Skip to navigation Skip to main content
Piste Hintertuxer Gletscher

Wintersport met Pasen

Een wintersport met Pasen is een uitkomst. Want terwijl het voorjaar steeds meer zijn intrede doet en het lentezonnetje de temperaturen steeds warmer maakt, heerst bij de echte wintersporter een dubbel gevoel. De winter loopt immers op zijn eind… maar niet getreurd! Pasen is de ideale periode om het winterseizoen nog een mooi staartje te geven. Een tripje naar de Alpen kan wonderen doen, en daarom vertellen we je in dit blog alles over wintersport met Pasen. De voor- en nadelen, tips en aanbiedingen: je leest het hier!

Wintersport met Pasen

In de tijd van paaseitjes en -takken is wintersport misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het zeker het overwegen waard! Er zijn heel wat skigebieden die nog tot en met april hun pistes openhouden en waar je nog heerlijk kunt skiën onder het genot van de voorjaarszon. Bovendien is het een ervaring op zich om met Pasen op wintersport te zijn. Het paasontbijt smaakt met uitzicht op besneeuwde bergtoppen nog lekkerder, en de lokale paastradities wachten om ontdekt te worden. Bovendien zijn de prijzen tijdens Pasen zeer aantrekkelijk en zijn er uitgebreide last minute opties.

Wintersport met Pasen: paashaas in de sneeuw
© Spalder Media Group

Waar kun je skiën met Pasen?

Doordat Pasen niet in de winter maar in het voorjaar is, is het zaak om op zoek te gaan naar een sneeuwzeker skigebied. Gelukkig zijn die er genoeg. Op deze pagina vertellen we je waar je sneeuwzeker op wintersport kunt tijdens Pasen in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden.

Skiën in Hintertuxer Gletscher
© Spalder Media Group

Hintertuxer Gletscher - Oostenrijk

In het gletsjerskigebied Hintertuxer Gletscher kun je het hele jaar door terecht op de 60 km aan afdalingen die reiken tot een hoogte van maar liefst 3250 meter. Ideaal aan dit gebied: als de sneeuwcondities het toelaten kun je ook naar het iets lager gelegen Mayrhofen, wat de skimogelijkheden nog eens uitbreidt.

Skiën in Val Thorens
© Spalder Media Group

Les Trois Vallées - Frankrijk

In Les Trois Vallées ski je in het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Met afdalingen tot ruim 3200 meter hoogte is het gebied tot ver in het voorjaar sneeuwzeker. Daarnaast vind je hier ook genoeg gezelligheid, bijvoorbeeld in het bekende wintersportdorp Val Thorens.

Skiën in Saas-Fee

Saas-Fee - Zwitserland

Saas-Fee is een van de meest sneeuwzekere gebieden van de Alpen en een uitstekende keuze voor een wintersport met Pasen. Op pistes tot maar liefst 3600 meter hoogte kun je hier in het voorjaar nog uitstekend skiën. Het uitzicht op de ruige bergtoppen maakt het helemaal af.

Wintersport met Pasen boeken

Voor een wintersport met Pasen loont het absoluut om last minute een accommodatie te boeken. Dit komt doordat lang niet alle accommodaties tijdens Pasen vol zitten. Aanbieders stunten daardoor nog wel eens met hun prijzen op het laatste moment. Ook kun je het weer en de sneeuwhoogtes in de gaten houden om zo het skigebied met de beste omstandigheden te boeken.

Voor- en nadelen van wintersport met Pasen

Een wintersport in de lente heeft zo zijn plus- en minpunten. Wij zetten ze hieronder op een rijtje. Of de voordelen opwegen tegen de nadelen verschilt natuurlijk per persoon, dus ga dat vooral rustig voor jezelf na.

Voordelen

 • In vergelijking met de voorjaars- en kerstvakantie is het tijdens Pasen rustiger, zowel op de weg als in de skigebieden. Geen enorme rijen bij de liften dus.
 • Skiën in de zon! In het voorjaar is de kans op zon een stuk groter dan ’s winters, waardoor je tijdens Pasen veelal met goed weer op de piste staat. Ideaal voor koukleumen.
 • Je kunt goedkoper op wintersport met Pasen. Zowel de liftmaatschappijen als de accommodaties hanteren lagere prijzen aan het einde van het seizoen om nog wat gasten te trekken.
 • Je maakt kennis met lokale paasvieringen. Het is altijd leuk om te zien hoe andere landen de feestdagen vormgeven. Neem zeker eens een kijkje bij een paasoptocht of een paasmarkt.

Nadelen

 • Het piste-aanbod is niet zo groot als in de winter. Zeker de lager gelegen dalafdalingen zijn soms niet meer geopend, waardoor de skidag eindigt met een ritje in de lift naar beneden.
 • De pistes worden snel slechter. ’s Ochtends liggen de pistes er vaak nog prima bij, maar met het feller worden van de zon verwordt de sneeuw snel tot papsneeuw.
 • Tijdens Pasen is het weliswaar minder druk dan in de kerst- en voorjaarsvakantie, maar het is wel drukker dan tijdens de rest van het voorjaar. Dit komt doordat veel Europese landen een paasvakantie hebben rond Pasen.
Zon tijdens een wintersport met Pasen
© Spalder Media Group

Tips voor tijdens een wintersport met Pasen

Een doorgewinterde wintersporter kan haast op de automatische piloot een week richting de sneeuw. Maar tijdens een wintersport met Pasen zijn er toch een aantal dingen waar je even goed op moet letten.

 • Smeer je goed in. De zon is in het voorjaar feller en vaker aanwezig dan in de winter. Tijdens een hele dag op de piste is je gezicht de hele dag blootgesteld aan de zon, dus is het zaak om je goed te beschermen.
 • Ga vroeg op. Omdat de pistes in de middag snel slechter worden, moet je in de vroege ochtend alle uurtjes pakken die je hebt.
 • Drink genoeg water. De combinatie van relatief warm weer en veel lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je behoorlijk zweet tijdens een wintersport met Pasen. Het is belangrijk om de vochtvoorraad weer aan te vullen gedurende de dag.
 • Draag een skihelm. Op een zonnige dag zou je die warme helm misschien het liefst thuislaten, maar dit is absoluut af te raden. De veiligheid staat immers voorop!
 • Rijd met winterbanden. Deze zijn in Oostenrijk en Duitsland bij winterse omstandigheden nog altijd verplicht, ook tijdens Pasen. Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil, dus neem ook altijd voor de zekerheid sneeuwkettingen mee.