Skip to navigation Skip to main content

De Skicircus ronde: één van de langste skitochten van de Alpen

7743 - De Skicircus ronde: één van de langste skitochten van de Alpen (1)
Skicircus ronde

Home of Lässig, 270 kilometer aan pistes, moderne liften, gezellige berghutten en één van de langste skitochten in de Alpen. Ik heb het over skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Dit Oostenrijkse skigebied wordt ieder jaar door honderden wintersporters bezocht. Gezelligheid, authenticiteit, een prachtige omgeving en heerlijke pistes. Die combinatie kom je tegen in het Skicircus. De Skicircus ronde is een skitocht van 72 kilometer en 12000 hoogtemeters. Perfect voor fanatieke wintersporters met uithoudingsvermogen. Is dat niet het geval? Stop dan niet met lezen, want er zijn nog 4 andere leuke skitochten!

De Skicircus ronde: vroeg opstaan voor een echte uitdaging

De skicircus ronde is een uitdagende skitocht voor ervaren wintersporters. Met deze tocht kun je in één dag het hele skigebied van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn skiën. Het is wel belangrijk dat je daarvoor echt om half 9 op de piste staat. De hele tocht is ongeveer 72 kilometer lang en om al die kilometers in één dag te kunnen skiën, moet je vroeg opstaan en flink door skiën. Zonder pauze doe je er zo’n 7 uur over, dus met hier en daar een heiße choco, een Apfelstrudel en een uitgebreide lunch ga je het niet redden. Het is een pittige tocht, met een combinatie van blauwe- rode- en zwarte pistes. Uithoudingsvermogen en conditie zijn erg belangrijk als je de hele tocht wilt skiën. Klik hier voor de interactieve kaart van de skitocht >.

De Skicircus ronde

Keuze uit nog vier andere skitochten voor ieder niveau

De Skicircus ronde is qua kilometers een vrij pittige route en niet voor iedere skiër weggelegd. Ben jij toch opzoek naar een skigebied met leuke skitochten, dan ben je in Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn evengoed aan het juiste adres. Naast de Skicircus ronde zijn er ook nog drie andere skitochten. Deze zijn qua kilometers, tijd en moeilijkheidsgraad voor bijna iedere skiër goed te doen. Je hebt de keuze uit de volgende skitochten:

  • De Saalbach ronde: Een skitocht voor iedere skiër. De tocht is in totaal 20 kilometer, bestaat uit 100% blauwe pistes en 3600 hoogtemeters. In 2 uur (zonder pauze) is de tocht te skiën. Ideaal om het gebied op een leuke manier te ontdekken.
  • De Hinterglemm ronde: Deze tocht is voor de gemiddelde skiër. Je kunt de tocht met de klok mee- of tegen de klok in skiën. Afhankelijk daarvan ski je 24 of 21 kilometer met 4500 tot 5600 hoogtemeters. De tocht bestaat uit een combinatie van rode- en blauwe pistes.
  • De Leogang ronde: Ook deze ronde is voor iedere skiër weggelegd. De route bestaat uit 100% blauwe pistes en biedt daarnaast een prachtig uitzicht. Zonder pauze doe je over 26 kilometer en 4300 hoogtemeters zo’n 2,5 uur.
  • De Tirol ronde: Deze tocht is voor de gemiddelde tot fanatieke wintersporter. De tocht is 22 kilometer, heeft 4200 hoogtemeters en bestaat grotendeels uit rode pistes. De tocht duurt, zonder pauze, zo’n 2,5 uur.
De Skicircus ronde

Lekker eten onderweg

In het gehele skigebied van Skicircus Saalbach-Hinterglem-Leogangg-Fieberbrunn zijn op de piste 60 berghutten te vinden. Je hebt tijdens het maken van een skitocht dus voldoende mogelijkheden voor een lekkere lunch of tussendoortje. Uiteraard moet je voor de Skicircus ronde, gezien de tijd, wel even van tevoren plannen bij welke skihut je een stop maakt voor de lunch. Geniet van Kaiserschmarrn, Käsespätzle en Tiroler Gröstl.

Käsespätzle

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Naast vijf fantastische skitochten kun je met één skipas het gehele skigebied van Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn skiën. Dankzij de aansluiting van Fieberbrunn in 2015/2016 met de rest van het gebied, zijn alle vier de skigebieden aaneengesloten. Daarmee geniet je van 270 kilometer piste, gezellige berghutten en veel off-piste mogelijkheden. Let uiteraard wel op de lifttijden, want dan kun je jezelf een duur taxiritje aan het einde van de dag besparen. Zeg nou zelf, die euro's geef je toch liever uit in één van de gezellige après-skimogelijkheden in het gebied.

Berghut Skicircus

Feiten & cijfers Skicircus ronde

Land: Oostenrijk Lengte: 72 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk Tijdsduur: 7 uur (geen pauze)
Opstapplaatsen: Leogang en Fieberbrunn Laatste lift: 16.30

Heb jij de Skicircus ronde al eens geskied en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Andere leuke skitochten:

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.