Skip to navigation Skip to main content
53745 - Deze activiteiten maken een wintersport met kinderen in de Zillertal Arena nog leuker (3)
© Zillertal Arena

Skiles in eigen taal, uitgebreide kinderlanden, heel veel leuke activiteiten en genoeg accommodaties om in te verblijven met het hele gezin... Dat zijn slechts een paar kenmerken die de familievriendelijkheid van de Zillertal Arena tonen. Niet voor niets wordt het skigebied jaar in jaar uit overspoeld door Nederlandse gezinnen en complete families. Voor jong en oud valt er meer dan genoeg te beleven, zowel op als naast de pistes. Heb jij een wintersport met kinderen in de Zillertal Arena op de planning staan en wil je de skivakantie nog leuker maken met een aantal activiteiten? In dit artikel geven we je een paar tips.

Wintersport in de Zillertal Arena

Vanuit de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Wald im Pinzgau en Königsleiten heb je toegang tot de pistes van de Zillertal Arena. Dit uitgestrekte skigebied telt 147 pistekilometers en biedt voldoende mogelijkheden voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus. Of je nu voor het eerst op de latten staat of al jaren skiet: aan fijne pistes geen gebrek. Van heerlijk breed en blauw tot pittig rood en zwart. Je kunt er leuke tochten skiën en er is altijd wel een knusse berghut of fijn pisterestaurant om even te pauzeren. Voor gezinnen met kinderen biedt het skigebied allerlei faciliteiten. Skiles volgen ze vaak gewoon in eigen taal, aangezien er ontzettend veel Nederlandssprekende skileraren aanwezig zijn. En zit het toch even tegen tijdens de skiles? Dan zorgt de vrolijke mascotte FUNty weer voor een grote glimlach. Verspreid in het skigebied zijn allerlei leuke funslopes te vinden en ook buiten het skiën om is er genoeg te doen. Benieuwd welke activiteiten een wintersport met kinderen in de Zillertal Arena nog leuker maken?

53745 -  (12)
© Zillertal Arena

1. Op pad met de paardenslee

Een romantisch uitstapje met het hele gezin is een tocht met de paardenslee. Lekker dicht tegen elkaar aan genieten van het winterse landschap dat links en rechts te zien is en het knisperende geluid van de dravende paarden in de sneeuw. Uiteraard onder een warme deken. In Wald-Königsleiten kan dit onder andere bij Familie Quehenberger en Bauernhof Kreidl in Wald im Pinzgau.

2. Rodelen, rodelen en nog meer rodelen

Als er een leuke activiteit is voor jong en oud, dan is het wel rodelen. Thuis in ons eigen kikkerlandje is sleeën maar zelden mogelijk, dus moet je het er op wintersport van nemen. Samen op de slee naar beneden suizen en daarna opwarmen met een warme choco in een knusse berghut: heerlijk! Wedden dat de kinderen daarna nog een keer willen. De Zillertal Arena biedt zes verschillende natuurlijke rodelbanen in Zell, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml. Rodelen kan hier overdag, maar ook 's avonds aangezien een aantal ook verlicht is. Sla absoluut de rodelbaan op de Gerlosstein niet over, die is maar liefst 7,5 km lang. Bekijk hier alle rodelmogelijkheden >

53745 -  (13)
© Zillertal Arena

3. Een ritje in de Arena Coaster

Voor gezinnen met stoere tieners is een ritje in de Arena Coaster een tip. Deze alpinecoaster is te vinden in Zell am Ziller, vlak bij het dalstation van de Rosenalmbahn. De Alpenachtbaan heeft een lengte van 1450 meter en kent een parcours vol steile bochten, drops en jumps. De totale rit duurt ongeveer 7 minuten en onderweg overbrug je 140 meter hoogteverschil. Kinderen vanaf 10 jaar mogen alleen in een karretje plaatsnemen en kinderen vanaf vier jaar alleen onder begeleiding van iemand van 16 jaar of ouder. Wedden dat ze geen genoegen nemen met één ritje?! Meer informatie en ticketprijzen Arena Coaster >

4. Freizeitpark Zell

Zell am Ziller biedt nog veel meer leuke uitstapjes en activiteiten. Zo is een bezoek aan Freizeitpark Zell ook zeker aan te raden. In dit recreatiepark kun je onder andere kunstschaatsen, ijshockeyen, tennissen en bowlen. Bovendien is er een restaurant aanwezig waar je na afloop terecht kunt voor een lekker diner. Een ideale afsluiter van een heerlijke dag in de Zillertal Arena!

5. Winterwandelen: de Almpromenade

Ook te voet valt er in de Zillertal Arena genoeg te beleven en dat is verre van saai. Een tip voor gezinnen is de themawandeling Almpromenade op de Gerlosstein. Tijdens het wandelen leer je van alles over de geschiedenis van het Zillertal in de winter. De route start bij het bergstation van de Gerlossteinbahn op 1700 meter hoogte en na ongeveer een uur keer je hier ook weer terug. De route is eenvoudig en ook voor gezinnen met jonge kinderen goed te doen. Meer informatie over de Almpromenade >

53745 -  (14)
© Zillertal Arena

6. Een fakkelwandeling naar de Krimmler Wasserfälle

De Zillertal Arena ligt aan de poort van Nationaal Park Hohe Tauern. Een schitterend natuurgebied waar het hele jaar door ontzettend veel te zien en te doen valt. Vanuit het dorpje Krimml sta je in een mum van tijd onderaan de Krimmler Wasserfälle. Dit indrukwekkende natuurspektakel is niet alleen een leuk uitstapje in de zomer, maar ook in de winter. Het water dendert hier in drie fases 380 meter naar beneden en daarmee is dit de hoogste gefaseerde waterval van Europa. Elke woensdag zijn de Krimmler Wasserfälle tot 21.30 uur verlicht en worden er fakkelwandelingen naartoe georganiseerd. Een bijzonder en bijna magisch uitstapje voor jong en oud! Meer informatie over dit uitstapje >

7. Een duik in Kristallbad Wald

Na het skiën nog even plonsen of op zoek naar een alternatieve activiteit op een koude sneeuwdag? Breng een bezoek aan Kristallbad Wald. Dit water- en wellnesscomplex biedt voldoende vermaak voor jong en oud. Het binnenzwembad heeft een verbinding met buiten en het water heeft een aangename temperatuur van 30 °C. Er is een avonturenglijbaan, een speciaal kinderbad met speeltoestellen, een therapie- en wellnessruimte, een saunagedeelte, een restaurant en zelfs een kapper.

8. Snowtuben

Op de Gerlosstein kun je niet alleen skiën en rodelen, maar ook snowtuben. In een rubberband daal je via verschillende, speciaal geprepareerde, banen af naar beneden. En het beste van alles: dat is helemaal gratis. Wedden dat je kids de ski's die dag liever niet meer onderklikken! Snowtuben kan in de wintermaanden dagelijks van 09.00 tot 16.15 uur. Is dat te kort? Plak tip 1 uit dit lijstje er dan meteen achteraan.

53745 -  (15)
© Zillertal Arena

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Zillertal Arena.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.