Skip to navigation Skip to main content

Voor deze activiteiten wil je in de winter naar de Zillertal Arena

Good Morning Skiing
© Zillertal Arena

Sfeervolle dorpen, fijne pistes, knusse berghutten en gezellige après-ski: dat vind je allemaal tijdens een wintersport in de Zillertal Arena. Een veelzijdig skigebied waar ieder type wintersporter een heerlijke vakantie kan beleven. Je kunt hier ook een aantal bijzondere activiteiten doen die je wintersportvakantie zonder twijfel onvergetelijk zullen maken. Benieuwd welke activiteiten er deze winter te doen zijn in de Zillertal Arena? In dit weblog lichten we ze voor je uit!

Skigebied Zillertal Arena

Het skigebied van de Zillertal Arena wordt gevormd door de dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Wald im Pinzgau en Königsleiten. Met in totaal 150 km aan pistes, is de Zillertal Arena het grootste skigebied in het Zillertal. Dankzij het veelzijdige piste-aanbod, is ieder type wintersporter hier op zijn plek. Vriendengroepen, stellen en families met kinderen, je komt ze allemaal tegen. De pistes zijn voornamelijk rood, maar er zijn ook voldoende blauwe pistes voor beginners en voor gevorderden een aantal pittige zwarte pistes. Je kunt er mooie tochten skiën en je vindt er allerlei leuke hutten en bergrestaurants om even te pauzeren. Naast genoeg afdalingen om lekker en veel te skiën, zijn er ook een aantal activiteiten die je zeker niet mag missen. Benieuwd welke activiteiten je wintersport in de Zillertal Arena nog leuker maken?

1. Good Morning Skiing in maart

Sta jij het liefst als eerste op de piste en kan de wintersportdag voor jou niet vroeg genoeg beginnen? Dan is Good Morning Skiing de perfecte opstart van jouw dag! Tijdens de hele maand maart gaan op donderdag en zondag een aantal skiliften in de Zillertal Arena extra vroeg open. Op die dagen kun je in Zell am Ziller, Gerlos en Königsleiten al om 06.55 uur naar boven. Je moet er dan wel vroeg je bed voor uit, maar ’s morgens liggen de pistes er het beste bij en kun jij als allereerste je sporen trekken op de strak geprepareerde pistes met de prachtige zonsopkomst. Na een paar heerlijke afdalingen kun je ook nog eens genieten van een lekker ontbijt in een van de berghutten. Even opwarmen en nieuwe energie opdoen met een goede maaltijd. Na het ontbijt zijn alle liften inmiddels geopend en kun je genieten van de rest van het skigebied.

2. Moonlight Skiing & Dinner

In de Zillertal Arena kun je niet alleen ’s ochtends vroeg, maar ook ’s avonds laat op de latten staan. Dat laatste kan op de volle maan dagen in maart tijdens Moonlight Skiing & Dinner. Tijdens deze bijzondere avond kun je genieten van de magische sfeer van een afdaling over glinsterende hellingen. De avond begint met een heerlijk traditioneel Tirools diner in een gezellig bergrestaurant. Tijdens dit diner geniet je van de zonsondergang en de heerlijke muziek van een live dj. Als de zon achter de toppen is verdwenen, is het tijd om met z’n allen af te dalen van de piste onder het licht van de volle maan. Eenmaal beneden wordt de avond afgesloten en komt een bijzonder avondje Moonlight Skiing & Dinner ten einde.

Moonlight Skiing & Dinner in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

3. Arena Tour 

De Arena Tour is de ideale manier om het skigebied van de Zillertal Arena te verkennen. Deze skitocht neemt je mee langs alle dorpen in de Zillertal Arena, maar zorgt ook voor actie en avontuur op de pistes met photopoints, parcoursen en snowparks. De hele Arena Tour is maar liefst 64 kilometer en onderweg passeer je meerdere bergrestaurants om even bij te komen met een lekkere warme choco of een Apfelstrudl. Tijdens deze skitocht word je uitgedaagd om het op te nemen tegen je vrienden of familie bij de snelheidschecks en op de SkiMovie afdalingen. Daarnaast kom je langs verschillende fotopunten en ski je over fantastische hellingen, funruns en meerdere snowparks. Wie de skitocht kan volbrengen door tenminste zes van de veertien champions-stations bezocht te hebben, mag zichzelf bekronen met de titel 'Arena Champion'. 

Arena Tour in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

4. Höhenfresser-tour

De Höhenfresser-tour is een van de langste dalafdalingen van Oostenrijk. De afdaling begint bij de Übergangsjoch, op een hoogte van 2500 m, en leidt je naar het dal van Zell am Ziller. Wie de uitdaging aangaat, legt uiteindelijk bijna 2000 hoogtemeters af over een afstand van bijna 10 kilometer. Dit maakt het ook gelijk de piste met het grootste hoogteverschil van Oostenrijk. Het is een afdaling voor de gevorderde skiërs, waarvan vooral het onderste diepzwarte deel van de afdaling behoorlijk uitdagend is. Onderweg toe aan een pauze? Breng dan een bezoekje aan een van de fijne berghutten of beloon jezelf aan het einde van de dag met een drankje in de après-ski onderaan de afdaling.   

Höhenfressertour in de Zillertal Arena

Dit weblog is in samenwerking geschreven met de Zillertal Arena 

Winter Isabel

Over Isabel

Voor Isabel is wintersport niet alleen skiën, maar ook een speciaal gevoel. Even nergens aan denken en van de pistes afglijden in het zonnetje. Kaiserschmarrn voor de lunch en meezingen in de après-ski met een biertje in de hand. Heerlijk!