6 januari 2017 door Thijs in 'Algemeen''

Pech langs de Autobahn; hoe snel kan jij weer door?

Het zal je maar gebeuren. Het ene moment rijd je nog lekker door op de Duitse snelweg, het andere moment stopt de auto ermee of je hebt een vervelende aanrijding. Vakantiepret voorbij? Niet als je ook je auto goed hebt verzekerd. Vorig jaar is 80% van de wintersporters met de auto op wintersport gegaan. Een goede voorbereiding is wel zo veilig. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn in veel landen verplicht, en het is verstandig om je auto van te voren nog even een beurt te geven. Maar niet alles kan je voorkomen.

Pech onderweg

Pech onderweg door de winterse omstandigheden komt vaak voor. Zorg dat je weer super snel aan je vakantie kan beginnen met een goede pechhulp, die óók in het buitenland geldt. Europeesche Verzekeringen biedt de meest complete wintersportverzekering met Hulp en Huur Vervoer, zodat ook je auto is verzekerd.

Hulp nodig? Een belletje is genoeg

Stel, je krijgt autopech tijdens je vakantie. Dan helpt de Europeesche Hulplijn je verder, bijvoorbeeld door pechhulp te regelen of het toezenden van onderdelen te vergoeden. Dat regelen is wel zo gemakkelijk; de hulplijn weet waar de goede garages zitten, de wegsleephulp wordt georganiseerd, de afspraken worden voor jou gemaakt. Fijn als je de taal niet helemaal beheerst en je overgeleverd bent aan die ene garage.
Soms is het laat op de dag en zijn er geen garages meer open. Dan kan je op kosten van je verzekering ter plaatse overnachten.

Zo snel mogelijk weer op vakantie

Soms heb je de pech dat het voertuig niet binnen 2 werkdagen kan worden gerepareerd. De Europeesche zorgt er dan voor dat je vakantie door kan gaan. Je mag een vervangende huurauto huren, vergelijkbaar met je eigen auto. Maar je mag ook je reis voortzetten met trein, bus of vliegtuig en die kosten worden vergoed voor een bedrag dat gelijk is aan de huurprijs voor een auto. Je eigen auto en de bagage worden dan naar je vakantieadres of naar huis gebracht. Stel dat de bestuurder door ziekte of letsel is uitgevallen. Als er niemand is die de auto kan besturen, regelen wij een vervangende bestuurder.

Verzeker je goed

Bij de reisverzekering van Europeesche sluit je de dekking ‘Hulp en Huur vervoermiddel’ af. Met deze dekking ben je verzekerd van eerste hulp bij pech onderweg. Er wordt gezorgd voor vervoer van de auto, inzittenden en bagage zodat je zo snel mogelijk naar je bestemming kunt komen. Of terug naar huis.

Meer informatie over verzekering op wintersport

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen