Skip to navigation Skip to main content
Grasgehren
© HörnerDörfer
Duitsland

Skigebied Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn

Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn in het kort

 • Hoogte: 1438 - 1687 meter
 • Tradities zijn ontzettend belangrijk
 • Klein, maar fijn met 11 km aan pistes
 • Ideaal voor families en rustzoekers

Skiparadies Grasgehren is een klein juweel onder de skigebieden. De ongeveer 11 km aan pistes liggen op de flanken van de 1687 meter hoge Bolgengrat en 1787 meter hoge Riedbergerhorn en worden ontsloten door vijf skiliften. Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn is vooral geliefd bij locals, families en rustzoekers, maar ook professionele skiërs komen er graag om te trainen.

Traditionele wintersport in Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn

Groot voordeel van een wintersport in Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn is de rust. De natuur is ongerept en van massatoerisme is geen sprake. Traditie speelt een belangrijke rol en alleen de lokale bevolking is werkzaam in het skigebied. Met 11 km aan pistes is Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn niet groot en daarom zeer geliefd bij families. Skilessen worden aangeboden door Skischule Grasgehren met kinderland Zimi, waar plezier in het skiën voorop staat. Skileraren delen hier hun kennis met kinderen en volwassenen en delen als het moeilijk wordt graag een zakje snoepjes uit. Er zijn alleen rode en blauwe pistes in het skigebied. Die liggen verspreid over de Bolgengrat en Riedbergerhorn. Iets eten of drinken kan bij de op 1447 meter hoogte gelegen Grasgehren Hütte. 

Accommodaties bij reispartners in Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn

Pistekaart Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn

Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn - 12,1 km

Dicht
 • Blauw 3,1 km
 • Rood 8 km
 • Ski routes 1 km

Berg: Niet beschikbaar

Dal: Niet beschikbaar

 • Sleepliften 4
 • Stoeltjesliften 1
 • Gondels 0
 • Treinen 0
 • Gletsjer Nee
 • Capaciteit 5340 p/uur
Pistekaart Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn

Natuur ontzettend belangrijk

Voor de exploitanten van Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn is de natuur en het behoud daarvan ontzettend belangrijk. Het skigebied ligt midden in natuurpark Nagelfluhkette en daarom wordt er alles aan gedaan om de natuur, de unieke biodiversiteit en het leven rondom de Riedbergerhorn te respecteren en beschermen. In de directe omgeving van het skigebied ligt enkele unieke flora en fauna, waar wilde dieren als de steenarend, dwerguil en korhoen leven. Op de pistekaart zijn deze gebieden duidelijk gemarkeerd als natuurreservaat en verboden voor skiërs.

HörnerSchnee(S)pass: 5 skigebieden, 1 skipas

Tijdens een wintersport in Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn kun je er ook voor kiezen om de HörnerSchnee(S)pass aan te schaffen. Deze skipas is verkrijgbaar vanaf drie dagen of langer en biedt ook toegang tot de andere vier skigebieden in de regio Hörnerdörfer. Dit betekent dat je met één skipas toegang hebt tot 85 km aan pistes. Skiën kan met deze pas ook in de skigebieden Hörnerbahn Bolsterlang, Fischen, Ofterschwang-Gunzesried en Skigebiet Balderschwang. Met de gratis skibussen kun je makkelijk heen en weer pendelen.

Fotogalerij van Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn

Grasgehren
© HörnerDörfer
Faciliteiten
Aantal Pisterestaurants
Skidepot bij het dalstation
Prijs skidepot per dag
Gratis parkeren bij het dalstation
Prijs parkeren per dag
Freestyle & Freeride in Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn
Funparks
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone