Skip to navigation Skip to main content
Dutchweek Kirchberg 2020
© Spalder Media Group

Wintersport events skiseizoen 2022/2023

In de wintermaanden vinden er allerlei gave evenementen plaats in de wintersportdorpen en skigebieden en dat is tijdens skiseizoen 2022/2023 niet anders. Er zijn wintersport events voor jong en oud: van feestelijke seizoensopeningen tot skishows en van culinaire skisafari’s tot optredens van wereldartiesten. Benieuwd naar de eventkalender van skiseizoen 2022/2023? Op deze pagina een overzicht met evenementen en concerten die je tijdens je wintersport kunt bijwonen.

Wintersport evenementen

Een wintersport is veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht kun je van alles ondernemen. Tijdens het wintersportseizoen vinden er heel veel leuke evenementen plaats. In de meeste skigebieden wordt het skiseizoen niet alleen feestelijk gestart, maar ook feestelijk geëindigd. De Top of the Mountain concerten in Ischgl zijn bijvoorbeeld echt legendarisch en zowel aan het begin als aan het eind van het seizoen staat er een wereldartiest op het podium. Ook in het seizoen wordt er van alles georganiseerd in de skigebieden. Zo kun je vaak wekelijks een skishow bijwonen, maar kun je ook kiezen voor events als Dutchweek en Tomorrowland. Benieuwd naar de evenementen voor skiseizoen 2022/2023?

Wintersport events in oktober

Nog voor de winter van start gaat, kun je al evenementen bijwonen in de skigebieden. In de gletsjerskigebieden gaat het skiseizoen al vroeg van start en op de Hintertuxer Gletscher en gletsjer boven Zermatt kun je zelfs het hele jaar door op de latten staan.

Aftrap World Cup seizoen in Sölden: 22 & 23 oktober

Elk jaar is Sölden de plaats waar het World Cup seizoen van start gaat. Zodra de FIS groen licht gegeven heeft, kan de wedstrijd beginnen. In 2022 strijden de heren en dames op 22 en 23 oktober op de reuzenslalom in Sölden. Wie gaan er met de winst vandoor?

World Cup Sölden wintersport evenementen
© Spalder Media Group

Wintersport events in november

In november openen ook de eerste niet-gletsjerskigebieden de eerste liften en pistes. Tijd voor de eerste feestelijke seizoensopeningen!

Wintersport events in december

December is de maand waarin de winter én het skiseizoen officieel van start gaan. Het is de maand van de kerstvakantie, maar ook van oud en nieuw. Redenen genoeg voor heel wat evenementen in de skigebieden.

Eten Oostenrijk

Ski Food Festival Hochzillertal

Foodies en wintersporters, blokkeer 17 en 18 december 2022 maar in je agenda! Dan vindt namelijk het Ski Food Festival in Hochzillertal plaats, een unieke winteropening die lekker veel meters maken en uitmuntend eten met elkaar verbindt tijdens een gezellig weekend.

Meer informatie
Diner Restaurant
© Spalder Media Group

Gourmet Skisafari Alta Badia

Nog een evenement voor lekkerbekken in december! In Alta Badia vind je ontzettend veel goede restaurants en berghutten. Het skiseizoen wordt hier dan ook culinair gestart. Tijdens de Gourmet Skisafari op 10 december 2022 kun je in berghutten de gerechten van topchefs proeven.

Meer over Alta Badia
Nieuwjaarsspringen Garmisch Partenkirchen 2022 / 2023
© GaPa Tourismus GmbH, Marc Gilsdorf

Nieuwjaarsspringen

Met oud en nieuw wordt Garmisch-Partenkirchen door duizenden fans bezocht voor het Nieuwjaarsspringen. Op 31 december vindt de officiële training en kwalificatie plaats, op 1 januari kun je de wedstrijdsprongen aanschouwen. Een indrukwekkende belevenis!

Meer informatie
50898270526 720Ccbe7a3 O
© Spalder Media Group

Rave on Snow

Dit seizoen vindt de 27e editie van Rave on Snow plaats in Saalbach Hinterglemm. Het is een van de grootste wintersportfestivals ter wereld en je kunt er meer dan 60 verschillende artiesten verwachten. Noteer 15 t/m 18 december 2022 dus maar snel in je agenda!

Meer over het skigebied

Wintersport events in januari

Op zoek naar leuke evenementen die je tijdens je wintersport in januari bij kunt wonen?

Wintersport events in februari

Februari is een drukke wintersportmaand. Veel wintersporters reizen af naar de skigebieden voor een welverdiende voorjaarsvakantie.

Moonlight Skiing & Dinner

In de Zillertal Arena heb je tijdens het skiseizoen de kans om te skiën met volle maan. Tijdens Moonlight Skiing & Dinner geniet je eerst van een diner bij restaurant Gipfeltreffen en daarna is het tijd om over strakke ribbels af te dalen naar Gerlos. Een indrukwekkende ervaring! Het evenement vindt plaats op 9 januari, 7 februari, 7 maart en 6 april.

Wintersport evenementen in Zillertal Arena

Wintersport events in maart

In maart keert na de voorjaarsvakantie de rust weer terug op de pistes, maar aan gezelligheid geen gebrek! Je kunt genoeg wintersport evenementen bijwonen in maart.

Tomorrowland Winter
© Tomorrowland Winter/FilleRoelantsPhotography

Tomorrowland Winter

Tomorrowland Winter keert van 18 t/m 25 maart terug naar het Franse skigebied L'Alpe d'Huez. Het wereldberoemde feest belooft de beste feestjes en artiesten in de sneeuw.

Meer informatie
DJ Kristallhuette Opening C Kristallhuette 1024X577
© Kristallhütte

Alpicon House Music Festival

Een ander hoogtepunt in Hochzillertal-Hochfügen dit winterseizoen is het Alpicon House Music Festival van 31 maart t/m 1 april. Twee dagen lang de beste house beats in de sneeuw!

Meer informatie
Dutchweek in Gerlos festival 2023
© Dutchweek

Dutchweek Gerlos

In 2023 gaat het opnieuw los is Gerlos tijdens Dutchweek van 25 maart t/m 1 april. In het populaire dorp kun je feesten van vroeg in de middag tot diep in de nacht.

Meer informatie
Feesten tijdens Dutchweek Zell am See Kaprun Oostenrijk
© Dutchweek

Dutchweek Zell am See-Kaprun

Van 15 t/m 18 maart is het tijd voor Dutchweek Zell am See-Kaprun. Een spetterend event in de sneeuw met de beste feestjes en activiteiten in de dorpen en op de berg.

Meer informatie

Wintersport events in april en mei

In april eindigt het skiseizoen in veel skigebieden rond Pasen, maar in een handjevol kun je daarna ook nog skiën. Wie nog zin heeft om in de laatste weken van het seizoen op de latten te staan, kan bovendien hele gave events bijwonen!