocht en laat je in dit weblog zien hoe dat is.

#1. Veel pistekilometers

Saalbach is onderdeel van skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Met meer dan 270 pistekilometers is dit skigebied één van de grootste van Oostenrijk. Iedere dag kun je een andere route uitstippelen en tal van mooie tochten skiën. Uiteraard kom je onderweg genoeg berghutten tegen voor een pauze.

Snowboarder op de piste voor pistekaart in Saalbach

#2. Geniet tijdens het skiën van prachtige uitzichten

Tijdens het skiën kom je op meerdere plekken prachtige uitzichtpunten tegen waar je kunt genieten van indrukwekkende bergpanorama's. Bijvoorbeeld deze op de 2020 meter hoge Schattberg Ost.

Skiër geniet van het uitzicht op de Schattberg in Saalbach

#3. Pak zo nu en dan je fotomomentje

En als je dan zo'n mooi uitzichtpunt tegenkomt, stop dan ook zeker even voor een foto. Het bergpanorama op de achtergrond van deze foto kun je bewonderen bij het eindstation van de Panorama 6er stoeltjeslift op de Kohlmaiskopf. Hierna kun je over de brede blauwe piste 52 weer terug skiën naar het dal.
Meer pistetips in het Skicircus vind je hier >

Twee skiërs op de Kohlmaiskopf in Saalbach

#4. Ski de Skicircus Challenge

Vanuit Saalbach kun je tal van mooie tochten skiën. Eén echte aanrader is de Skicircus Challenge, ook wel bekend als de Skicircus ronde. Met een afstand van maar liefst 72 kilometer behoort deze skitocht tot één van de langste van de Alpen. Tijdens het skiën overbrug je 12.000 hoogtemeters en daar doe je 7 tot 8 uur over. De skitocht is alleen geschikt voor de gevorderde skiër. Is dit allemaal net iets teveel van het goede? Probeer dan één van de andere skitochten: de Saalbach ronde (20 km), de Hinterglemm ronde (24 of 21 km), de Leogang ronde (26 km) en de Tirol ronde (22 km).

Het bord van de Skicircus Challenge op de piste

#5. Proef deze overheerlijke Käsespätzle bij Sky Rest

In het Skicircus kom je tal van leuke berghutten tegen. Op de Schattberg Ost ligt berghut Sky Rest. Bij helder weer kun je vanaf de tafeltjes aan het raam genieten van een prachtig uitzicht. Ook is er een fijn en groot terras. Op de menukaart vind je traditionele Oostenrijkse gerechten voor een aangename prijs. Als kaasliefhebber moet je echt de Käsespätzle proberen. Persoonlijk vind ik dit één van de lekkerste die ik ooit geproefd heb. Geen kaasfan? Ook de Tiroler Gröstl is heerlijk.

Käsespätzle bij berghut Sky Rest in Saalbach

#6. Geniet van brede pistes

In het Skicircus kom je veel brede pistes tegen. Het merendeel (140 km) is blauw en voor beginners perfect om op te oefenen. En niet alleen voor beginners, ook voor gevorderden zijn deze afdalingen een feestje!

Skiën op een blauwe piste op de Kohlmaiskopf in Saalbach

#7. Veel gondels, weinig stoeltjesliften

Als je de liften bekijkt op de pistekaart, dan zie je dat er in het Skicircus meer gondels zijn dan stoeltjes- of sleepliften. Een klein nadeel, want dat betekent dat je steeds weer uit je ski's moet klikken voordat je de lift in kunt stappen.

Stoeltjeslift en piste in het Skicircus

#8. Warme choco drinken bij de Edelweiss Hütte

Als je op wintersport gaat, dan zijn fijne adresjes voor een kop koffie of warme chocolademelk meer dan welkom. Eén van de fijne adresjes in Saalbach is de Edelweiss Hütte op de Kohlmaiskopf. Er is een buitenbar, je kunt binnen plaatsnemen, maar ook in deze fijne ligstoeltjes. Schijnt de zon en komt het einde van de skidag in zicht? Ook een borreltje kun je hier heel goed drinken!

Wintersporter in ligstoeltje op de piste in Saalbach

#9. Uitzicht op het dorp en het dal

Op meerdere punten kun je vanaf de piste genieten van een uitzicht op Saalbach en de rest van het dal.

Uitzicht op Saalbach en het dal vanaf de piste

#10. Genoeg mogelijkheden voor families

Saalbach is een fijne bestemming voor families met kinderen. De kleintjes kunnen samen met hun skileraar of lerares uren oefenen op de brede (oefen)weides. Er zijn veel Nederlandssprekende leraren, dus de kans is groot dat jouw kind in eigen taal kan werken aan zijn of haar skitechniek.

Klasje met kinderen in Saalbach op de piste

#11. Het kenmerkende gele kerkje

Eén van de belangrijkste herkenningspunten in Saalbach is het gele kerkje. Deze is al snel te zien als je het dorp inrijdt en ook vanaf de piste heb je vanaf een aantal punten uitzicht op het kerkje.

Het gele kerkje in Saalbach

#12. Ski de langste afdaling van het Skicircus en lunch bij de Hecherhütte

Piste 68, Abfahrt Viehhofen, is met een lengte van 7,5 kilometer de langste afdaling van het Skicircus. De piste is geheel blauw en ideaal om lekker op je gemak vanaf te cruisen. Halverwege kom je de Hecherhütte tegen. Hier kun je even pauzeren voor een drankje of genieten van een lekkere lunch. Let op: eenmaal onderaan kun je niet meer met een gondel omhoog terug het skigebied in. Je zult de skibus terug naar de Schönleitenbahn moeten nemen.

De Hecherhütte langs Abfahrt Viehhofen in het Skicircus

#13. Na het skiën Aperol Spritz bij de eva,ALM

Saalbach is een gezellig dorp om doorheen te wandelen. Je vindt er winkeltjes, restaurants, kroegen en bars. Een aanrader is om na het skiën een drankje te drinken bij de eva,ALM. Dit grote terras bestaat uit (hoge) houten tafels, heaters en stoelen met een zachte dierenvacht. Er is bediening en op de achtergrond klinkt relaxte muziek. Bestel een glas Aperol Spritz en geniet!

De EVA Alm in Saalbach

#14. Après-ski in Saalbach

Naast de hele fijne pistes staat Saalbach ook bekend om de feestelijke après-ski. Het feest begint al vroeg in de middag en gaat vervolgens door tot diep in de nacht. Als je een rondje door het dorp wandelt, kom je genoeg mogelijkheden tegen. Aanraders zijn: Bauer´s Schi-Alm en de Hinterhag Alm.
Bekijk hier een overzicht van alle leuke après-skibars in het Skicircus >

De ingang van Bauer´s Schi-Alm in Saalbach

Heb jij Saalbach deze winter bezocht? Deel jouw ervaringen en laat een beoordeling achter >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.