Skip to navigation Skip to main content

De leukste après-skibars in het Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een populair skigebied in de Oostenrijkse Alpen. Niet alleen vanwege het veelzijdige piste aanbod (maar liefst 270 km aan pistes!), de gave skitochten en knusse berghutten, maar ook vanwege de feestelijke après-ski. De meeste mogelijkheden vind je in Saalbach en Hinterglemm, maar ook de andere dorpen bieden een aantal leuke barretjes. Het feest begint al vroeg aan de piste en gaat vervolgens door in het dal tot in de late uurtjes. Lekker met z’n allen dansen, meezingen en biertjes drinken. In dit weblog hebben we de leukste bars en kroegen op een rijtje gezet.

#1. Goaßstal

De Goaßstal is een groot begrip in het Skicircus. Iedere dag, vanaf half 4, gaat het feest hier los. De bar ligt bijna aan het einde van rode piste 33, net voor het dorp Hinterglemm. Binnen en buiten is het gezellig druk en er schallen bekende après-skihits uit de speakers. De geitjes kijken mee vanachter het glas en geven een bijzonder tintje aan het geheel. Let op, je moet daarna wel nog een stukje naar beneden skiën!

#2. Bauer’s Schi-Alm

Bauer’s Schi-Alm is één van de meest populaire après-skibars in Saalbach. De bar ligt direct aan de piste en het feest gaat al vroeg van start. Wat overdag een knusse berghut is, verandert ’s middags in een gezellige après-skitent. Er zijn maar liefst 4 bars, dus keuze genoeg! Bij Bauer’s Schi-Alm wordt gefeest tot diep in de nacht.

#3. Tanzhimmel

De Tanzhimmel ligt in het centrum van Hinterglemm. De buitenkant beloofd een gezellige après-skibar en eenmaal binnen wordt die verwachting helemaal waar gemaakt. De bar heeft in 2013, 2014 en 2015 de Après-ski Award gewonnen voor beste après-skibar en dat is niet gek. Het is hier namelijk hartstikke gezellig! Het feest duurt tot ongeveer half 9 en gaat daarna door in The London Pub discotheek.

(Foto: © Tanzhimmel)

#4. Hinterhag Alm

Een andere bekende bar in Saalbach is de Hinterhag Alm. Je vindt deze après-skibar direct aan blauwe piste 52, op nog geen 2 minuten afstand van het centrum. Het feest vindt plaats op twee verdiepingen en om 17.00 uur moet je zeker binnen zijn. Dan begint namelijk de ‘Herzeltanz’ en die wil je echt niet missen! Honderden harten dwarrelen naar beneden en worden bij iedereen opgeplakt. Wie weet kom je de ware liefde wel tegen!

#5. S4 Alm

Fieberbrunn is een stuk rustiger dan haar broertjes Saalbach en Hinterglemm. Toch kun je ook in dit wintersportdorp een leuk feestje bouwen. Een echte tip is de S4 Alm. Deze gezellige après-skibar ligt bij het dalstation van de Doischberg gondel. Bekende hits worden hier afgewisseld met après-skimuziek en liveoptredens. Ook zijn er regelmatig thema-avonden. Ben je uitgefeest? Bestel dan na afloop een pizza in je appartement via de pizza hotline van de S4 Alm.

#6. Maisalm

De Maisalm is een traditionele berghut, met een eveneens traditionele après-ski. De hut ligt halverwege blauwe piste 52 en het is er iedere dag gezellig druk. Tijdens de lunch kun je hier terecht voor Oostenrijkse specialiteiten en vanaf een uur of 3 gaat het feest van start. De leukste après-skihits knallen uit de speakers en iedereen is aan het dansen. Eén en al gezelligheid!

(Foto: © Maisalm)

#7. CrazyDeer

Het populaire Après Ski Paleis in Hinterglemm heeft tijdens het afgelopen skiseizoen aangekondigd haar deuren te sluiten. Gelukkig hebben we niet lang hoeven balen, want ook dit seizoen kunnen we hier gewoon feesten. Op 2 december opent CrazyDeer haar deuren en het beloofd een spetterend seizoen te worden. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd!

#8. Underbar

De Underbar is dé bestemming voor après-skiërs die er geen genoeg van kunnen krijgen. Hier gaat het feest door tot diep in de nacht en vloeit de alcohol rijkelijk. Of het nou een biertje is of een cocktail, bij de Underbar ben je aan het juiste adres.

#9. Biwak

Een andere après-skitip in Fieberbrunn is Biwak. Je vindt deze gezellige après-skibar bij het dalstation van de Streuböden. De bar is vooral geliefd bij Nederlandse wintersporters en dat betekend feesten met landgenootjes en biertjes bestellen in eigen taal. Bekende (après-ski)hits knallen uit de speakers en het feest gaat door tot in de late uurtjes.

#10. Hexenhäusl

Hexenhäusl is een gezellige après-skibar waar het vaak net iets minder druk is dan bij de andere bars uit dit lijstje. Hier vind je geen Nederlandse meezingers, maar Oostenrijkse nummers en livemuziek. Daarnaast kun je bij Hexenhäusl ook terecht voor iets te eten (15.00 – 02.00 uur) en live-sport op groot scherm.

Wat is jouw favoriete bar in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.