17 december 2016 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

BIG 3 Rallye in Sölden

In Sölden zijn maar liefst 3 bergen hoger dan 3000 meter die met een skilift bereikbaar zijn. Deze zogenaamde BIG 3 hebben allemaal een indrukwekkend uitzichtsplatform en je kunt ze op één dag bezoeken als je de BIG 3 Rallye skiet. De skitocht is zo’n 50 kilometer lang en geschikt voor de ervaren wintersporter. Tijdens de tocht doorkruis je het hele skigebied van Sölden, kun je genieten van waanzinnig mooie uitzichten en op elke plek stoere foto’s maken. Op een mooie decemberdag stap ik in de splinternieuwe BIG 3 FotoRallye

Als je van plan bent de BIG 3 te gaan skiën kun je meteen meedoen aan de zogenaamde BIG 3 FotoRallye, onderdeel van de Adrenalincup. Hiervoor vraag je bij de kassa van het dalstation een AdrenalinPass aan en vervolgens ski je gedurende 1 dag langs de 4 verschillende ‘Photopoints’. Bij de verschillende punten houd je je pas voor het apparaat en maak je een foto. Jouw foto’s en prestaties kun je dan vervolgens aan het einde van de dag terugzien op http://soelden.adrenalincup.at/. Ik ga gewoon op pad met m’n eigen video en fotocamera om alles vast te leggen.

Selfies op de Schwarze Schneide

De tocht begint bij de splinternieuwe en razendsnelle Giggijochlift in het centrum van Sölden. Binnen een mum van tijd sta ik boven. Vervolgens stap ik in de Silberbrünnl lift richting de Rotkogl (2662 meter). Als ik naar beneden kijk zie ik een strak geprepareerde piste liggen, de blauwe nummer 13. Deze pak ik eerst even om de benen op te warmen, wat een heerlijke afdaling is dit zeg! Daarna vervolg ik de voorgeschreven route richting de gletsjers en het eerste doel: Schwarze Schneide op 3250 meter hoogte. Het foto apparaat staat direct bij het bergstation. Tijd voor het eerste bewijs dat ik boven de 3000 meter sta. Ben je een bikkel loop dan even door naar het uitzichtplatform op 3340 meter hoogte. Hiervoor dien je je ski’s achter te laten bij het bergstation van de lift en zo’n 20 minuten op je skischoenen naar boven te lopen. Ik houd het dit keer bij het fotopunt bij het bergstation. Hier is het uitzicht ook waanzinnig en iedereen staat hier enthousiast de leukste selfies te maken.

Selfies op de Schwarze Schneide

Wiebelen op de BIG 3 Tiefenbach

Via de skitunnel ga ik verder naar de Tiefenbachgletscher. Hier wacht misschien wel de fijnste blauwe piste van het hele skigebied op me: de nummer 38. Een echte Pitztaler Gletscher waar binnen enkele jaren misschien wel een

De lekkerste Schnitzel van m’n leven op de Gaislachkogl

Gelukkig mag ik nog een keer mijn favoriete piste nummer 38 afdalen om bij de stoeltjeslift te komen, die me terug naar de Rettenbachgletscher brengt. Vanaf hier staat me een super lange afdaling terug naar het dal te wachten. De sneeuw op de Rettenbachgletscher is fantastisch, omdat deze gletsjer ook veel in de schaduw ligt. Via de blauwe nummer 30 cruise ik verder naar de pittige zwarte nummer 7 die naar het dalstation van de Gaislachkogl gondellift leidt. Hier klik ik m’n ski’s uit en stap ik in de gondel naar boven, op naar het 3e Big 3 doel op de top van de Gaislachkogl. Hier staat het hypermoderne ice Q restaurant o(3048 m), dat ook een van de

Bonus op de Giggijoch

Helaas is begin december de rode nummer 1 piste nog niet geopend. Dit zou normaal gesproken het vervolg van de skitocht moeten zijn. Ik heb de piste wel eens geskied en het is absoluut een toppertje. Vanaf het middenstation kan ik wel de officiële tocht vervolgen terug naar het dal. Maar ik kies voor een bonus en keer terug naar de Giggigjoch, waar ik mijn laatste energie eruit gooi op de piste waar ik vanochtend begonnen ben, de blauwe nummer 13. Daarna ski ik via de Giggijoch dalafdaling terug naar het dorp, waar het tijd is voor de Sölden!

Feiten & cijfers: BIG 3 Rallye Sölden

Land: Oostenrijk Lengte: 50 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde skiër Tijdsduur: Halve dag
Opstapplaatsen:Giggijoch dalstation Laatste lift: Tussen 15:30 en 16:00 uur
Heb jij de BIG 3 Rallye wel eens geskied en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Andere mooie skitochten:

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen