Skip to navigation Skip to main content
Skiwelt Tour

Met 270 km aan pistes hoort SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Een ideale manier om een groot deel van de pistes te verkennen, is middels de SkiWelt Tour. Deze fantastische skitocht is er in twee varianten en afhankelijk van welke je kiest, ski je 69 km of 84 km. Het is een route die je in alle negen dorpen kunt starten en die je in één of meerdere dagen kunt afleggen. In dit blog lees je alles over de SkiWelt Tour in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Rondje SkiWelt met de SkiWelt Tour

Op de ruim 270 km aan pistes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ben je niet zomaar uitgekeken. Sterker nog, het is een behoorlijke uitdaging om ze allemaal in één wintersportweek te skiën! Wil je er zeker van zijn dat je alle mooie plekjes in ieder geval gezien hebt? Dan is de SkiWelt Tour een absolute tip. De skitocht neemt je een rondje mee door het skigebied en is door bijna iedereen te skiën. Het maakt niet uit of je verblijft in Going am Wilden Kaiser, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Brixen im Thale, Kelchsau of Westendorf: vanuit alle negen dorpen kun je de SkiWelt Tour starten. Voor Kelchsau moet je alleen eerst een klein stukje met de bus 😉. 

SkiWelt Tour skiën in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© Spalder Media Group
Start extra vroeg en begin de SkiWelt Tour met een prachtige zonsopkomst

De twee varianten van de SkiWelt Tour

Het leuke aan de SkiWelt Tour is dat de skitocht er in twee varianten en lengtes is. De oranje route ski je tegen de klok in en de groene route met de klok mee. Hieronder lichten we ze beide aan je toe:

Groen: met de klok mee

De groene route, te volgen via de groene bordjes, ski je met de klok mee. Starten kan in alle dorpen en eventueel kun je de route zelfs uitbreiden door onderweg extra pistes te skiën. De groene SkiWelt Tour is 69 km lang en om al die pistekilometers te kunnen skiën, stap je in 34 verschillende liften. Meer informatie over de groene route ›

Oranje: tegen de klok in

De oranje route van de SkiWelt Tour ski je tegen de klok in en is ook vanuit alle dorpen te starten. Deze skitocht is iets langer dan de groene variant, namelijk 84 km. Om al die pistekilometers te kunnen skiën, zit je in 37 verschillende skiliften. Lees hier meer over de oranje route ›

Skilift SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Geschikt voor bijna iedereen

Het aantal kilometers doet misschien anders vermoeden, maar toch is de SkiWelt Tour geschikt voor bijna iedereen. Een vereiste is wel dat je goed van een rode piste kunt skiën. Gevorderden en experts kunnen de skitocht in één dag afleggen, minder gevorderde skiërs kunnen de tocht in meerdere dagen skiën. En eigenlijk is dat een tip voor iedereen, aangezien het skigebied over 80 knusse berghutten beschikt en je er dus ook een soort culinaire SkiWelt Tour van kunt maken.

Ontdek het skigebied

De SkiWelt Tour is ideaal om de SkiWelt mee te verkennen. De route neemt je mee langs alle uithoeken van het skigebied. Onderweg kun je genieten van schitterende uitzichten op onder andere de Wilder Kaiser. Sla ook zeker de 20 dalafdalingen onderweg niet over. Hier zitten een paar hele fijne tussen, die bovendien nog eens lekker lang zijn ook! Wedden dat je de skidag eindigt met brandende bovenbenen?

Pauzeren in knusse hutten onderweg

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een skigebied voor genieters en lekkerbekken. Met wel 80 berghutten en pisterestaurants is er altijd wel een tafeltje binnen vrij of op het terras. Bestel typisch Oostenrijkse specialiteiten of laat je verrassen door gerechten uit de regio. Liever even geen schnitzel of spätzle? Op de menu's kom je ook genoeg internationale gerechten tegen! En zoals net dus ook al getipt: maak gerust een culinaire skisafari van de SkiWelt Tour!

Berghut onderweg SkiWelt Tour

Plan je eigen SkiWelt Tour gemakkelijk via de website van het skigebied

Uiteraard kun je gewoon de bordjes in het skigebied volgen die de oranje of de groene SkiWelt Tour aangeven. Makkelijker is om vooraf alvast je route te plannen via de website van SkiWelt: klik hier voor de groene route en de oranje tocht plan je hier. Dit kan natuurlijk ook gewoon op je mobiele telefoon. Zo kun je precies aangeven vanuit welk dorp en met welke lift je wilt beginnen en je ziet zo je hele route staan. Zo hoef je niet lang te zoeken naar de volgende piste of lift: wel zo makkelijk!

Feestelijke après-ski na afloop

Uiteraard heb je na een flinke dag skiën wel een borreltje verdiend. In skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ben je daarvoor aan het juiste adres. De dorpen bieden allerlei mogelijkheden. Van rustig een drankje drinken tot meezingen met bekende après-ski hits en feesten tot diep in de nacht. Tips: Fabels in Ellmau, Gerry's Inn in Westendorf en de Moonlightbar in Söll.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.