Skip to navigation Skip to main content

Alle skitochten in het Skicircus in een overzicht

53920 - Alle skitochten in het Skicircus in een overzicht (3)
© Saalbach.com, Sebastian Marko

Met honderden kilometers aan piste in alle kleuren, is er aan skiplezier absoluut geen gebrek in het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn . Leuk is dan ook om tijdens je wintersport zoveel mogelijk daarvan te ontdekken. Wil je elke dag andere afdalingen pakken? De verschillende skitochten die je in het Skicircus kunt maken bieden uitkomst. Ze zijn uitdagend, variëren van elkaar, nemen je mee langs de mooiste plekken van het skigebied en laten je vooral lekker veel skiën. In dit blog vind je alle skitochten in het Skicircus in één overzicht. Welke ski jij als eerst?

1. De Saalbach-Runde

Een geleidelijke, maar toch spannende skitocht, is de Saalbach-Runde. Om de 19 km van de ronde te skiën, heb je ongeveer twee uurtjes nodig. Veeleisend qua kilometers en tijd is de tocht dus niet, maar uitdagend dankzij de bijbehorende afdaling uit het wereldbekercircuit des te meer. Onderdeel van de Saalbach-Runde is namelijk de afdaling op de reuzenslalom van de Ski World Cup die in 1991 in Kohlmais werd gehouden. Kom jij net zo soepeltjes naar beneden als de pro's? Desondanks is deze skitocht uitstekend te doen voor elke skiër. Je hoeft geen expert te zijn, want de alle pistes van de ronde zijn blauwgekleurd. De slalom kun je omzeilen, mocht je jezelf niet op de proef willen stellen. Je start de Saalbach-Runde door de Schattberg X-press te nemen en vanaf het bergstation piste nr. 4 te skiën.

Meer over de skitochten in het Skicircus

Feiten & cijfers Saalbach-Runde

Waar:Saalbach Hoogtemeters: 3600 m
Lengte:19 km Aantal liften:8
Tijdsduur:2 uur zonder pauze Niveau:Makkelijk

53920 -  (15)
© Saalbach.com, Klaus Listl

2. Hinterglemm-Runde

Zoals de naam al doet vermoeden, leidt deze skitocht in het Skicircus je langs de pistes aan de kant van Hinterglemm. Met een totaalaantal van 30 km is de Hinterglemm-Runde wat langer en je doet er, zonder pauzes tussendoor, ongeveer 3,5 uur over om 'm helemaal te skiën. Kenmerkend voor de tocht zijn de lange afdalingen en vele hoogtemeters die je overbrugt. Een heerlijk circuit voor de gevorderde skiër die lekker veel meters achter elkaar wilt maken! Andere hoogtepunten van de skitocht zijn de speedcheck en Ski Movie track. Even extra je best doen, dus!

Feiten & cijfers Hinterglemm-Runde

Waar:Hinterglemm Hoogtemeters: 6500 m
Lengte:30 km Aantal liften:18
Tijdsduur:3,5 uur zonder pauze Niveau:Gemiddeld

53920 -  (16)
© Saalbach.com, Sebastian Marko

3. Leogang-Runde

Kenmerkend voor de Leogang-Runde zijn de waanzinnige uitzichten waar je van kunt genieten tijdens het skiën. Deze skitocht in het Skicircus neemt je mee over mooie brede pistes langs de mooiste hoeken aan de kant van Leogang. De hele tocht bedraagt 26 km en is volledig blauw, dus je kunt gerust met het hele gezin op tour gaan. Je kunt de route ietsje uitbreider door de L8 Almbahn vierpersoonslift te nemen, welke je naar de SkiMovie piste brengt. Leuk om je snelheid te meten en achteraf je eigen kunsten te bekijken op je personaliseerde video. Start de Leogang-Runde bij de L1+L2 Asitz lift.

Feiten & cijfers Leogang-Runde

Waar:Leogang Hoogtemeters: 4300 m
Lengte:26 km Aantal liften:11
Tijdsduur:2,5 uur zonder pauze Niveau:Makkelijk

53920 -  (17)
© Saalbach.com, Lukas Pilz

4. Tirol-Runde

Grensoverschrijdend skiën, dat zou je wel kunnen zeggen bij deze skironde. De Tirol-Runde neemt je namelijk mee door twee deelstaten en neemt je mee door Salzburg en Tirol. Bij elkaar ski je 22 km lang en maak je vooral uitdagende, rode afdalingen. Een heerlijke skitocht voor de meer ervaren skiër die langs geweldige uitzichten loopt. Denk aan een rustiek berglandschap en verrassende pistes over heuvelachtige alpenweides. Saai wordt het niet! De Tirol-Runde loopt van Fieberbrunn naar Saalbach en terug, waar je heerlijk geprepareerde stukken staan te wachten. Via F1 Streuböden en F2 Lärchfilzkogel start je deze skitocht in het Skicircus.

Feiten & cijfers Tirol-Runde

Waar:Van Fieberbrunn naar Saalbach en weer terug Hoogtemeters: 4300 m
Lengte:22 km Aantal liften:14
Tijdsduur:2,5 uur zonder pauze Niveau:Gemiddeld (28% blauw, 72% rood)

53920 -  (18)
© Saalbach.com, Mirja Geh

5. THE CHALLENGE

Aanrader voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de skitochten in het Skicircus: THE CHALLENGE! Deze spannende, pittige, toffe en prachtige skitocht overtreft het allemaal. Alleen geschikt voor gevorderde wintersporters, maar zo leuk! Met 65 km en 12.400 hoogtemeters om te overbruggen, is dit de langste skitocht van de Alpen. En absoluut ook de leukste! Om 'm helemaal te skiën maak je 32 ritjes met de lift en heb je, zonder de pauzes erbij inbegrepen, zo'n 7 uur nodig. Flinke benenbrander dus, maar ongelooflijk leuk om de skitocht te maken. Geen betere manier om het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn te ontdekken! Ski je THE CHALLENGE, dan kun je meedoen in de Skiline competitie. Samen met andere wintersporters strijd je mee om de snelste tijden en meeste hoogtemeters te behalen. Ga jij deze winter de uitdaging aan?

Bekijk THE CHALLENGE in het Skicircus

Feiten & cijfers THE CHALLENGE

Waar:Skicircus Hoogtemeters: 12400 m
Lengte:65 km Aantal liften:32
Tijdsduur:7 uur zonder pauze Niveau:Moeilijk (60% blauw, 35% rood, 5% zwart)

53920 -  (19)
© Saalbach.com, Sebastian Marko


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.