26 januari 2020 door Wendy in Lijstje

Wintersport is wat ons betreft de mooiste week van het jaar! Lekker vrij, buiten in de frisse berglucht, vroeg opstaan en vroeg onder de wol. We vinden kou ineens helemaal niet erg en mogen al voor het middaguur ons eerste biertje of Schnapss drinken, terwijl we genieten van de mooiste uitzichten. We sporten alsof ons leven ervan af hangt en feesten tot we erbij neervallen. Wintersport, you love it, or you hate it. Dit zijn 16 dingen die alleen wintersporters herkennen.

#1. We staan belachelijk vroeg op

Ik ga op wintersport en neem mee: een wekker! We kunnen ons geen andere vakantie voorstellen, waarbij we met een big smile 's ochtends om 07.30 uur onze wekker uitdrukken, ons bed uitspringen en direct naar buiten kijken: wat voor weer is het? Snel ontbijten en dan met de eerste lift naar boven.

Als eerste op de piste SkiWelt

 

#2. Die sokken kunnen best nog een dagje

Iedere dag schone skisokken aan? We weten niet hoeveel paar jij in de kast hebt liggen, maar ons lukt het niet. Met een beetje geluk hebben ze nog even op het balkon liggen luchten, maar meestal gaan ze gewoon weer aan. Zonder na te denken over het feit dat je al die witbiertjes er ook gedeeltelijk via je voeten uit zweet.

#3. Bergen voedsel als ontbijt

Terwijl we thuis 's ochtends nauwelijks een hap door onze keel krijgen, starten we de ochtend tijdens wintersport heel anders. We beleggen de verse Kaiserbrötchen royaal met kaas én ham of eten roerei met spek. Maar we eten vooral véél, zodat we de eerste uren op de berg even geen honger hebben.

#4. Witte hoofden van de zonnenbrandcreme

Dat je in de bergen snel verbrand, zien we aan het eind van de dag in après-ski; veel mensen staan hier met een rood verbrand hoofd te hossen. De enige oplossing; smeren, veel smeren, zoveel smeren tot je hoofd er wit van ziet.

#5. Iedere dag friet met Bratwurst, kaasfondue of Schnitzel

Tijdens de wintersport ontbijten we niet alleen veel (zie punt 3), maar ook tijdens de lunch en het avondeten gaan we door alsof we maanden nauwelijks te eten hebben gehad. We eten veel, heel veel en het liefst heel vet. Daar kunnen we dan vervolgens weer fijn op skiën of snowboarden. 15 gerechten die je absoluut moet bestellen tijdens de wintersport >

Wiener Schnitzel

#6. De hele dag alcohol

De berglucht maakt dorstig en daar geven we ons volledig aan over. Tijdens de lunch - en soms zelfs ervoor - staan de eerste bierpullen al op tafel en na het skiën gaat dit in rap tempo door. Tussendoor gooien we er dan ook nog wat Schnapps en shotjes bij. Daar moet je normaal gesproken toch niet aan denken? De 14 lekkerste alcoholische versnaperingen op wintersport >

#7. -10 buiten? Geen probleem!

Thuis zouden we bij -10 de kachel nog 2 graden hoger zetten en er niet aan denken om naar buiten te gaan. Tijdens de wintersport maakt dat niet uit, extra pully aantrekken en gáán. We worden vanzelf warm van het skiën.

#8. In je stinkende thermo ondergoed stappen

Na een dag of 1, 2, 3 ruikt je thermoshirt alles behalve lekker fris. Maar dat weerhoudt ons er niet van om zonder te douchen de après-ski in te duiken. En daar staan we dan, in ons allesbehalve charmante - net iets te strakke - stinkende thermoshirt op de bar te dansen.

#9. Elke dag in de sauna

Degenen die er niet voor kiezen om in hun stinkende thermoshirt in de après-ski te duiken, gaan meestal 's middags de sauna in. Niet 1x, maar het liefst elke dag. Heerlijk!

Sauna

#10. Heel vroeg slapen

Een dag in de frisse berglucht, veel sporten en hard feesten is zwaar. Dus zijn we 's avonds moe. We gaan rond 21.00/22.00 uur 'even liggen', om vervolgens niet meer op te staan totdat de wekker weer gaat de volgende ochtend.

#11. Vergeten te douchen

Dit is vaak het gevolg van punt 10. Je bent even gaan liggen, maar je had je nog niet gedoucht. De volgende ochtend word je wakker en denkt: "Ah, ik douche straks wel na het skiën..." en trekt weer hetzelfde wintersportkloffie aan.

#12. De hele vakantie vastleggen met een action camera

We zetten onze action camera op het dashboard tijdens de reis, op onze helm tijdens het skiën en deze helm houden we daarom ook op in de après-ski. We leggen alles vast op video. Waarom? Geen idee, meestal kijken we er nooit meer naar.

#13. Spelletjes spelen

Natuurlijk gaan er leuke spelletjes mee op wintersport. Thirty Seconds, Monopoly, Rummikub of Kolonisten. We spelen het thuis nooit, maar tijdens de skivakantie vinden we het fan-tas-tisch.

Spelletjes

#14. Nagesynchroniseerde films kijken

De WiFi in het appartement is zo langzaam als een oude inbelverbinding, dus series kijken via Netflix gaat helaas niet. We zetten de Duitstalige TV aan en gaan doodleuk kijken naar een nagesynchroniseerde film. "Ein Martini bitte, geschüttelt, nicht gerührt", het klinkt ons toch wat vreemd in de oren, maar dat maakt niet uit.

#15. Dagelijks je grenzen verleggen

"Ik wil echt niet van een zwarte piste hoor!" of "Ik ga zeker niet elke dag stappen!". We zitten vol goede voornemens voor de wintersport, maar in de praktijk komt het er eigenlijk op neer dat we dagelijks over onze grenzen gaan.

#16. Een week lang topsporten

Iedere dag bewegen alsof we topsporters zijn. Ons lijf protesteert al op dag 2, maar we gaan gewoon door. We sporten uren per dag, elke dag, tot we weer naar huis gaan.Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.