Skip to navigation Skip to main content

Skitocht uitgelicht: de Arena Tour in de Zillertal Arena

53857 - Skitocht uitgelicht: de Arena Tour in de Zillertal Arena (3)
© Zillertal Arena

Lekker skiën, leuke uitdagingen en heel veel plezier maken: dat zijn de kenmerken van de Arena Tour in de Zillertal Arena. Deze skitocht neemt je mee langs alle hoeken van het Oostenrijkse skigebied, maar zorgt ook voor een avontuurlijke twist met photopoints, parcoursen en snowparks. Zo kun je niet alleen lekker veel kilometers afleggen, maar word je ook uitgedaagd het op te nemen tegen je familie of vrienden én kun je Arena Champion worden. De details van de skitocht? In dit blog lichten we de Arena Tour in de Zillertal Arena aan je uit!

Actie & avontuur met de Arena Tour in de Zillertal Arena

Aanrader als je op wintersport in de Zillertal Arena bent is het skiën van de Arena Tour. Deze leuke skitocht combineert een flink aantal kilometers, pittige uitdagingen, speedchecks, funpistes en mooie lange afdalingen allemaal in één tour. De perfecte manier om niet alleen het skigebied te leren kennen, maar ook om actie en avontuur op de pistes te beleven en jezelf hier en daar te testen op ski's. De cijfers liegen er niet om: in totaal zijn er 14 punten die ervoor zorgen dat plezier centraal staat. Die punten bestaan uit snelheidsmetingen, photopoints en skimovie-afdalingen om je kunsten vast te leggen (extra je best doen dus!). Daarnaast zijn er ook gewoon mooie brede afdalingen om lekker op te carven, is ook een van de langste dalafdalingen qua hoogtemeters in Oostenrijk is onderdeel van de skitocht en kun je er ook nog eens er met de eer van 'Arena Champion' vandoor gaan.

Bekijk alle details van de Arena Tour

Feiten & cijfers Arena Tour

Waar:Zillertal Arena, Tirol, Oostenrijk Hoogtemeters: 8433 m
Lengte:64 km Aantal liften: 22
Speedchecks:4 Berghutten langs de tour:21
Skimovie-afdalingen:5 Langste afdaling:Höhenfresser-tour (1930 m lang)
Photopoints:5 Hoogste punt:2500 m

53857 -  (9)
© Zillertal Arena

Start van de Arena Tour

Wil je de Arena Tour in de Zillertal Arena skiën, dan kun je vanuit twee verschillende plekken starten. Vetrek je vanuit Zell am Ziller, dan neem je de Karspitzbahn I en II omhoog. Deze lift brengt je vanuit het dorp direct in het skigebied. Na het voltooien van de skitocht, die je via Gerlos en Königsleiten skiet, eindig je in Hochkrimml. Je kunt de Arena Tour ook andersom skiën waarbij je vanuit Hochkrimml naar Zell am Ziller skiet. In dat geval start je de skitocht bij het Speedy Bergstation. De tocht eindig je dan met een van de langste dalafdalingen van Oostenrijk, de Höhenfresser-tour.

Even bijkomen in een rustieke hut

De hele Arena Tour telt maar liefst 64 km, dat zijn dus flink wat meters die je bovenbenen moeten verwerken. Een pauze is dus meer dan welkom tussendoor en gelukkig zijn er bij deze skitocht meer dan genoeg mogelijkheden om even bij te komen. Je komt namelijk langs 21 berghutten, dus aan keuze en gelegenheden voor een stop geen gebrek. Neem tussendoor lekker een warme choco, een Apfelstrudl of pannetje Kaiserschmarrn en je kunt er weer tegenaan voor de rest van de skitocht.

Hoogtepunten van de Arena Tour

Natuurlijk is lekker skiën één ding, maar de Arena Tour zit naast prachtige afdalingen vol andere hoogtepunten. Zo word je uitgedaagd het op te nemen tegen je vrienden of familie bij de snelheidschecks; wie kan er met de roem van snelste skiër vandoor gaan deze wintersport? De Arena Tour telt vier speedchecks, dus vier kansen om die felbegeerde titel te bemachtigen. Kiekjes nemen doe je natuurlijk bij de photopoints en je wilt helemaal op je best zijn tijdens het skiën van de vijf skimovie-afdalingen. Tijdens deze runs worden je bochten vastgelegd zodat je later terug kunt kijken hoe je het gedaan hebt. Maar dat is nog niet alles, want de voornaamste highlight is misschien wel de Höhenfresser-tour. Dit is met 1930 hoogtemeters, die je in één stuk door skiet, een van de langste dalafdalingen qua hoogtemeters van Oostenrijk. Vanaf het hoogste punt op 2500 m, de Übergangsjoch, ski je terug naar Zell am Ziller. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige uitzichten waar je onderweg van kunt genieten! Let wel op: het laatste stuk is behoorlijk steil en alleen geschikt voor gevorderde wintersporters!

53857 -  (10)
© Zillertal Arena

Arena Champion: word kampioen van de Zillertal Arena

De Arena Tour in de Zillertal Arena zou de Arena Tour niet zijn, zonder dat je als kampioen de skitocht kan volbrengen. Daarom valt de titel 'Arena Champion' te behalen. Om Arena Champion te worden, moet je tenminste zes van de veertien champions-stations (speedchecks, photopoints en skimovie) bezocht hebben. De beloning bestaat uit een persoonlijk digitaal fotoalbum waar je onder andere je afdalingen kunt terug kijken. Mooie herinneringen aan een familiewintersport in de Zillertal Arena! Uiteraard kun je de skitocht over meerdere dagen verdelen en hoef je niet alle punten op één dag te bezoeken. En kun je er geen genoeg van krijgen? Dan kun je 'm natuurlijk ook twee keer skiën, een keer de ene kant op en vervolgens de andere richting op.

Tip: deze activiteiten maken een wintersport in de Zillertal Arena nog leuker >

Wintersport in de Zillertal Arena

Met 147 km aan pistes is de Zillertal Arena het grootste skigebied van het Oostenrijkse Zillertal. Een regio geliefd onder vele Nederlanders, dankzij de altijd gezellige sfeer, uitstekende ski-mogelijkheden, grote sneeuwzekerheid en vele leuke activiteiten naast het skiën. De Zillertal Arena wordt gevormd door de dorpjes Gerlos, Zell am Ziller, Wald-Königsleiten en Krimml/Hochkrimml, die levendigheid, natuurschoon, sportiviteit en gemoedelijkheid ademen. Er is een modern liftsysteem, groot aanbod aan knusse berghutten en mooie skitochten om te skiën.

Meer over wintersport in de Zillertal Arena
53857 -  (11)
© Zillertal Arena


Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Zillertal Arena.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.