Skip to navigation Skip to main content

Alle skitochten in het Skicircus: een overzicht

Uitzicht Skicircus
© saalbach.com, Michael Geissler

Met 270 km aan afdalingen is er voldoende ruimte voor het skiën van mooie skitochten in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Die kun je natuurlijk zelf uitstippelen, maar er zijn ook vijf kant-en-klare routes. Van een volledig blauwe skitocht tot een van de langste van de Alpen: in dit blog een overzicht van de vijf skitochten in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Welke ski jij als eerst?

1. THE CHALLENGE

Een van de hoogtepunten in het Skicircus is THE CHALLENGE. Oftewel: de tocht der tochten! Deze spannende, pittige, toffe en bovenal prachtige skitocht overtreft alles. Alleen geschikt voor gevorderde wintersporters, maar zo leuk! Met een lengte van 65 km en 12.400 hoogtemeters om te overbruggen, is dit een van de langste skitochten van de Alpen. En absoluut ook de leukste! Om 'm helemaal te skiën maak je 32 ritjes met de lift en heb je, zonder pauzes, zo'n 7 uur nodig. Een flinke benenbrander dus. Geen betere manier om Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn te ontdekken! Ski je THE CHALLENGE, dan kun je meedoen in de Skiline competitie. Samen met andere wintersporters strijd je mee om de snelste tijden en meeste hoogtemeters te behalen. Ga jij deze winter de uitdaging aan?

Feiten & cijfers THE CHALLENGE

Waar:Skicircus Hoogtemeters: 12.400 m
Lengte:65 km Aantal liften:32
Tijdsduur:7 uur zonder pauze Niveau:Moeilijk (60% blauw, 35% rood, 5% zwart)

2. De Saalbach-Runde

Een geleidelijke, niet al te moeilijke skitocht is de Saalbach-Runde. Om de 19 km van de ronde te skiën, heb je ongeveer twee uurtjes nodig. Veeleisend qua kilometers en tijd is de tocht niet, maar uitdagend dankzij de bijbehorende afdaling uit het wereldbekercircuit des te meer. Onderdeel van de Saalbach-Runde is namelijk de afdaling op de reuzenslalom van de Ski World Cup die in 1991 in Kohlmais werd gehouden. Kom jij net zo soepeltjes naar beneden als de pro's? Desondanks is deze skitocht uitstekend te doen voor elke skiër. Je hoeft geen expert te zijn: alle pistes van de ronde zijn blauw. De slalom kun je omzeilen, mocht je jezelf niet op de proef willen stellen. Je start de Saalbach-Runde door de Schattberg X-press te nemen en vanaf het bergstation piste nr. 4 te skiën.

Feiten & cijfers Saalbach-Runde

Waar:Saalbach Hoogtemeters: 3600 m
Lengte:19 km Aantal liften:8
Tijdsduur:2 uur zonder pauze Niveau:Makkelijk
Skitochten in het Skicircus
© Saalbach.com, Christoph Johann

3. Hinterglemm-Runde

Zoals de naam al doet vermoeden, leidt deze skitocht in het Skicircus je langs de pistes aan de kant van Hinterglemm. Met een totaalaantal van 30 km is de Hinterglemm-Runde wat langer en je doet er, zonder pauzes tussendoor, ongeveer 3,5 uur over om 'm helemaal te skiën. Kenmerkend voor de tocht zijn de lange afdalingen over deels rode pistes en vele hoogtemeters die je overbrugt. Een heerlijk circuit voor de gevorderde skiër die over goede conditie beschikt en lekker veel meters achter elkaar wil maken! Andere hoogtepunten van de skitocht zijn de speedcheck en Ski Movie track. Even extra je best doen, dus!

Feiten & cijfers Hinterglemm-Runde

Waar:Hinterglemm Hoogtemeters: 6500 m
Lengte:30 km Aantal liften:18
Tijdsduur:3,5 uur zonder pauze Niveau: Gemiddeld (ca. 30% rood)
Skitochten skiën in het Skicircus
© Saalbach.com, Andreas Putz

4. Leogang-Runde

Kenmerkend voor de Leogang-Runde zijn de waanzinnige uitzichten waar je van kunt genieten tijdens het skiën. Deze skitocht in het Skicircus neemt je mee over mooie brede pistes langs de mooiste hoeken aan de kant van Leogang. De hele tocht bedraagt 26 km en is volledig blauw, dus je kunt gerust met het hele gezin op tour gaan. Je kunt de route ietsje uitbreider door de L8 Almbahn vierpersoonslift te nemen, welke je naar de SkiMovie piste brengt. Leuk om je snelheid te meten en achteraf je eigen kunsten te bekijken op je personaliseerde video. Start de Leogang-Runde bij de L1+L2 Asitz lift.

Feiten & cijfers Leogang-Runde

Waar:Leogang Hoogtemeters: 4300 m
Lengte:26 km Aantal liften:11
Tijdsduur:2,5 uur zonder pauze Niveau:Makkelijk
Skiërs op de piste van Leogang in het Skicircus
© saalbach.com, Michael Geissler

5. Tirol-Runde

Grensoverschrijdend skiën, dat zou je wel kunnen zeggen bij deze skironde. De Tirol-Runde neemt je namelijk mee door twee deelstaten: door het Salzburgerland en Tirol. Bij elkaar ski je 22 km en maak je vooral uitdagende, rode afdalingen. Een heerlijke skitocht voor de meer ervaren skiër die langs geweldige uitzichten loopt. Denk aan een rustiek berglandschap en verrassende pistes over heuvelachtige alpenweides. Saai wordt het niet! De Tirol-Runde loopt van Fieberbrunn naar Saalbach en terug, waar je heerlijk geprepareerde stukken staan te wachten. Via F1 Streuböden en F2 Lärchfilzkogel start je deze skitocht in het Skicircus.

Feiten & cijfers Tirol-Runde

Waar:Van Fieberbrunn naar Saalbach en weer terug Hoogtemeters: 4300 m
Lengte:22 km Aantal liften:14
Tijdsduur:2,5 uur zonder pauze Niveau:Gemiddeld (28% blauw, 72% rood)
Skiërs op de piste in Fieberbrunn in Skicircus
© saalbach.com, Mirja Geh

Dit blog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.