19 december 2020 door Miranda in Skitochten

Met ruim 1200 km aan pistes kan iedere wintersporter zijn hart ophalen in de Dolomiti Superski. Deze Italiaanse skiregio staat bekend om haar prachtige landschap met de karakteristieke Dolomieten, de vele fijne bergrestaurants, perfect geprepareerde pistes en de vele zonuren. Houd jij van het skiën van mooie dagtochten, dan zit je in de Dolomiti Superski ook helemaal goed. De verschillende skitochten zijn goed aangeven middels bordjes en leiden je langs de mooiste pistes. In dit weblog zet ik de mooiste skitochten in de Dolomiti Superski voor je op een rijtje.

#1. Sella Ronda

De Sella Ronda wordt gezien als de mooiste skitocht in de Alpen en eigenlijk kan ik het daar alleen maar mee eens zijn. Deze 40 km lange skitocht voert je rondom het indrukwekkende Sellamassief en neemt je mee door 4 verschillende dalen en skigebieden: Val Gardena, Alta Badia, Arabba-Marmolada en Val di Fassa-Carezza. Je kunt de route in twee richtingen afleggen, met de klok mee (oranje route) of tegen de klok in (groene route). De routes zijn goed te doen voor de gemiddelde wintersporter en worden nergens echt heel moeilijk. De oranje route is iets populairder en uitdagender. Door de snelle liften kun je de tocht – inclusief een paar pauzes in een berghut – gemakkelijk in een dag afleggen.

Pistebord Sella Ronda

 

#2. Giro della Grande Guerra

De Giro della Grande Guerra, ook wel The First World War Tour, de Freedom Tour en de Great War Ski Tour genoemd, leidt door het landschap waar van 1915 tot en met 1917 de strijd plaatsvond tussen Oostenrijkse, Duitse en Italiaanse legers. De tocht loopt door de skigebieden van Alta Badia, Arabba-Marmolada en Cortina d'Ampezzo. Tijdens deze skitocht van 82,5 km lang, waarbij je 31 km over pistes aflegt en de rest in de lift en een stukje met de bus, kom je langs diverse overblijfselen uit die tijd, zoals loopgraven, forten en bunkers. Voor deze flinke skitocht dien je in ieder geval 7 tot 8 uur uit te trekken en te zorgen dat je tussen 16.00 en 17.00 uur de laatste lift pakt.

#3. Val Gardena Ronda

Deze skironde leidt je langs de mooiste plekken en pistes van Val Gardena (Gröden). Het zijn eigenlijk 3 verschillende routes die allemaal vertrekken en terugkomen in één van de 3 dorpen van Val Gardena: Ortisei, St. Christina en Wolkenstein. Je kunt in principe alle routes op één dag achter elkaar skiën, terwijl je onderweg af en toe pauze houdt in één van de vele berghutten. Wanneer je deze route gevolgd hebt, weet je zeker dat je beste pistes gezien hebt.

Skigebied Val Gardena

#4. Giro delle Cime

Tijdens de Giro delle Cime doorkruis je het skigebied van 3 Zinnen Dolomiten en bezoek je de mooiste bergtoppen van dit skigebied. De tocht is 34 km lang en je overbrugt in totaal 5600 hoogtemeters. Er is een korte en lange versie van deze tocht. Tijdens de korte versie start je in Versciaco en keer je terug vanaf de Croda Rossa. Bij de lange tocht ski je helemaal door tot het skigebied Val Comelico. Wil je deze toch liever niet alleen skiën? Op woensdag en zondag kun je gratis mee met een skileraar die de tocht begeleidt.

#5. Lagazuoi ronde

Deze panoramische skironde leidt je over de Lagazuoi berg in Alta Badia. Je skiet vanuit Corvara richting Colfosco, La Villa helemaal tot aan San Cassiano/Armentarola. Vanaf hier neem je de bus of een taxi naar de Falzarego Pass. Hier neem je vervolgens de gondellift naar de top van de Lagazuoi (2778 hoogte), geniet van het uitzicht en daal daarna via de rode piste af terug naar de pas. Vanaf hier neem je Armentarola piste die een lengte van 8,5 km heeft en een van de meest indrukwekkende afdalingen van de Alpen is. Hierna volgt een heel bijzonder moment: een paard met wagen sleept je vervolgens terug naar het skigebied van Alta Badia.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen