Skip to navigation Skip to main content
Val Cenis Skihesjes

Aan kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk geen gebrek! De meeste skigebieden bieden faciliteiten voor een wintersport met kinderen, maar in een aantal staan gezinnen op nummer één. Deze bestemmingen dragen met trots het label ‘Famille Plus’ en doen er alles aan om tegemoet te komen in de behoeften van gezinnen. Van plan om komende winter te gaan skiën in de Franse Alpen en op zoek naar een familievriendelijke bestemming? In dit blog hebben we 5 tips voor kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk voor je op een rijtje gezet.

Famille Plus label voor kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk

Inmiddels zijn veertig Franse bergbestemmingen onderscheiden met het label ‘Famille Plus’. Dit nationaal erkende label is in 2006 ontstaan uit een samenwerking tussen drie toeristische verenigingen. Bestemmingen die met dit label zijn onderscheiden, garanderen dat gezinnen sowieso een fijne vakantie beleven. Ben je op zoek naar kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk, dan zit je in deze bestemmingen sowieso goed.

Wintersport met kinderen in kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk

1. Gérardmer

Voor een kindvriendelijk skigebied in Frankrijk hoef je niet meteen 1000 km achter het stuur te zitten. Ook dichter bij huis vind je een aantal fijne bestemmingen voor een wintersport met kinderen. Bijvoorbeeld Gérardmer, op zo’n 600 km rijden vanaf Utrecht. Met ruim 40 km aan pistes is dit het grootste skigebied van de Vogezen. Gérardmer is onderscheiden met het Famille Plus label en biedt onder andere kindvriendelijke accommodaties, kinderopvang en een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen van alle leeftijden. De allerkleinsten leren in alle rust skiën bij La Petite Mauselaine.

2. La Rosière

La Rosière behoort tot een van de meest kindvriendelijke skibestemmingen in Frankrijk. Het dorp, dat op 1850 meter hoogte ligt, is onderdeel van het grensoverschrijdende skigebied Espace San Bernardo. Je skiet hier niet alleen in Frankrijk, maar ook in Italië. Gezinnen komen niks tekort in La Rosière. Zo liggen er twee kinderlanden in het dorp, zijn er meerdere funpistes en is er een snowpark. Bij Club des Galopins kinderen van 18 maanden tot 12 jaar terecht voor kinderopvang, dagopvang en skilessen. Zo kun je als ouder zelf ook een paar uur de piste op.

Met kinderen skiën in Frankrijk

3. La Clusaz

Het familievriendelijke skigebied La Clusaz ligt tussen 1100 en 2600 meter hoogte en telt zo’n 125 km aan pistes. La Clusaz is op haar beurt weer onderdeel Massif des Aravis, waar ook Le Grand-Bornand, Manigod en Saint-Jean-de-Sixt toe behoren. Met de gratis skibus kun je eenvoudig tussen de verschillende skigebieden pendelen. Families met kinderen voelen zich direct thuis in La Clusaz, ook onderscheiden met het label Famille Plus. Zo is er een gaaf snowpark, een familierun en een themaparcours en ook vind je verspreid in het dorp diverse mogelijkheden om je baby te verschonen. Kleintjes vanaf acht maanden tot drie jaar kunnen onder andere voor kinderopvang terecht bij Le P’tits.

4. Tignes - Val d’Isère

Tignes en Val d’Isère vormen samen een sneeuwzeker en zeer kindvriendelijk skigebied dat ruim 300 km aan pistes telt. Beide dorpen dragen het Famille Plus label en doen er alles aan om het gezinnen naar de zin te maken. In Val d’Isère vinden gezinnen faciliteiten als een speciaal kinderdorp, een groot kinderland, kinderpistes en kinderopvang. Tignes biedt naast een groot kinderland en kinderopvang ook een aantal wandelpaden geschikt voor ouders met kinderwagens, leuke rodelbanen, een waterpark en een uitgebreid animatieprogramma. Beide dorpen bieden bovendien genoeg familievriendelijke accommodaties om in te overnachten.

Kindvriendelijk skigebied Tignes

5. La Bresse Hohneck

Op zoek naar een kindvriendelijk skigebied in Frankrijk dicht bij Nederland? Dan is naast het hierboven genoemde Gérardmer ook La Bresse-Hohneck een tip. Dit skigebied in de Vogezen telt zo’n 22 km aan pistes, verdeeld over 33 afdalingen in alle moeilijkheidsgraden. Speciaal voor kinderen (vanaf 2 jaar) is er Wiidoo’Gliss. Hier leren kinderen niet alleen skiën, maar kunnen ze ook uren spelen in de sneeuw. Uiteraard onder toeziend oog van de vrolijke mascotte Wiidoo. Ook handig: ter plaatse verhuurt men skikleding (vanaf 18 maanden) en snowboots (maat 22 tot 46). Niet gek dus dat ook La Bresse-Hohneck het Famille Plus label draagt.  

Nog meer kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk:

Met de vijf tips hierboven houdt het natuurlijk niet op qua kindvriendelijkheid in Frankrijk. Ook onderstaande skigebieden zijn ideaal voor een skivakantie met kinderen.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.