1 januari 2020 door Thijs in Evenementen

Het Nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen wordt traditiegetrouw door veel mensen bekeken op 1 januari. Heerlijk voor de televisie uitbuiken na al die champagne en oliebollen. Het Nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen is de tweede wedstrijd van het Vierschansentoernooi. In dit weblog meer over het skispringen op nieuwjaarsdag en het programma voor de editie van 2020.

Overzicht Nieuwjaarsspringen 2020

Het skispringen op nieuwjaarsdag is onderdeel van het Vierschansentoernooi. De historie van de wedstrijd gaat terug tot meer dan 60 jaar geleden. In een authentieke berghut kwamen skispringers uit Innsbruck en Partenkirchen op het idee om een toernooi te organiseren. Een paar jaar later was het toernooi geboren en het bleek direct een enorm succes. Tegenwoordig worden er bij het Nieuwjaarsspringen tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers verwacht. Ook wordt het evenement door miljoenen mensen bekeken op televisie. Het Nieuwjaarsspringen is de tweede wedstrijd van het Vierschansentoernooi, dat ook wordt gehouden in Oberstdorf, Innsbruck en Bischofshofen.Programma & data Nieuwjaarsspringen 2020

Epicentrum van het Nieuwjaarsspringen is de Olympiaschans die in 2007 voor het laatst werd verbouwd. De schans maakt deel uit van het Olympiastadion, waar in 1936 de Olympische Winterspelen werd gehouden. Het Vierschansentoernooi wordt sinds 1952 op deze locatie georganiseerd. Er kunnen op de Olympiaschans sprongen gemaakt worden met een afstand van meer dan 140 meter.

31 december 2019
10:00 uur: stadion open
11.45 uur: training
14:00 uur: kwalificatie

1 januari 2020
10:00 uur: stadion open
12.30 uur: testsprongen
14.00 uur: 1e wedstrijdsprongen
Aansluitend finale en podiumceremonie


Meer informatie over het skigebied van Garmisch-Partenkirchen

Wie een bezoek aan het Nieuwjaarsspringen wil combineren met een wintersport, heeft genoeg mogelijkheden. Garmisch Partenkirchen beschikt over het meest sneeuwzekere skigebied van Duitsland. Op Duitslands hoogste berg, de Zugspitze, kun je van vroeg in de winter tot diep in het voorjaar skiën. Skigebied Garmisch-Classic ligt direct boven de stad en biedt prachtige dalafdalingen die starten op de Osterfelderkopf (2057 m) en Kreuzjoch (1719 m). Voor gezellige après-ski moet je naar de Kandahar 2 skibar of één van de vele andere berghutten.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen