10 september 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

Frankrijk puilt werkelijk uit van de kindvriendelijke skidorpen. Bij het verzamelen van een paar aanraders wordt een top 3 al snel een top 5 en ook gemakkelijk een top 10. En wie met zijn of haar kroost wil skiën in Frankrijk, is zeker niet op de minste gebieden aangewezen.

Les Trois Vallées

Met 600 pistekilometers vormen Les Trois Vallées een vrijwel onbegrensd ski-universum. Bekendste skidorp in Les Trois Vallées is Val Thorens, geliefd onder Nederlanders vanwege de leuke après-ski, de sneeuwzekere hellingen en de eindeloze pistes. Daarnaast biedt Val Thorens, evenals buurdorp Les Menuires, het complete kinderaanbod, inclusief lopendebandlift, (ski)kinderopvang, oefen-gebied, kinderrestaurant en meer. In Méribel en Courchevel ont-breekt alleen het restaurant. Daar zijn de arme drommels op het kindermenu aangewezen…

Le Grand Massif

Het voornaamste skidorp in Le Grand Massif is Flaine. De Rintje Ritsma onder de Franse skidorpen: op alle onderdelen goed. Skiërs, snowboarders en langlaufers kunnen hier uitstekend uit de voeten en ook de kleinste wintersporters worden hier grondig in de watten gelegd. Naast een aantal kinderclubs en ski-technische voorzieningen is het overdekte zwembad een welkome aanvulling.

Les Portes du Soleil en Paradiski

Ook in Les Portes du Soleil en Paradiski worden de jongste winter-sporters met open armen ontvangen. Avoriaz en Les Arcs zijn van alle gemakken voorzien en La Plagne blijft nauwelijks achter.

Andere Franse skidorpen die bij uitstek als familie- en vooral kindvriendelijk te boek staan, zijn Chamrousse, Valmorel en La Norma. Al met al dus keuze genoeg, voor families in de Franse Alpen.

Tips en aanvullingen

Er zijn ongetwijfeld meer familievriendelijke wintersportbestem-mingen te vinden in de bergen van Frankrijk. Tips en aanvullingen zijn dan ook meer dan welkom!

Morgen in wintersportoriëntatieweek 2: de leukste après-ski bestemmingen in Frankrijk!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!