13 september 2018 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Boom met verse sneeuw in Winterberg

Voor een wintersport hoef je helemaal niet naar de Alpen toe! Ook dichter bij huis zijn er skigebieden te vinden. Hier beleef je net zo veel plezier op de ski’s, maar de reis ernaartoe duurt veel minder lang. Daarnaast is het prijsniveau in deze skigebieden vaak net wat lager. Vanzelfsprekend lever je wel iets in op het gebied van sneeuwzekerheid en pistekilometers. Maar, al na een uurtje of vijf rijden vanuit Nederland sta je middenin een échte wintersportwereld. In dit weblog hebben we 5 skigebieden dichtbij huis voor je op een rijtje gezet.

#1. Sauerland: Willingen & Winterberg

Het Duitse Sauerland ligt op ongeveer 300 kilometer vanaf Utrecht en is al jaren populair voor een wintersport dichtbij huis. Willingen en Winterberg zijn de twee meest bekende bestemmingen. De pistes reiken tot een hoogte van iets meer dan 800 meter. Soms ligt hier in december meer sneeuw dan in de Alpen! Zodra de temperaturen laag genoeg zijn, wordt er direct gestart met het produceren van kunstsneeuw. Skiliftkarussell Winterberg beschikt over 27 km aan pistes en Willingen heeft 16 km aan afdalingen. Beide zijn zeer familievriendelijk en ideaal voor beginners. In de dorpen hangt een gezellige sfeer en voor après-ski kun je terecht bij Möppi´s Hütte, Brabander Skihütte of Tenne.

Bekijk hier reizen naar Willingen met Summit >

Blauwe lucht in Skigebied Winterberg

Skigebied Winterberg

#2. Harz: Wurmberg & Bocksberg

De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland en ligt op zo’n 5 uur rijden vanaf Utrecht. Het gebied kent vele mooie dorpjes, ongerepte natuur en prima wintersportmogelijkheden! De Wurmberg is een van de oudste skigebieden van het land en beschikt over 14 kilometer aan pistes. Ook langlaufers en wandelaars vinden hier fantastische mogelijkheden. Bocksberg Hahnenklee is een andere wintersportbestemming in de Harz. De heerlijke blauwe dalafdaling valt bij ieder type skiër in de smaak. Daarnaast zijn er in deze omgeving diverse kuuroorden om na het skiën in te ontspannen.

#3. Vogezen: Gerardmer & La Bresse

De Franse Vogezen liggen op ongeveer 600 kilometer afstand van Nederland en de pistes reiken hier tot een hoogte van zo’n 1300 meter. Gerardmer is een levendige bestemming met een leuk skigebied. In totaal heb je de beschikking over 40 kilometer aan pistes, met onder meer de langste piste van de regio (3900 meter). Vanuit het centrum van Gerardmer rijdt er een bus naar het skigebied. La Bresse biedt drie skigebieden met een totaal aantal pistekilometers van 50 kilometer. Grootste van de drie is La Bresse-Hohneck met 37 afdalingen. Een groot aantal sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat de pistes ook tijdens mindere winters wit blijven.

Skigebied Gerardmer met uitzicht op het dal

Skigebied Gerardmer (Foto: © Flickr, cc BY-SA 2.0, Gérardmer Tourisme)

#4. Jura: Monts Jura & Les Rousses

De Jura is net wat verder dan de Vogezen, maar nog altijd minder ver dan de Alpen. Monts Jura is een skiregio bestaande uit meerdere kleine skigebieden. Lélex – Crozet is met 30 kilometer aan pistes het grootste gebied. Het pisteaanbod is eenvoudig, loopt grotendeels door het bos en onderweg heb je een prachtig uitzicht op het Meer van Genève. Les Rousses ligt op de grens van Frankrijk en Zwitserland en reikt tot een hoogte van 1680 meter. Het familievriendelijke skigebied heeft 50 kilometer aan pistes, maar ook meer dan 200 kilometer aan langlaufloipes. Andere activiteiten in Les Rousses zijn hondensleeën, sneeuwschoenwandelen en skijorïng.

#5. Zwarte Woud: Feldberg & Todtmoos

Het Zwarte Woud ligt in het zuidwesten van Duitsland en is iets minder dan 7 uur rijden vanuit Utrecht. Bekendste skigebied in deze omgeving is Feldberg. De gelijknamige berg is de hoogste (1493 m) van het Zwarte Woud en biedt plezier voor jong en oud. Je hebt meer dan 60 kilometer aan pistes tot je beschikking, die nooit al te lastig worden. Het dorp Feldberg is een fijne bestemming waar alle voorzieningen voor een zorgeloze wintersport aanwezig zijn. In de buurt van het drielandenpunt met Zwitserland en Frankrijk ligt Schwarzwald: Todtmoos. Een klein skigebiedje, waar wandelaars en langlaufers ook goede mogelijkheden vinden.

Uitzicht over skigebied Feldberg

Skigebied Feldberg (Foto: © Hochschwarzwald Tourismus GmbH)

Andere skigebieden die dichtbij Nederland liggen:

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen