Skip to navigation Skip to main content
Gitschberg-Jochtal 1
© Hannes Niederkofler
Italië

Skigebied Gitschberg-Jochtal

Gitschberg-Jochtal in het kort

 • Hoogte: 1307 - 2510 meter
 • Onontdekte parel voor families
 • Veelzijdig skigebied met 55 km aan pistes
 • Uitzicht op de Alpen én Dolomieten

Met ruim 55 km aan pistes is Gitschberg-Jochtal het grootste skigebied in het Eisacktal en Wipptal. De afdalingen liggen verspreid over meerdere bergen, tussen 1354 en 2512 meter hoogte. Vijftien liften ontsluiten vijfentwintig pistes en vier rodelbanen. Gitschberg-Jochtal is nog niet bekend bij de grote massa en zelfs tijdens de schoolvakanties is het hier nooit echt druk. Het is een ideaal skigebied voor een wintersport met kinderen.

Familieskigebied Gitschberg-Jochtal

Gitschberg-Jochtal, Rio Pusteria in het Italiaans, ligt in de provincie Zuid-Tirol, op een klein uur rijden van de Brennerpas. Vanuit de dorpen zoals Vals (1354 m) en Meransen (1404 m) bieden verschillende liften toegang tot de pistes. Gitschberg-Jochtal behoort dankzij het familievriendelijke karakter en de vele faciliteiten tot de meest kindvriendelijke skigebieden in Italië. Nog altijd is het een verborgen parel voor families. Zelfs tijdens de schoolvakanties is het hier nooit echt druk. Bij de twee verschillende skischolen kunnen kinderen vanaf een jaar of twee terecht om kennis te maken met de beginselen van het skiën. Hier is ook kinderopvang mogelijk. In de dorpen, maar ook op de berg zijn leuke kinderlanden, oefenpistes en spannende funslopes te vinden. Een tip voor het hele gezin is de Gimmy Fun Ride in Jochtal.

Pistekaart Gitschberg-Jochtal 2022 / 2023

Gitschberg-Jochtal - 54 km

Dicht
 • Blauw 18 km
 • Rood 27 km
 • Zwart 9 km

Berg: Niet beschikbaar

Dal: Niet beschikbaar

 • Sleepliften 5
 • Stoeltjesliften 3
 • Gondels 6
 • Treinen 0
 • Gletsjer Nee
 • Capaciteit 19500 p/uur
Pistekaart Gitschberg-Jochtal 2022 / 2023

Veelzijdig skigebied

Tot 2011 waren Gitschberg en Jochtal twee aparte skibestemmingen die zelfs met elkaar concurreerden. Met de bouw van de verbindingsgondel in Vals hebben beide gebieden de krachten gebundeld en is een skigebied met ruim 55 km aan pistes ontstaan. Gitschsberg-Jochtal is bovendien onderdeel van de grootste skiregio ter wereld, Dolomiti Superski. Van alle pistes is 18,5 km blauw, 27,2 km rood en 9,3 km zwart. Omdat het skigebied zich uitstrekt over verschillende bergen en dalen, kun je er zelfs leuke tochten skiën. Gitschsberg-Jochtal is zeer veelzijdig en biedt genoeg vermaak voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus.

Uitzicht op de Alpen en Dolomieten vanuit Gitschberg-Jochtal

Uniek aan Gitschberg-Jochtal is de ligging. Vanuit het Zuid-Tiroolse skigebied zijn zowel de Alpen als de Dolomieten te bewonderen. Focus dus niet alleen op het afdalen, maar kijk af en toe ook even om je heen. Voor het mooiste 360 ° uitzichten koers je naar uitzichtplatform Gitschberg en uitzichtplatform Jochberg.

Pistebutler

Net als in het Oostenrijkse skigebied Turracher Höhe, skiet er ook een pistebutler rond in Gitschberg-Jochtal. Bij ‘Il Cavaliere’ kun je terecht voor vragen, tips, zakdoekjes en meer. Bovendien zijn er gedurende het skiseizoen allerlei leuke events in zijn naam.

Knusse berghutten

In Gitschberg-Jochtal is het zowel op de berg als in het dal genieten van het beste van twee landen. Enerzijds de Italiaanse keuken, anderzijds de boerse Oostenrijkse keuken. Beide talen kun je hier spreken én proeven tijdens de wintersport. Op het menu staan gerechten als Kaiserschmarrn, Knödels en Bratwurst mit Sauerkraut, maar ook pizza’s, pasta’s en andere Italiaanse lekkernijen. Het skigebied kent geen grote pisterestaurants, maar knusse berghutten. Tips zijn de Nesselhütten en Linderalm.

Rodelen in Gitschberg-Jochtal

Rodelen kan in Gitschberg-Jochtal op vier verschillende rodelbanen. De Brimi Winter Run op de Gitschberg is met een lengte van 6,75 km een van de langste in Zuid-Tirol. Het startpunt is de Nesselhütte en het eindpunt Meransen. In het dorp ligt ook de 200 meter lange Bobbahn. Rodelen met een mooie winterwandeling combineren kan in Tarenten. Wandel eerst naar de Pertinger Alm op 1850 meter hoogte en daal vervolgens af naar het dorp. De vierde rodelbaan ligt in Vals, is ongeveer 1 km lang en overbrugt 152 hoogtemeters. Alle vier zijn geschikt met kinderen.

Langlaufen en winterwandelen

De omgeving van Gitschberg-Jochtal leent zich uitstekend voor het maken van mooie winter- en sneeuwschoenwandelingen. Er ligt een uitgebreid netwerk met duidelijk gemarkeerde wandelpaden voor je klaar. Een tip is wandelen op de Rodenecker-Lüsner Alm. Ook liggen er tientallen kilometers aan loipen in de regio, zowel geschikt voor de klassieke als skating stijl. Wie wil langlaufen in Gitschberg-Jochtal mag de 15 km lange loipe op de Rodenecker-Lüsner Alm zeker niet overslaan en ook de 7 km lange loipe in Terento is een tip.

Fotogalerij van Gitschberg-Jochtal

Gitschberg-Jochtal
© Dolomiti TV
Gitschberg-Jochtal 1
© Hannes Niederkofler
Gitschberg-Jochtal 2
© Dolomiti TV
Gitschberg-Jochtal 3
© Alex Filz
Faciliteiten
Aantal Pisterestaurants 13
Skidepot bij het dalstation
Prijs skidepot per dag
Gratis parkeren bij het dalstation
Prijs parkeren per dag
Freestyle & Freeride in Gitschberg-Jochtal
Funparks
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone
Skipasprijzen Gitschberg-Jochtal - Laagseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Eisacktal
Kinderen EUR 172,00
Volwassenen EUR 246,00
Gratis tot
Gitschberg-Jochtal
Kinderen
Volwassenen EUR 266,00
Gratis tot
Skipasprijzen Gitschberg-Jochtal - Hoogseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Eisacktal
Kinderen EUR 191,00
Volwassenen EUR 273,00
Gratis tot
Gitschberg-Jochtal
Kinderen
Volwassenen EUR 296,00
Gratis tot