Hoogte: 980-1580 Meter

Spitzingsee-Tegernsee in het kort

  • Sneeuwzeker en modern skigebied
  • Zeer mooi funpark
  • Uitgebreid skigebied met pistes voor elk niveau

Schliersee & Spitzingsee

Skigebied Spitzingsee-Tegernsee ligt aan weerszijden van de Stümpfling (1484 m) en biedt 20 kilometer aan pistes. De pistes verbinden als het ware de twee meren met elkaar. Vanaf de zijde van de Spitzingsee zorgen de Kurvenlift en 4-persoons stoeltjeslift Stümpflingbahn voor de toegang tot het skigebied. Beginners en kinderen kunnen prima in het dal blijven, aangezien er meerdere oefenliften en twee kinderlanden zijn. Aan de zijde van de Tegernsee gaat de 4-persoons Sutten stoeltjeslift in één keer naar de Stümpfling. Om het hoogste punt van het skigebied te bereiken, de Rosskopf (1580 m) hoef je alleen nog de gelijknamige stoeltjeslift te nemen.

Aan weerszijde van de Stümpfling gaan pistes naar beneden, maar de mogelijkheden aan de kant van de Spitzingsee zijn het meest uitgebreid. Het skigebied is ideaal voor beginners, families en wintersporters die niet op zoek zijn naar honderden kilometers aan piste. Het pisteaanbod is niet al te lastig, alleen de zwarte Grünseeafdaling vormt hier misschien een uitzondering op. Voor wie wel van een beetje actie houdt is er op de Unteren Firstalm ook een funslope met diverse obstakels. In skigebied Spitzingsee-Tegernsee vind je diverse fijne berghutten zoals de Jagahütt’n en Lukas Alm. Iedere donderdag- en vrijdagavond is de Stümpflingafdaling van 18:30 tot 21:30 uur verlicht.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle

Beoordelingen van bezoekers

Ben je hier geweest? Schrijf de eerste beoordeling

Schrijf een beoordeling ›

 

Toerskigebied Taubenstein

Aan de andere zijde van de Spitzingsee gaat ook een lift naar boven, de Taubensteinbahn. Deze lift is echter alleen in de zomer geopend, waardoor toerskiërs de flanken van de Taubenstein (1692 m) en Rauhkopf (1689 m) voor hun alleen hebben. De afdalingen zijn hier niet geprepareerd en kunnen alleen op eigen risico worden betreden. Zonder het maken van al te veel hoogtemeters kun je hier al prachtige off-piste afdalingen maken. Voor een welverdiende pauze kun je terecht bij het Taubensteinhaus en de Schönfeldhütte. Er worden hier ook regelmatig skitoeravonden en lawinecursussen georganiseerd.

Overzicht pistes & liften in Spitzingsee-Tegernsee

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes8 km Sleepliften7Seizoenstart1 december
Rode pistes8 km Stoeltjeslift(en)3Seizoenseinde7 april
Zwarte pistes4 km Gondels0Gletsjer
Skiroutes0 km Treinen0Minimale hoogte980 m
Totaal20 km Capaciteit14500 pers/uurMaximale hoogte1580 m

travelDorpen in het skigebied Spitzingsee-Tegernsee

Highlight: avondskiën en après-ski bij de Spinnradl

Skigebied Spitzingsee-Tegernsee staat bekend om de gezellige berghutten en après-ski. Een wekelijkse highlight is het avondskiën op donderdag- en vrijdagavond op de Stümpflingafdaling. Een avond als deze is niet compleet zonder even bij de Lyra-Alm naar binnen te zijn gestapt bij het dalstation van de stoeltjeslift. Wanneer de lichten op de piste zijn gedimd is het tijd om naar de Spinnradl te gaan bij het dalstation van de Taubensteinbahn. In deze discotheek gaat het feest door tot in de vroege uurtjes. Wie weet kom je de Olympische skikampioen Markus Wasmeier wel tegen. Hij is afkomstig uit Spitzingsee en heeft hier een openluchtmuseum geopend.

Freestyle & Freeride in Spitzingsee-Tegernsee

Funparks 1Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Alpen Plus EUR 102.00 EUR 210.00 6 jaar
Spitzingsee-Tegernsee EUR 84.00 EUR 168.00 6 jaar

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Alpen Plus EUR 102.00 EUR 210.00 6 jaar
Spitzingsee-Tegernsee EUR 84.00 EUR 168.00 6 jaar

Sneeuwhoogte
Spitzingsee-Tegernsee

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Spitzingsee - Tegernsee. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open
Snowpark gesloten

Reisorganisaties
spitzingsee-tegernsee