Skip to navigation Skip to main content
Skifahrerin Skicircus
© Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

Met ruim 270 pistekilometers behoort Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn tot een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Vanuit de dorpen sta je in een mum van tijd op de pistes en vanaf daar kan de ontdekkingstocht beginnen. Omdat het merendeel van de afdalingen blauw en rood is, kun je ook als minder gevorderde skiër allerlei mooie tochten skiën. Natuurlijk zijn er veel meer pistetips te noemen, maar in dit weblog hebben we er 8 voor je op een rijtje gezet.

1. De Jausernabfahrt: piste 2 en 2a

Een van de meest fijne afdalingen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is de Jausernabfahrt. De piste start boven op de Schattberg, op 2020 meter hoogte. Vanaf hier ski je helemaal naar Vorderglemm. De Jausernabfahrt heeft een lengte van ongeveer 7 kilometer en is blauw van niveau. Aan het eind voel je goed dat je je bovenbenen hebt gebruikt.

De Jausernabfahrt in het Skicircus
© saalbach.com

2. De Nordabfahrt: piste 1 en 1a

Op de Schattberg Ost vind je een hele fijne dalafdaling richting Saalbach. De piste is voor een deel zwart en voor een deel rood, dus niet geschikt voor minder geoefende skiërs. Sommige stukken zijn wat steiler. Aan het einde van de afdaling kun je via een brug de weg oversteken naar het dalstation van de Schattberg X-press.

Nordabfahrt is een van de pistetips in het Skicircus
© saalbach.com

3. Schattberg West: piste 8 en 8a

Vanaf de top van de 2096 meter hoge Schattberg West loopt een hele mooie rode dalafdaling naar Hinterglemm. Voordat je daaraan begint, moet je wel eerst even van het uitzicht op de omliggende bergtoppen genieten. De piste is vrij pittig en niet geschikt voor beginners. Omdat de afdaling het merendeel van de dag in de schaduw ligt, blijft de sneeuw goed, maar is de piste wel vaak wat harder. Halverwege kom je langs berghut Bergstadl en het is echt aan te raden om daar even een glas Skiwasser te drinken. Nog meer must do's in het Skicircus >

Skiën in Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com, Daniel Roos

4. Lärchfilzkogel: piste 108a, 104 en 102

Neem de gondellift omhoog naar de 1645 meter hoge Lärchfilzkogel en ski vanaf hier helemaal naar Fieberbrunn. Het eerste stukje is rood, maar niet echt moeilijk. Als je eenmaal berghut Wildalpgatterl gepasseerd bent, dan kom je op een heerlijke brede blauwe piste. Let bij het middenstation van de Steuböden gondel wel goed op dat je de juiste afslag neemt, want anders moet je via een lange sleeplift weer helemaal terug naar de Wildalpgatterl.

Larchfilzkogel in Skicircus
© Fieberbrunn.Com, Sebastian Astl
Piste 102
Piste 104 in Fieberbrunn
© Fieberbrunn.Com, Sebastian Astl
Piste 104

5. Asitz Mittelstation: piste 205

Vraag naar de Asitz Mittelstation afdaling bij de lokale bevolking en veel van hen zullen het hebben over een Duitse Autobahn. Niet door de snelheid, maar omdat de blauwe piste zo ontzettend breed en fijn is. Je kunt hier goed op je skitechniek oefenen of lekker carven. De afdaling gaat aan het eind over in blauwe piste 203 of zwarte piste 202. Met deze afdalingen kun je terug skiën naar Leogang.

Heerlijke brede piste in het Skicircus
© saalbach.com

6. Zwölferkogel Nordabfahrt: piste 40 en 40a

Vanaf de Zwölferkogel op een hoogte van 1984 meter kun je een heerlijk lange afdaling maken. Leuk met gevorderde skiërs, want je kunt kiezen om het gehele rode deel te skiën, maar je kunt ook twee zwarte stukken op de route pakken. Wil je daarvoor gaan, volg dan aan het begin piste 40a. Vervolgens kun je je weer op piste 40 voegen en aan het einde nog eventueel het overige zwarte stuk van de afdaling skiën. 

7. Doischberg: piste 105

Een van mijn persoonlijke favorieten in het skigebied is de Doischberg afdaling in Fieberbrunn. De piste is rood, maar daar merk je echt helemaal niks van tijdens het skiën. Meestal is de afdaling erg rustig en dat betekent dat je er lekker vanaf kunt knallen. Het is zeker geen straf om de piste een aantal keer achter elkaar te skiën!

Doischberg piste 105 in Skicircus
© saalbach.com

8. De Maisabfahrt: piste 152

Vanaf de top van de 1794 meter hoge Kohlmaiskopf kun je genieten van een prachtig uitzicht. Ski vervolgens een klein stukje over rode piste 153 naar blauwe piste 152. Deze heerlijke brede afdaling brengt je weer terug naar Saalbach. Onderweg word je getrakteerd op uitzichten op het hele dal van Saalbach. Prachtig!

Maisabfahrt in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
© saalbach.com

Bekijk de pistes op de pistekaart

Klik op de kaart om deze te vergroten.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.