Skip to navigation Skip to main content
Skiën in mei op de Pitztaler Gletscher

Skiën in mei behoort zeker tot de mogelijkheden! Ondanks dat het skiseizoen in de meeste skigebieden al voorbij is, kun je in een aantal nog terecht voor een wintersport. En laat dat nu eens ontzettend fijn zijn! Terwijl iedereen thuis volop bezig is met de zomer, ski jij nog een paar heerlijke afdalingen in de lentezon. Benieuwd waar skiën in mei mogelijk is, bijvoorbeeld in de meivakantie? In dit artikel een overzicht van de skigebieden die nog open zijn.

Skiën in mei

Na Pasen sluiten de meeste skigebieden hun liften en pistes. Tijd voor een pauze, voordat het zomerseizoen van start gaat. De mogelijkheden om nog te gaan skiën, worden vanaf dat moment helaas kleiner en kleiner. Voor de meeste wintersporters is dat geen probleem, die zijn inmiddels druk bezig met het plannen van de zomervakantie. Echte diehards krijgen hier enorme buikpijn van. Gelukkig zijn er nog genoeg skimogelijkheden na Pasen. Wie wil kan in mei gaan skiën en zelfs in de maanden daarna zijn er mogelijkheden. Dat is nog eens heel fijn ook! De temperaturen zijn aangenaam, de zon schijnt langer en accommodaties boek je met hoge kortingen. Omdat niet alle pistes meer geopend zijn, betaal je voor een skipas meestal ook een gereduceerd tarief. Bekijk hieronder waar een wintersport in mei mogelijk is in de Alpen.

Drankje in de zon tijdens wintersport in mei

Hintertuxer Gletscher: hele jaar door open

De Hintertuxer Gletscher is een van de twee gletsjerskigebieden in de Alpen waar je het hele jaar door op de latten kunt staan. Je bent hier voor een paar dagen skiën in mei dus helemaal aan het juiste adres! Op de gletsjer heb je toegang tot zo'n 60 km aan pistes, maar in de zomermaanden is daar, afhankelijk van de sneeuwcondities, nog zo'n 20 km van open. Het hoogste punt dat je op ski's kunt bereiken ligt op 3250 meter hoogte. Vanaf hier is het uitzicht op de omringende bergwereld prachtig en na afloop staan je een paar leuke afdalingen te wachten. Twee hutten zijn het hele jaar door geopend, de rest sluit begin mei.

Skiën in mei op de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk

Matterhorn Ski Paradise: hele jaar door open

Het andere gletsjerskigebied waar je het hele jaar door op de latten kunt staan is het Matterhorn Ski Paradise, te bereiken vanuit het Zwitserse Zermatt en het Italiaanse Breuil-Cervinia. Skiën in mei betekent hier op en top genieten van het beste van twee landen, in een schitterend stukje natuur. Je wordt hier omringd door meerdere drie- en vierduizenders, met als hoogtepunt de 4478 meter hoge Matterhorn (Cervino in het Italiaans). Het skigebied telt 's winters ruim 300 km aan pistes en 's zomers is daar nog zo'n 20 km van over.

Skiën op de gletsjer boven Zermatt in het voorjaar

Kaunertaler Gletscher: open tot 20 mei

De Kaunertaler Gletscher behoort tot de minder bekende gletsjerskigebieden van Oostenrijk. Skiën in mei betekent hier in alle rust van de pistes en het schitterende landschap genieten! Uniek aan dit gletsjerskigebied is dat je vanuit het Kaunertal met de auto tot aan de gletsjer kunt rijden. Vanuit Feichten, het laatste dorp in het dal, is het ongeveer een half uurtje omhoog naar de parkeerplaats bij de Ochsenalm. De Kaunertaler Gletscher is nog tot 20 mei geopend voor wintersporters, je kunt hier dus nog bijna de hele maand mei terecht voor een vakantie in de sneeuw. Skitip: de Black Ibex ›

Skiën in mei op de Kaunertaler Gletscher

Val Thorens: tot 5 mei open

Lang kun je helaas niet meer skiën in mei in Val Thorens, onderdeel van Les Trois Vallées. Wie dus nog een paar dagen van de pistes rondom het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa wil genieten, moet snel die kant op gaan. Dat is bovendien ontzettend leuk, want het seizoen wordt hier elk jaar feestelijk afgesloten. Zo vindt van 27 april t/m 4 mei Dutchweek Snowtime Val Thorens plaats en van 4 t/m 5 mei staat ValTho in het teken van La Grande Dernière. Een goede reden om hier in de meivakantie nog een paar dagen naartoe te gaan!

Wintersport in mei in Frankrijk naar Val Thorens

Kitzsteinhorn: tot 2 juni open

Skiën in mei in Oostenrijk? Het kan op de Kitzsteinhorn boven Kaprun. Het gletsjerskigebied biedt 365 dagen per jaar plezier in de sneeuw en is nog tot eind mei geopend voor wintersporters. De ruim 60 pistekilometers liggen tussen de 1976 en 3029 meter hoogte en bieden genoeg skiplezier voor ieder niveau. Ga voor een spectaculair uitzicht en unieke gletsjerervaring naar Gipfelwelt 3000 en sla als je goed kunt skiën zeker de zwarte Black Mamba niet over!

Skiën op de Kitzsteinhorn in de meivakantie

Pitztaler Gletscher: tot 5 mei open

Ook op de Pitztaler Gletscher kun je niet lang meer skiën, maar nog wel een paar dagen in mei. Zes dagen om precies te zijn. Wie nog een paar laatste afdalingen op de gletsjer wil maken, moet dus snel die kant op gaan. De Pitztaler Gletscher ligt in het Pitztal en breekt meerdere records. Zo is het de hoogste gletsjer van Tirol en kun je een warme choco drinken in het hoogstgelegen café van Oostenrijk op 3440 meter hoogte. Met zo'n 20 pistekilometers is het skigebied niet groot, maar er is hier wel voor ieder wat wils.

Skiën in Oostenrijk op de Pitztaler Gletscher

Stubaier Gletscher: tot 20 mei open

De Stubaier Gletscher beschikt over 65 km aan pistes en is daarmee het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Ideaal aan deze skibestemming is de bereikbaarheid. Als je besluit hier nog een paar dagen te gaan skiën in mei, dan kun je kiezen voor een wintersport met de auto, de trein of het vliegtuig. De Stubaier Gletscher ligt op slechts 45 minuten rijden van Innsbruck. Wie nog op zoek is naar een leuke skibestemming met kinderen in de meivakantie, zit hier ook goed. Kinderen skiën hier gratis tot een leeftijd van 10 jaar, onder begeleiding van een ouder met een geldige skipas.

Stubaier Gletscher in Oostenrijk

Engelberg: open tot 5 mei

Wie in mei wil skiën in Zwitserland, kan ook terecht in Engelberg. Dit schitterende dorp ligt op 1500 meter hoogte en wordt omringd door een prachtige bergwereld. Nog tot 5 mei kun je skiën op de Titlis, daarna is het skiseizoen hier echt voorbij. Het skigebied is uitdagend en kent meerdere hoogtepunten. Neem zeker een keer de Titlis Rotair omhoog naar de Klein Titlis op 3028 meter hoogte. Hier vind je naast een aantal pistes ook een indrukwekkende ijsgrot en de hoogste hangbrug van Europa. Aan knusse berghutten geen gebrek en na afloop van de skidag kun je lekker struinen door de gezellige straatjes in het centrum of een drankje drinken in de après-ski.

Engelberg wintersport mei

Mölltaler Gletscher: tot 16 juni open

De Mölltaler Gletscher beëindigt op 16 juni skiseizoen 2023/2024. Tot die tijd kun je dus nog skiën op de enige gletsjer in Karinthië. Meestal gaat het skigebied in de zomer ook weer open, maar of dat alleen voor trainingsdoeleinden of ook gewone wintersporters is, is niet bekend. Gelukkig kun je hier de komende tijd nog terecht. Ga jij een paar dagen die kant op?

Les Deux Alpes: tot 7 juli open

In Les Deux Alpes is ontzettend veel sneeuw gevallen en daarom zit er dit keer geen pauze tussen het winter- en zomerseizoen. Als op 28 april het winterseizoen ten einde komt, gaat op 29 april het zomerseizoen alweer van start. Je kunt hier tot 7 juli van de pistes genieten. Naast zo'n 6 afdalingen en 4 skiliften is er ook een gigantisch snowpark geopend.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.