Skip to navigation Skip to main content
Dutchweek Kirchberg 2020
© Spalder Media Group

Wintersport Events skiseizoen 2022/2023

In veel dorpen en skigebieden vinden er in de winter allerlei evenementen plaats. Er zijn wintersport events voor jong en oud: van een feestelijke seizoensopening tot een skishow, concerten, dansfeesten als Tomorrowland Winter en culinaire skisafari’s. Speciaal voor Nederlandse wintersporters vinden er in steeds meer bestemmingen Dutchweek events plaats, waarbij skiën wordt gecombineerd met goede muziek en leuke feesten. Benieuwd naar de eventkalender van skiseizoen 2022/2023 en welke events jij tijdens je wintersport kunt bijwonen? Een overzicht van de meest bekende vind je op deze pagina.

Wintersport events

Wil jij tijdens je wintersport een event bijwonen? In de Alpen worden er tijdens het skiseizoen meer dan genoeg events georganiseerd. Je kunt je skivakantie om een event heen boeken, maar het is ook een mooie reden om nog een paar extra dagen naar de sneeuw te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Snel naar

Benieuwd naar welke wintersport events er in welke maand plaatsvinden? Klik op een van de links hieronder om daar snel naartoe te gaan.

Wintersport events november 2022

In november gaat het skiseizoen in de eerste skigebieden officieel van start. In veel skibestemmingen kun je dan terecht voor een feestelijke seizoensopening. Enkele events die je tijdens je wintersport in november 2022 kunt bijwonen:

 • Winteropening Sölden

  Winteropening Sölden

  Voor veel wintersporters is de Winteropening in Sölden de officiële start van het skiseizoen. Van 5 tot 8 november 2022 vindt onder aan de Tiefenbachgletsjer een van de grootste testevents van Europa plaats. Je kunt hier dan meer dan 1000 verschillende ski’s en 500 snowboards testen.

 • Le Grande Première Val Thorens

  Val Thorens

  Op 19 en 20 november 2022 gaat het skiseizoen van Val Thorens van start. Vanaf dat moment kun je tot begin mei skiën in dit Franse skigebied. Traditiegetrouw vindt de aftrap feestelijk plaats met Le Grande Première. Je kunt de piste op, ski’s testen en leuke feestjes bijwonen.

Wintersport events december 2022

In december 2022 gaat het skiseizoen officieel van start. Het is de maand van de kerstvakantie, maar ook van oud en nieuw. Niet gek dus dat je in december meerdere wintersport events kunt bijwonen in de Alpen. Binnenkort lees je hier welke events die je in deze maand kunt verwachten.

Wintersport events januari 2023

Tijdens je wintersport in januari 2023 een event bijwonen? Zet Dutchweek 2023 maar in je agenda! De volgende opties behoren tot de mogelijkheid.

 • Kick-Off Dutchweek Zell am see - Kaprun

  Zell am See Kaprun

  Van 18 t/m 21 januari 2023 vindt Dutchweek Zell am See - Kaprun plaats in het gelijknamige skigebied. Dit spetterende event belooft feest in twee dorpen tegelijk in combinatie met skiën.

 • Kick-Off Dutchweek Saalbach

  Stubaier Gletscher

  Je kunt tevens naar de Kick-Off editie van Dutchweek Saalbach, waarmee ook meteen de start van het skiseizoen wordt gevierd. Van 18 t/m 21 januari 2023 vindt dit event plaats.

Wintersport events februari 2023

Februari 2023 is de maand van de voorjaarsvakantie. Binnenkort lees je hier meer over welke events er in deze maand van het jaar plaatsvinden.

 

Wintersport events maart 2023

In maart 2023 heb je qua events voldoende keuze. Zo vindt in deze maand de derde editie van Tomorrowland Winter plaats en kun je diverse Dutchweek events bijwonen.

 • Dutchweek Italia - 3 Zinnen

  Dutchweek event

  Deze winter strijkt Dutchweek opnieuw neer in het skigebied 3 Zinnen Dolomites. Een geweldige omgeving waar skiën in het magische landschap van de Dolomieten wordt gecombineerd met goed eten en vette feestjes. Dutchweek 3 Zinnen vindt plaats van 15 t/m 18 maart 2023.

 • Tomorrowland Winter

  Tomorrowland Winter

  Tomorrowland Winter keert in maart 2023 wederom terug naar het Franse skigebied L'Alpe d'Huez. De eerste pakketten zijn te boeken en ook zijn de eerste artiesten bekendgemaakt. Ben jij erbij van 18 t/m 25 maart?

 • Dutchweek Saalbach

  Dutchweek Saalbach

  Na de Kick-Off in januari keert Dutchweek in maart opnieuw terug naar Saalbach. Van 18 t/m 25 maart staat het populaire Oostenrijkse dorp opnieuw in het teken van Dutchweek. Goede feestjes op de berg, après-ski party's, heerlijk skiën... Dat kun je allemaal verwachten van Dutchweek Saalbach 2023 .

 • Dutchweek Italia - Sauze d’Oulx

  Dutchweek Italia

  Niet één, maar twee keer kun je in de maand maart feesten in Italië. Wederom vindt Dutchweek Italia in Sauze d'Oulx plaats. Dit keer van 22 t/m 25 maart. Skiën doe je hier op de pistes van Via Lattea, er zijn feestjes op de berg en ook is het genieten van de heerlijke Italiaanse keuken.

 • Dutchweek Gerlos

  Gerlos

  In het populaire skidorp Gerlos mag een Dutchweek event natuurlijk niet ontbreken. Van 25 maart tot en met 1 april vindt Dutchweek Gerlos plaats en het belooft weer een spektakel vol feest en gezelligheid te worden. Uiteraard met skiën op de pistes van de Zillertal Arena.