Skip to navigation Skip to main content
54007 - Deze pistes nemen je mee naar de beste berghutten in de Zillertal Arena (3)

Goed eten en skiën gaan hand in hand met elkaar. Na een paar heerlijke afdalingen even pauzeren met een lokaal tussendoortje, daarna nog even de piste op en jezelf vervolgens 's middags helemaal te buiten gaan aan de lekkerste wintersportgerechten van het land. Het hoort allemaal bij de wintersport! In de Zillertal Arena ben je daarvoor helemaal aan het juiste adres. Met ruim 30 berghutten is er altijd wel een fijne plek voor een korte pauze of lunch. Hoog tijd om de beste berghutten van de Zillertal Arena eens op een rijtje te zetten. Uiteraard inclusief de piste die je er mee naartoe neemt. In dit artikel geef ik je 6 tips.

1. Piste 31 + 31A naar de Rössl Alm

Wil je heerlijk lang afdalen in Gerlos? Neem dan de lift naar de Isskogel op 2264 meter hoogte en ski vanaf hier via rode piste 31 en 31A terug naar de Dorfbahn of Isskogelbahn. Als je bijna beneden bent, heb je wel een pauze verdiend en de ideale plek daarvoor is de Rössl Alm. Deze prachtige, traditioneel uitziende berghut heeft een heerlijk zonneterras en ook binnen is het goed toeven. Op de kaart staan de lekkerste Oostenrijkse gerechten, het personeel loopt rond in Dirndl of Lederhosen en je wordt aan tafel bediend. Huwelijk op de planning staan? Je kunt hier ook trouwen!

2. Piste 38/38A naar de Umbrella Bar

Deze winter voor het eerst naar de Zillertal Arena? Zet piste nummer 38A dan maar met grote letters op je to-do-lijst. Als er een piste is die je echt geskied wilt hebben, dan is het deze wel! De afdaling kun je zo tien keer achter elkaar te skiën. De rode die ernaast ligt is overigens ook fijn, de 38. Onderaan, bij het dalstation van de Fussalm X-Press, ligt berghuttip nummer 2: de recent vernieuwde Umbrella Bar. Een prachtig pisterestaurant waar je de lekkerste gerechten kunt bestellen. Van bekende Oostenrijkse gerechten tot pizza's, steak tartaar, salades en burgers.

54007 -  (12)

3. Piste 11 of 18 naar de Wiesenalm

Uiteraard mag ook een bezoek aan de nieuwe Wiesenalm op de Rohrberg niet ontbreken tijdens je skivakantie. Dit schitterende pisterestaurant ligt bij de middenstations van de Rosenalmbahn en Karspitzbahn en is te bereiken middels de FUNty piste, piste 11 en piste 18. Het is het startpunt van de steile zwarte dalafdaling naar Zell am Ziller, maar ook een fijne pauzeplek voor wie die afdaling liever overslaat. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht op de bergen. Bij de Wiesenalm kun je neerploffen voor een lekker drankje, maar ook voor een lunch. De berghut heeft een uitgebreide drankenkaart en op het menu staan allerlei culinaire hoogstandjes. Liefhebbers van lekker eten zijn hier aan het juiste adres!

4. Piste 18 naar Rosi's Schnitzelhütte

Een wintersport is niet compleet zonder een Wiener Schnitzel mit Pommes. In de Zillertal Arena vind je meerdere fijne berghutten waar je deze lekkernij kunt bestellen, maar voor een unieke ervaring moet je toch echt naar Rosi's Schnitzelhütte. Niet voor de allerbeste schnitzel, maar wel voor de allergrootste. Om er te komen, koers je naar de blauwe 18 vanaf de 2257 meter hoge Karspitz. Een fijne piste die ook voor de minder geoefende skiër goed te doen is. Rosi's Schnitzelhütte serveert schnitzels van XXL formaat. Ideaal voor de grote trek of als je de avond ervoor een biertje te veel hebt gedronken.

5. Piste 52A naar de Larmachalm

Heb je enorme trek? Koers dan maar snel naar de Larmachalm in Königsleiten. Deze berghut staat ook wel bekend als de kippenbar en daar is niks aan gelogen. Als de wind de goede richting op staat, ruik je de vers gebraden kippetjes al als je bovenaan piste 52A staat. Snel naar beneden en een tafeltje uitzoeken! Er staat van alles op het menu, maar een tip is toch wel de halve kip met patat.

6. Piste 16 of 17 naar de Kreuzwiesenalm

Wordt het de blauwe 16 of toch de rode 17 met skimovie afdaling? Het maakt niet uit voor welke je kiest, beide brengen je naar de Kreuzwiesenalm in Zell am Ziller. Deze fijne berghut heeft een heerlijk terras waar het op zonnige dagen goed toeven is. Op het menu vind je allerlei traditionele gerechten, gemaakt met producten uit de regio, maar ook allerlei koffie- en theesoorten en andere drankjes. Bovendien kun je hier dagelijks terecht voor een typisch huttenontbijt. Bestaat er een betere manier om je skidag mee te beginnen?

54007 -  (14)

7. Piste 32 naar Seppi's

Seppi's is een begrip in Gerlos en ver daarbuiten. Rond een uur of 11 kun je hier neerploffen voor een warme choco met slagroom en Apfelstrudel, rond een uur of 1 voor een lekkere lunch en 's middags voor een drankje op het terras. Bij mooi weer in de zon en met heerlijke deuntjes. Een fijne plek om de skidag af te sluiten en om te proosten op alle mooie afdalingen die je die dag geskied hebt. Ga naar de Isskogel op 2264 meter hoogte en neem hier de blauwe 34 naar beneden. Deze piste gaat over op nummer 32, een gigantisch breed en blauw tapijt. Carven, oefenen op je skitechniek: deze piste is een feest voor beide. Helemaal 's ochtends vroeg als 'ie vers geprepareerd is.

54007 -  (15)

Wintersport in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is met 52 skiliften en 147 km aan pistes het grootste skigebied in het Zillertal. Het gebied wordt gevormd door de dorpen Zell am Ziller, Gerlos en Wald, Krimml en Königsleiten en strekt zich uit over meerdere bergen. Skiën doe je hier tussen de 580 en 2500 meter, in Tirol én in het Salzburgerland. Mede dankzij de ligging profiteer je hier van bijna 100% sneeuwgarantie en kun je hier van begin december tot half/eind april op de latten staan. Naast bovengenoemde pistes zijn er natuurlijk nog veel meer fijne afdalingen in het skigebied te vinden. Er wordt zelfs gezegd dat er hier voor iedereen een lievelingspiste is! Of je nu net hebt leren skiën of al jaren op de latten staat! Elke dag kun je prachtige tochten skiën, waaronder de Arena Tour. De Zillertal Arena is veelzijdig en bovendien zeer familievriendelijk. Aan goede skischolen geen gebrek, hetzelfde geldt voor leuke activiteiten buiten de pistes. Je vervelen is hier simpelweg niet mogelijk!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.