Skip to navigation Skip to main content
50320 - SkiWelt Tour: dé skitocht om de SkiWelt te verkennen (2)

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Wintersporters hebben vanuit 9 gezellige dorpen toegang tot 280 km aan pistes. Een ideale manier om het skigebied te verkennen, is met een skitocht. Dat kon al met de Best Of SkiWelt skitochten , maar sinds dit skiseizoen is ook de SkiWelt Tour aan dat rijtje toegevoegd. In dit weblog vertel ik je alles over de SkiWelt-Tour skitocht.

Twee varianten op de SkiWelt Tour

De SkiWelt Tour is een nieuwe skitocht in skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Er bestaan twee varianten op de skitocht. De eerste variant is de oranje route. Deze is 90 km lang en wordt ontsloten door 37 bergliften. Je skiet tegen de klok in door het skigebied. De tweede variant is de groene route. Deze is 80 km lang en wordt ontsloten door 33 bergliften. Je skiet met de klok mee door het skigebied. Omdat SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental maar liefst 21 dalafdalingen heeft, kun je de tocht, op Kelchsau na, vanuit alle dorpen starten.

Feiten & cijfers SkiWelt Tour

Land: Oostenrijk Lengte: 80 of 90 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gemiddelde skiër Tijdsduur: Hele skidag of meerdere dagen
Opstapplaatsen: Alle dorpen, behalve Kelchsau Laatste lift: Tussen 16:00 & 17:00

Geschikt voor bijna iedereen

Het aantal kilometers doet misschien anders vermoeden, maar toch is de SkiWelt Tour geschikt voor bijna iedereen. Een vereiste is wel dat je goed van een rode piste kunt skiën. Gevorderden en experts kunnen de skitocht in één dag afleggen, minder gevorderde skiërs kunnen de tocht in meerdere dagen skiën.

Doe nu een vrijblijvende aanvraag voor een wintersport in de SkiWelt >

Ontdek het skigebied

De SkiWelt Tour is ideaal om het skigebied te verkennen. De route neemt je mee langs alle dorpen in het skigebied. Onderweg kun je genieten van schitterende uitzichten op onder andere de Wilder Kaiser.

50320 -  (6)
Geniet van een schitterend uitzicht op de Wilder Kaiser onderweg

Fijne berghutten onderweg

Verspreid door het skigebied liggen veel leuke berghutten. De meeste traditioneel en gemoedelijk. Je kunt hier terecht voor typische Tiroler- en Oostenrijkse specialiteiten, zoals Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl en Käsespätzle, maar ook voor hamburgers, pasta's, salades en allerlei andere lekkernijen. Bekijk hier de 5 leukste berghutten in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental >

Doe nu een vrijblijvende aanvraag voor een wintersport in de SkiWelt >

Après-ski na afloop

Uiteraard heb je na een flinke dag skiën wel een borreltje verdiend. In skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental ben je daarvoor aan het juiste adres. De dorpen bieden allerlei mogelijkheden. Van rustig een drankje drinken tot meezingen met bekende après-ski hits en feesten tot diep in de nacht. Tips: Fabels in Ellmau, Gerry's Inn en de Moskito in Westendorf.

50320 -  (7)
Vergeet onderweg niet even te stoppen voor een kop koffie!

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een skigebied met 280 km aan pistes. Ieder type wintersporter kan in dit skigebied uit de voeten. Of je nou voor het eerst op ski's staat of al jaren ervaring hebt. Uiteraard biedt het skigebied veel meer dan alleen maar skiën of snowboarden. Er zijn tal van fijne berghutten, de après-ski is feestelijk en er zijn veel leuke activiteiten mogelijk.

Pistetips SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental >

50320 -  (8)
De skitocht wordt duidelijk aangegeven
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.