Skip to navigation Skip to main content
Balderschwang
© HörnerDörfer, Frithjof Kjer
Duitsland

Skigebied Skigebiet Balderschwang

Skigebiet Balderschwang in het kort

 • Hoogte: 1000 - 1500 meter
 • Ideaal voor families
 • Zeer sneeuwzeker dankzij natuurlijke ligging
 • Geheime tip voor langlaufers

Skigebiet Balderschwang ligt in een van de meest sneeuwzekere regio’s van Duitsland, tegen de Oostenrijkse grens en in de regio Hörnerdörfer. Dankzij de natuurlijke ligging en een bijzonder microklimaat valt hier iedere winter bovengemiddeld veel sneeuw. Het skigebied van Balderschwang telt ruim 40 km aan pistes, die ontsloten worden door 13 skiliften. Skiën doe je tussen 1000 en 1500 meter hoogte, op de flanken van de Gelbhansekopf en Riedberger Horn.

Sneeuwzeker skigebied Balderschwang

Een priester schreef ooit in 1836 over het dorp: “In Balderschwang is het ¾ jaar winter en ¼ jaar koud”. Toch geniet je hier niet alleen van een bovengemiddelde hoeveelheid sneeuw, maar ook van veel zonuren. Balderschwang ligt in een mistvrij hoogdal en is een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen. Gezinnen en families vinden hier alle ingrediënten voor een fijn verblijf in de sneeuw. Met ruim 40 km aan pistes behoort het skigebied tot de grootste van Duitsland, maar ondanks dat gegeven is het hier vrijwel nooit echt druk. Van alle 40 pistekilometers is 15,9 km blauw, 14,2 km rood en 5 km zwart. Daartussen liggen vijf knusse berghutten en ook vind je hier nog een kleine 6 km aan freeride routes. Voor gevorderde skiërs is de FIS-racepiste een tip. En mocht moeder natuur het toch laten afweten, kan ruim 80% van de pistes kunstmatig worden besneeuwd.

Pistekaart Balderschwang

Skigebiet Balderschwang - 41 km

Dicht
 • Blauw 15,9 km
 • Rood 14,2 km
 • Zwart 5 km
 • Ski routes 5,9 km

Berg: 0 cm

Dal: 0 cm

 • Sleepliften 5
 • Stoeltjesliften 3
 • Gondels 0
 • Treinen 0
 • Gletsjer Nee
 • Capaciteit 10000 p/uur
Pistekaart Balderschwang

Ideaal voor families

Skigebiet Balderschwang is vooral geliefd bij families met kinderen. Het skigebied is met 40 km aan pistes niet heel groot en daarmee lekker overzichtelijk. Voor de allerkleinsten is er kinderopvang mogelijk en in het kinderland leren oudere kinderen hun eerste bochtjes draaien. Mascotte Baldi zorgt er persoonlijk voor dat ze dit met een grote glimlach doen. Alle liften bieden een eenvoudige instap voor de kleintjes, er is een racepiste waar het hele gezin het tegen elkaar op kan nemen en ook zijn er leuke activiteiten mogelijk als snowtuben en rodelen.

Langlaufen in Balderschwang

Tussen Balderschwang en het Oostenrijkse Hittisau (Vorarlberg) ligt een uitgebreid netwerk van ruim 40 km aan langlaufloipes. Dit gebied wordt ook wel gezien als ‘geheimtip’ voor langlaufers, aangezien de eerste loipes vaak begin december al geprepareerd zijn. Er zijn routes voor zowel de klassieke als skating stijl, van verschillende niveaus.

Rodelen en snowtuben

Ook buiten de pistes valt er in Balderschwang genoeg te beleven. Ga zeker een keer rodelen bij Gschwend II. Neem de lift omhoog en daal vervolgens een paar kilometer met de slee af naar beneden. Let wel op dat voor deze lift een aparte liftpas nodig is. Een andere optie is rodelen op de Riedberger Horn. Op de ruim 300 meter lange baan kun je snelheden van wel 50 km/u behalen en de speciale lift trekt je vervolgens weer omhoog.

Met één skipas skiën in vijf skigebieden

Skigebied Balderschwang ligt in de regio Hörnerdörfer, waar nog vier andere skigebieden te vinden zijn. Samen goed voor 85 km aan pistes en allemaal te skiën met de HörnerSchnee(S)pass. Dankzij de gratis pendelbussen is een uitstapje zo gemaakt. Je kunt ook skiën op de pistes van Ofterschwang-Gunzesried, Hörnerbahn Bolsterlang, Fischen en Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn. De skipas is te koop vanaf 3 dagen of meer.

Fotogalerij van Skigebiet Balderschwang

Balderschwang
© HörnerDörfer, Frithjof Kjer
Faciliteiten
Aantal Pisterestaurants 8
Skidepot bij het dalstation
Prijs skidepot per dag
Gratis parkeren bij het dalstation
Prijs parkeren per dag
Freestyle & Freeride in Skigebiet Balderschwang
Funparks
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone