Skip to navigation Skip to main content

Dit is waarom skiën in het voorjaar zo leuk is

Sonnenliegen im Skigebiet

Nog even en dan gaat de lente officieel van start. Helaas betekent dit wel dat het einde van skiseizoen 2023/2024 steeds dichterbij komt. Meerdere skigebieden sluiten kort na Pasen en met het aanbreken van april wordt het ski-aanbod een stuk kleiner. Maar, voor het zover is, eerst nog even genieten. Er zijn echt niet alleen maar nadelen aan het voorjaar! Sterker nog, het is een heerlijke periode om nog even naar de sneeuw te gaan. Hier 7 redenen om je te overtuigen.

1. Meer kans op zon

Misschien wel de allergrootste reden voor een wintersport in het voorjaar! De zon schijnt extra vaak en omdat het langer licht is kun je meer uit je wintersportdag halen. Skiën met de zon op je gezicht, lunchen op het terras... Beter bestaat niet! En ja misschien worden de pistes sneller papperig, maar sneeuw is sneeuw.

Ligbed met Kaiserwetter in Avoriaz

2. Leuke events en feestelijke seizoensafsluitingen

In veel skigebieden wordt het seizoen niet alleen feestelijk gestart, maar ook feestelijk afgesloten. En dat niet alleen, er vinden ook nog een aantal leuke feestjes plaats. Bijvoorbeeld het Electric Mountain Festival in Sölden en de Top Of The Mountain Concerten in Ischgl tijdens Spring Blanc. Geen zin om je dans(ski)schoenen aan te trekken? Kijk dan eens naar Good Morning Skiing in de Zillertal Arena. Meer events om dit voorjaar te bezoeken ›

3. Lunchen op het terras

En met meer kans op zon neemt ook de kans op lekker uitgebreid lunchen op een fijn terras toe. In de Alpen vind je genoeg leuke berghutten waar je op en top van heerlijk eten en de voorjaarszon kunt genieten. Lekker genieten van een pannetje Kaiserschmarrn, kaasfondue, Wiener Schnitzel en natuurlijk een groot glas Skiwasser. Daarna nog even skiën om vervolgens aan het einde van de skidag het volgende terrasje uit te zoeken voor de après-ski!

Lekker lunchen op het terras in het voorjaar op wintersport

4. Het is minder koud

Oké, er komt nu nog even flink wat sneeuw aan en de kans dat het nog een keer gaat dumpen is zeker niet uitgesloten, maar over het algemeen zijn de temperaturen in het voorjaar een stuk aangenamer. De kans is groot dat je dat extra laagje gewoon in je koffer kunt laten liggen. Ook fijn voor families met kinderen die niet aan de schoolvakantie gebonden zijn: skiles is een stuk fijner als het niet zo koud is!

5. Lekker voordelig

Het gros van de wintersporters is inmiddels op skivakantie geweest en gaat vaak niet nog een tweede keer. Accommodaties willen uiteraard wel gevuld blijven en stunten daarom met aantrekkelijke aanbiedingen. Lekker voordelig naar de sneeuw dus!

Skiën in het voorjaar

6. Minder druk

Wil je bijna tot volledig lege pistes en ribbels tot laat in de middag? Geen lange rijen voor de skilift? Niet uren wachten op een tafeltje voor de lunch? Boek dan maar snel een wintersport in het voorjaar! Er zijn veel minder wintersporters aanwezig in de skigebieden en dus is er van grote druktes vrijwel nooit sprake. Heerlijk!

7. Nog een laatste keer die kant op

Ja, het einde van het skiseizoen komt steeds dichterbij en ja, we weten dat er heel veel dingen zijn waar je nu niet aan wilt denken... Maar in plaats van erover zeuren kun je ook gewoon nog een keer die kant op gaan. Je hebt hierboven al zes redenen kunnen lezen waarom het zo leuk is om in het voorjaar nog een keer op wintersport te gaan! Als je nu nog een keer gaat, dan is de periode tot je volgende skivakantie een stuk korter. Dus, heb je nog genoeg vakantiedagen en laat ook je portemonnee het toe om nog even die kant op te gaan? Boeken maar!

Skiën piste
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.