Hoogte: 1400-2250 Meter

Chamrousse in het kort

  • Skiën op de Olympische pistes
  • Skigebied met voor ieder wat wils
  • In vakantieperiodes erg druk

Chamrousse

Het skigebied van Chamrousse beschikt over ruim 90 kilometer aan pistes die zijn onderverdeeld over 42 afdalingen. Het pisteaanbod wordt ontsloten door 15 skiliften, die zowel van uit Chamrousse 1650, 1700 en 1750 vertrekken. Mede door de aanwezigheid van 170 sneeuwkanonnen is een skiseizoen van december tot april gegarandeerd. Het skigebied van Chamrousse bestaat uit diverse gedeeltes. Boven Chamrousse 1650 - Recoin liggen veelal rode pistes, waar gevorderden zich op thuis voelen. Chamrousse 1750 – Roche-Bérange heeft veel brede, blauwe pistes waar je in alle rust aan je techniek kunt werken. Chamrousse 1700 – Village du Bachat is door de aanwezigheid van veel groene pistes de ideale omgeving voor beginners.

Voor jong en oud, beginner of expert, valt er in het skigebied van Chamrousse wel iets te beleven. Aanraders voor ervaren skiërs zijn de afdalingen vanaf de top van la Croix de Chamrousse (2250 m), het hoogste punt in het skigebied. Hier start de Olympique Hommes en de Olympique dames, de twee afdalingen waar in 1968 op werd geskied tijdens de Olympische Winterspelen van Grenoble. Kinderen kunnen in alledrie de dorpen van Chamrousse op les bij de ESF of de eerste meters op de ski's maken in de Piou Piou Club. Boven Chamrousse 1750 liggen een uitgebreid snowpark, het Sunset Park, en Teo's Mountain, een funpiste voor kinderen.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
6.7

Gemiddelde beoordeling

op basis van 3 beoordeelingen door bezoekers

Wij zaten in Chamrousse 1650, lekker dicht bij de piste. Ideaal met kinderen, die kregen les in het kinderland direct bij het dorp. Dorp is praktisch, en alles ...

Schrijf een beoordeling ›

 

Chamrousse: veelzijdig skigebied met pistes voor alle niveaus

Hoewel het skigebied van Chamrousse langzamerhand met de tijd mee zou kunnen gaan, is het toch een zeer fijn skigebied. De meest uitdagende pistes liggen op de hoogste flanken, de pistes voor beginners direct bij de dorpen. Een afdaling die ervaren skiërs niet mogen missen is de Couloir de Casserousse. Deze afdaling loopt vanaf het hoogste punt (2250 m) helemaal tot het dalstation van de Casserousse stoeltjeslift (1400 m). Vanaf la Croix de Chamrousse start ook een blauwe afdaling, waardoor dit punt ook voor minder ervaren skiërs gewoon te bereiken valt. Iedere zaterdagavond (en donderdagavond tijdens Franse schoolvakanties) is het mogelijk om te avondskiën op vijf pistes. Ook is er een speciaal fondue-avondski arrangement.

Overzicht pistes & liften in Chamrousse

Pistes

Liften

Extra informatie

Groene pistes10 km Sleepliften7Seizoenstart
Blauwe pistes30 km Stoeltjeslift(en)7Seizoenseinde
Rode pistes30 km Gondels1Gletsjer
Zwarte pistes20 km Treinen0Minimale hoogte1400 m
Totaal90 km Capaciteit0 pers/uurMaximale hoogte2250 m

travelDorpen in het skigebied Chamrousse

Highlight: tal van andere winteractiviteiten

Chamrousse heeft veel meer te bieden dan alleen een veelzijdig pisteaanbod. Je kunt hier tal van andere winteractiviteiten ondernemen. Er zijn speciale gedeeltes om te rodelen en in het Nordic Parc onder Chamrousse 1700 zit je goed voor langlaufen, winterwandelen en sneeuwschoenwandelen. In deze omgeving is het ook mogelijk om te fatbiken, sneeuwscooter te rijden en hondensleetochten te maken. Andere winteractiviteiten in en rond Chamrousse zijn schaatsen, ijsrijden, ijsklimmen, biatlon, snowtuben en toerskiën.

Freestyle & Freeride in Chamrousse

Funparks 2Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Chamrousse EUR 101.00 EUR 171.00 6 jaar

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Chamrousse EUR 101.00 EUR 171.00 6 jaar
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Chamrousse

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Chamrousse. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open gesloten
Snowpark gesloten