21 januari 2020 door Jahna in Skitochten

Dat Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een veelzijdig skigebied is, moge wel duidelijk zijn. De 270 km aan pistes bieden genoeg variatie voor iedere skiër, maar er is nog veel meer te beleven. Kinderen vinden hun uitdaging in de funparken, funslopes en Snow Trails en volwassenen kunnen prachtige tochten skiën. Het Skicircus heeft 5 tochten voor je uitgezet, waarvan THE CHALLENGE de grootste uitdaging is.

THE CHALLENGE

Het is de langste skitocht van de Alpen: THE CHALLENGE in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Deze tocht daagt je uit om in één dag het hele skigebied te zien. Wetende dat het skigebied 270 km aan pistes telt, snap je vast wel waar de uitdaging ligt. Je kunt deze skitocht bij elke lift in de skitocht starten. Zo maakt het niet uit in welk dorp je overnacht of eindigt. Het enige wat belangrijk is, is dat je op tijd moet zijn voor de eerste lift. Anders wordt het lastig om de hele tocht op één dag te skiën...

skiën in het skicircus
Als je snel genoeg bent, red je THE CHALLENGE op één dag! (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

Cijfers en weetjes

THE CHALLENGE is een uitdaging voor zelfs de meest ervaren skiërs, dat wordt maar weer bewezen door de volgende cijfers en weetjes over de skitocht. Lukt het je om deze tocht in één dag te skiën, dan heb je zo'n 65 km en 12.400 hoogtemeters in de benen zitten. Hiervan is 60% blauwe pistes, 35% rood en 5% zwart. De verwachting is dat je er ongeveer 7 uur over doet, maar dan moet je wel écht door skiën. Tijd voor een fotoshoot of uitgebreide lunch zit er namelijk niet in. Genieten van het uitzicht doe je maar in de lift ;-). De uitdaging zit hem dan ook niet zozeer in het aantal kilometers, maar meer in de tijd. De liften in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn draaien dagelijks van 08.30 tot 16:15 uur, wat betekent dat je 7 uur en drie kwartier hebt voor een skitocht van 7 uur. Ga jij de uitdaging aan?

Winactie

Omdat het best een prestatie is als het lukt om THE CHALLENGE op één dag te skiën, heeft het skigebied er een winactie aan verbonden. Ski jij deze tocht op één dag, dan doe je automatisch mee met de actie. Hiervoor registreer je je skidag op Skiline.cc of in de app en je komt automatisch in de ranglijst. Als het je inderdaad lukt om de tocht op één dag te skiën, krijg je de 'The Challenge'-Badge op Skiline.cc. Deze kun je vervolgens bij één van de kassa's laten zien om een kleine beloning te krijgen. Onder iedereen die zich heeft geregistreerd op Skiline.cc en mee heeft gedaan met THE CHALLENGE worden drie hoofdprijzen verloot. De eerste prijs is een week vakantie in het Skicircus voor 2 personen inclusief skipas. Degene die de tweede plaats behaald, wordt getrakteerd op een weekend in het Skicircus, ook voor 2 personen  inclusief pas. Als derde prijs wordt een 6-daagse skipas verloot. 

in de skilift in het skicircus
Bekijk in de Skiline.cc app jouw persoonlijke resultaten (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

Wintersport in het Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een populaire wintersportbestemming onder de Nederlandse vakantiegangers en dat is niet zonder reden. Met 270 km aan pistes en 70 moderne liften is het skigebied van alle gemakken voorzien. Daarnaast kun je dit seizoen niet alleen skiën in het Skicircus, maar ook in Zell am See - Kaprun. Hiervoor hebben ze de Ski ALPIN CARD in het leven geroepen: een skipas die je toegang geeft tot maar liefst 408 km aan pistes. Voor een welverdiende pauze kun je terecht in één van de vele gezellige berghutten en ook voor een goed après-ski feestje ben je hier aan het juiste adres. Aan het eind van de middag barst het feest zowel op en onderaan de pistes, als beneden in het dorp los. Maar ook buiten de pistes is genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan winterwandelen, rodelen, de Golden Gate Brücke der Alpen en de Baumzipfelweg bezoeken of een ritje maken in een paardenslee. Kortom, er is genoeg te beleven in het Skicircus.

Andere skitochten

THE CHALLENGE is een leuke uitdaging, maar voor sommige niet haalbaar om op één dag te doen. Daarom zijn er in het gebied nog 4 andere skitochten uitgezet. De Saalbachronde, Hinterglemmronde, Leogangronde en de Tirolronde zijn 22-26 km lang en bestaan volledig of bijna helemaal uit blauwe pistes. Zo kunnen ook families, beginnende wintersporters en skiërs die gewoon lekker rustig aan willen doen, ook een mooie tocht skiën. Bij de kassa's zijn pistekaarten verkrijgbaar waarop de verschillende skitochten zijn aangegeven. Zo hoef je je geen dag te vervelen in het Skicircus. Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen