Hoogte: 1000-2125 Meter

Paganella in het kort

  • Bij helder weer prachtig uitzicht op het Gardameer
  • Gevarieerd en zonnig skigebied
  • Klein, maar bijzonder fijn!

Paganella

Vanaf de Brennerautobahn is de Paganella goed te zien. Op de noord- en westflanken van deze berg ligt het gevarieerde en zonnig skigebied met zo’n 50 km pistes. Met een overvloed aan blauwe en rode pistes, is dit een waar genot voor beginnende en gemiddelde wintersporters. Maar ook voor de gevorderde skiër of snowboarder heeft dit Italiaanse skigebied enkele uitdagingen. Vanaf de “Cima Paganella” heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over het Gardameer. Vanaf deze top leiden 3 verschillende rode pistes naar beneden richting onder andere Andalo en Fai della Paganella. De pistes hebben klinkende namen als “Panoramica”. Mooi uitzicht is gegarandeerd!

Het skigebied van Paganella is misschien qua kilometer pistes niet indrukwekkend, maar toch kan de gemiddelde skiër zich hier prima vermaken. Je vindt hier geen kilometers smalle paden door het bos, maar mooie brede afdalingen, die bovendien goed geprepareerd zijn. De dalafdalingen zijn behoorlijk pittig en deze zullen voor de minder geoefende skiër veelal een uitdaging zijn. Beginners vinden een paar heerlijke brede blauwe afdalingen bij de San Antonio stoeltjeslift. Maar ook gevorderde wintersporters kunnen hier genieten van een aantal kilometers spanning en actie. Vanaf de top van de Paganella loopt namelijk een uitdagende skiroute, die naar de Passo San Antonio leidt. Dit is een echte aanrader voor freeriders. Zorg wel dat je beschikt over de juiste uitrusting en kennis, voor je dit poedersneeuwparadijs induikt.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
7.2

Gemiddelde beoordeling

op basis van 20 beoordeelingen door bezoekers

Eindelijk konden mijn man en ik onze dochters van 10 en 12 meenemen op wintersport. Na lang zoeken uitgekomen op Molveno. We zijn zelf gek op Italië en omdat di...

Schrijf een beoordeling ›

 

Moderne liften en brede pistes in Paganella

Dit relatief kleine Italiaanse skigebied is voorzien van moderne skiliften, die de wintersporters naar de hoogste toppen van het gebied brengen. In totaal zijn er 11 sleepliften, 3 gondels en 4 lopende banden voor de beginnelingen en de allerkleinsten. Ondanks dat Paganella slechts 50 pistekilometers heeft te bieden, is het toch een waar genot voor beginnende en gemiddelde wintersporters. Het gebied beschikt over tal van brede, blauwe en rode pistes, waar iedere wintersporter op kan genieten van het prachtige uitzicht. Een enkele zwarte piste zorgt samen met de pittige dalafdalingen voor wat extra uitdaging in het wintersportgebied.

Overzicht pistes & liften in Paganella

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes15 km Sleepliften0Seizoenstart
Rode pistes33 km Stoeltjeslift(en)12Seizoenseinde
Zwarte pistes2 km Gondels2Gletsjer
Skiroutes0 km Treinen0Minimale hoogte1000 m
Totaal50 km Capaciteit27000 pers/uurMaximale hoogte2125 m

travelDorpen in het skigebied Paganella

Highlight: Dosson Snowpark

Neem je de Andalo-Doss Pelà 8-persoons gondel naar boven, dan kom je uit bij het spectaculaire Dosson Snowpark. Zowel beginners als gevorderden kunnen terecht in dit uitgebreide freestyle-park. Dosson Snowpark is namelijk onderverdeeld in een ‘easy’ en een ‘expert’ gebied, zodat iedere wintersporter naargelang zijn of haar niveau kan genieten van de vetste obstakels. Het funpark is uitgerust met maar liefst 15 verschillende obstakels en biedt tot slot ook een lopende band van meer dan 100 meter.

Freestyle & Freeride in Paganella

Funparks 1Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Paganella EUR 88.00 EUR 175.00 8 jaar
Superskirama EUR 165.00 EUR 235.00 8 jaar

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Paganella EUR 112.00 EUR 224.00 8 jaar
Superskirama EUR 188.00 EUR 268.00 8 jaar
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Paganella

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Paganella. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten