Skip to navigation Skip to main content

Hier wil je niet aan denken nu het einde van het skiseizoen dichterbij komt

Vera Brandnertal

De lente is officieel begonnen en daarmee komt het einde van het skiseizoen helaas steeds dichterbij. De meeste skigebieden sluiten rond Pasen hun liften en pistes en daarna worden de mogelijkheden om te skiën steeds beperkter. Natuurlijk ga je voor die tijd nog een paar dagen lenteskiën, maar daarna moet je er toch echt aan geloven: de zomer... Er zijn een aantal dingen waar je echt niet aan wilt denken nu het einde van het skiseizoen steeds dichterbij komt. Herken jij jezelf in de volgende punten?

1. Het duurt nog heel lang tot het weer winter is

Over ongeveer 9 maanden is het weer winter. Dat duurt lang. Veel te lang. Tijdmachine graag!

2. Je leuke skipak moet weer terug de kast in

Dagenlang heb je er in rondgelopen en elke piste heb je ermee getrotseerd. Helaas is het nu weer tijd om je pareltje terug te hangen in de kast. Voorlopig niet meer schitteren in je ski-jas, maar paraderen in korte broek en t-shirt. Jij hebt het liever andersom! Is het al winter?

Met je favoriete jas op de piste in Sölden
Die leuke jas kan voorlopig weer in de kast...

3. Zweten van de hitte

Zweten doe je van inspanning, bijvoorbeeld na een meer dan 10 km lange afdaling die je op hoge snelheid hebt geskied. Maar straks weer zweten van de hitte... Daar zit jij als wintersportfan niet op te wachten! Bij temperaturen van onder het vriespunt presteer je het beste.

4. Duiken in een zee of meer in plaats van in de sneeuw

Nu het einde van het skiseizoen steeds dichterbij komt, betekent dit ook dat het over een paar maanden alweer zomer is. En hoewel het ook 's zomers kan dumpen in de bergen, is die kans vergeleken met de winter veel kleiner. Voorlopig geen duik in een verse laag sneeuw, maar in een meer of zee. Prima alternatief tijdens punt drie, maar jij hebt het toch liever anders.

Duik in de sneeuw
© Spalder Media Group
De lekkerste duik is een duik in de sneeuw!

5. Slushy pistes

Wie dat wil, kan het hele jaar door op de latten staan. En nee, daarvoor hoef je niet meteen naar de andere kant van de wereld! Op de gletsjer bij Zermatt en op de Hintertuxer Gletscher kun je het hele jaar door skiën en daarnaast zijn er een aantal gletsjerskigebieden waar zomerskiën mogelijk is. Helemaal geweldig natuurlijk (en veel beter dan een vakantie in een of ander tropisch oord), maar helaas is de kwaliteit van de sneeuw niet meer zo als hartje winter. Vroeg opstaan dus om zo lang mogelijk van pistes te genieten die nog niet volledig slushy zijn.

6. Kaischerschmarrn en schnitzels

Alleen al bij de gedachte aan je favoriete wintersportgerecht begint je maag spontaan te knorren! Natuurlijk kun je aan de slag gaan met een recept of een 's zomers tripje naar de bergen boeken, maar Kaiserschmarrn en schnitzels smaken lang niet zo lekker als op een zonnig terras in de sneeuw. Voorlopig dus even niet meer aan die typische Alpenlekkernijen denken dus!

Kaiserschmarrn Brandnertal
© Spalder Media Group
Kaiserschmarrn smaken het lekkerst met witte bergen op de achtergrond!

7. Après-ski muziek is voorlopig even uit den boze

Helaas komt er met het sluiten van de skigebieden voorlopig ook een einde aan de après-ski. Uiteraard kun je thuis naar après-ski hits luisteren, maar dat is echt niet hetzelfde als op wintersport. Bovendien kijken je buren je best raar aan als je in de zomermaanden keihard meezingt met 'Hey, wir wollen die Eisbären sehen!'. En dan hebben we het nog niet gehad over het gevoel van heimwee dat al deze nummers oproepen... Of wat dacht je van een avondje stappen? Geen après-ski feestjes in je skikleding, maar uitgaan in je mooiste outfit zonder après-ski hits. Vreselijk en zo'n gemis!

8. Geen (witte) bergen meer

Thuis in het platte Nederland is er geen fatsoenlijke berg te zien. Daarvoor moet je toch echt richting de Alpen. En naarmate het steeds warmer wordt, is er bijna geen witte bergtop meer te spotten.

Verse sneeuw en zon Kaiserwetter
Alles is toch het mooist met een verse laag sneeuw!

9. Sporten zonder het 'moet-gevoel'

Op wintersport sta je zonder moeite vroeg op, om na een uitgebreid ontbijt snel de piste op te gaan. De hele dag ben je sportief bezig in een prachtige omgeving. Thuis moet je jezelf soms echt over de drempel van de sportschool heen slepen, op wintersport geniet je van elke actieve seconde. Je skiet de ene na de andere afdaling en gaat door tot de laatste lift. Van sporten met het 'moet-gevoel' is in de Alpen geen sprake, maar thuis daarentegen...

Skiën
© Spalder Media Group
Skiën is ook sporten, maar je krijgt er een hele grote glimlach van!

10. Niet meer de hele dag samen met vrienden of familie zijn

Met je ouders op vakantie gaan is er in de zomermaanden niet bij, maar 's winters doe je dit maar al te graag. Lekker met het gezin of de hele familie naar de sneeuw en samen de mooiste herinneringen maken. Of samen met je vriendengroep, ook ontzettend leuk! Voorlopig zit een vakantie samen er niet meer in. Nog heel veel dagen geduld...

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.