15 februari 2019 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Met ruim 270 pistekilometers behoort Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn tot één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Vanuit de dorpen sta je in een mum van tijd op de pistes en vanaf daar kan de ontdekkingstocht beginnen. Omdat het merendeel van de afdalingen blauw en rood is, kun je ook als minder gevorderde skiër allerlei mooie tochten skiën. Natuurlijk zijn er veel meer pistetips te noemen, maar in dit weblog hebben we er 8 voor je op een rijtje gezet.

#1. De Jausernabfahrt: piste 2a en b

Eén van de meest fijne afdalingen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is de Jausernabfahrt. De piste start bovenop de Schattberg, op 2020 meter hoogte. Vanaf hier ski je helemaal naar Vorderglemm. De Jausernabfahrt heeft een lengte van ongeveer 7 kilometer en is blauw van niveau. Aan het eind voel je goed dat je je bovenbenen hebt gebruikt.

Skiër op de Schattberg met uitzicht

Geniet ook even van het uitzicht vanaf de Schattberg!

#2. De Nordabfahrt: piste 1 en 1a

Op de Schattberg Ost vind je een hele fijne dalafdaling richting Saalbach. De piste is voor een deel zwart en voor een deel rood, dus niet geschikt voor minder geoefende skiërs. Sommige stukken zijn wat steiler. Aan het einde van de afdaling kun je via een brug de weg oversteken naar het dalstation van de Schattberg X-press.

#3. Schattberg West: piste 6 en 6a

Vanaf de top van de 2096 meter hoge Schattberg West loopt een hele mooie rode dalafdaling naar Hinterglemm. Voordat je daaraan begint, moet je wel eerst even van het uitzicht op de omliggende bergtoppen genieten. De piste is vrij pittig en niet geschikt voor beginners. Omdat de afdaling het merendeel van de dag in de schaduw ligt, blijft de sneeuw goed, maar is de piste wel vaak wat harder. Halverwege kom je langs berghut Bergstadl en het is echt aan te raden om daar even een glas Skiwasser te drinken. Nog meer must do's in het Skicircus >

#4. Lärchfilzkogel: piste F6, F4 en F2

Neem de gondellift omhoog naar de 1645 meter hoge Lärchfilzkogel en ski vanaf hier helemaal naar Fieberbrunn. Het eerste stukje is rood, maar niet echt moeilijk. Als je eenmaal berghut Wildalpgatterl gepasseerd bent, dan kom je op een heerlijke brede blauwe piste. Let bij het middenstation van de Steuböden gondel wel goed op dat je de juiste afslag neemt, want anders moet je via een lange sleeplift weer helemaal terug naar de Wildalpgatterl.

Het uitzicht vanaf de Lärchfilzkogel

Zonder laaghangende mist is het uitzicht vanaf de Lärchfilzkogel natuurlijk nog mooier...

#5. Asitz Mittelstation: piste 88

Vraag naar de Asitz Mittelstation afdaling bij de lokale bevolking en veel van hen zullen het hebben over een Duitse Autobahn. Niet door de snelheid, maar omdat de blauwe piste zo ontzettend breed en fijn is. Je kunt hier goed op je skitechniek oefenen of lekker carven. De afdaling gaat aan het eind over in blauwe piste 90 of rode piste 91. Met deze afdalingen kun je terug skiën naar Leogang.

#6. Abfahrt Viehhofen: piste 68

Met een lengte van 7,5 kilometer is Abfahrt Viehofen de langste afdaling van het skigebied. De piste is geheel blauw en perfect om lekker op te oefenen. Halverwege kom je langs berghut Hecherhütte, waar je even kunt pauzeren of genieten van een lekkere lunch. Denk er wel om dat je vanuit Viehhofen met de skibus terug moet naar de Schönleitenbahn om weer terug in het skigebied te komen.

Het terras van de Hecherhütte

Neem pauze bij de Hecherhütte

#7. Doischberg: piste F8

Eén van mijn persoonlijke favorieten in het skigebied is de Doschberg afdaling in Fieberbrunn. De piste is rood, maar daar merk je echt helemaal niks van tijdens het skiën. Meestal is de afdaling erg rustig en dat betekent dat je er lekker vanaf kunt knallen. Het is zeker geen straf om de piste een aantal keer achter elkaar te skiën!

#8. De Maisabfahrt: piste 52

Vanaf de top van de 1794 meter hoge Kohlmaiskopf kun je genieten van een prachtig uitzicht. Ski vervolgens een klein stukje over rode piste 53 naar blauwe piste 52. Deze heerlijke brede afdaling brengt je weer terug naar Saalbach. Onderweg word je getrakteerd op uitzichten op het hele dal van Saalbach. Prachtig!

Uitzicht op het dal van Saalbach en Hinterglemm vanaf de Maisabfahrt

Geniet van het schitterende uitzicht tijdens het skiën...

Lees meer over een wintersport in het Skicircus >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.