Skip to navigation Skip to main content

14 skigebieden met veel rode pistes

7830 - 14 skigebieden met veel rode pistes (1)

Skigebieden en wintersportlanden zijn allemaal anders. Als je alleen al kijkt naar de landen, dan zijn de verschillen duidelijk merkbaar. Gelukkig maar, want ook niet iedere skiër is hetzelfde. De één kiest voor zoveel mogelijk pistekilometers, de ander voor een kleine bestemming en weer een ander voor zo veel mogelijk blauwe pistes . Er zijn ook gevorderde wintersporters die de blauwe pistes juist vermijden en op zoek gaan naar meer uitdagendere hellingen. Heb jij niks met vlakke stukken, veel prikken of slepen met je snowboard? Lees dan snel verder, want dit zijn 14 skigebieden met veel rode pistes.

#1. Ski Arlberg – Oostenrijk

Wanneer je een snelle blik op de pistekaart van Ski Arlberg werpt, dan zie je meteen de grote hoeveelheid rode strepen en stipjes. Niet zo gek, want het merendeel van dit skigebied bestaat uit rode pistes. Ski Arlberg heeft 330 kilometer aan pistes verdeeld over 4 deelskigebieden. Het is een gebied met veel uitdaging voor de gevorderde skiër, maar ook de minder ervaren skiër is hier aan het juiste adres. Start in Lech am Arlberg, Zug of Zürs am Arlberg en ski de beroemde ‘Der Weisse Ring’ skitocht. Op zoek naar nog meer uitdaging? Er zijn veel verschillende skiroutes te skiën in Ski Arlberg.

7830 -  (5)

#2. Les Trois Vallées – Frankrijk

Met ruim 600 kilometer aan pistes is skigebied Les Trois Vallées één van de grootste skigebieden ter wereld. Het gebied bestaat, zoals de naam al zegt, uit drie valleien met een grote diversiteit aan pistes. Daarvan is zo’n 204 kilometer rood, dus genoeg mogelijkheden. De meeste rode pistes vind je in Val Thorens en Méribel.

#3. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun – Oostenrijk

Ben jij gek op rode pistes en ski je het liefst bijna niks anders? Dan ben je in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun aan het juiste adres. Als beginnende skiër heb je hier echt een stuk minder mogelijkheden, want van de ruim 240 kilometer bestaat 150 kilometer uit rode pistes. Het gebied is modern, sneeuwzeker, heeft veel faciliteiten en mogelijkheden voor een hele fijne wintersport. Op zoek naar freeride en freestyle mogelijkheden? Ook die vind je in Silvretta Arena Ischgl – Samnaun.

#4. Zillertal 3000 – Oostenrijk

Skigebied Zillertal 3000 bestaat uit de skigebieden Hippach, Mayrhofen, Finkenberg en Hintertux. Gezamenlijk zijn deze vier gebieden goed voor meer dan 200 kilometer aan pistes. Dankzij de Hintertuxer Gletscher kun je hier zelfs 365 dagen per jaar skiën. Ook hier geldt dat het merendeel bestaat uit rode pistes (104 km). Het gebied is divers, heeft gezellige après-skimogelijkheden en heerlijke afdalingen.

7830 -  (6)

#5. Les Quatre Vallées – Zwitserland

Als beginner ben je hier niet bepaald aan het juiste adres, maar als gevorderde skiër kun je hier je hart ophalen. Les Quatre Vallées is met ruim 400 kilometer het grootste gebied van Zwitserland. Onder al die pistekilometers vallen ook een aantal uitdagende skiroutes. Ideaal voor de afwisseling. Dankzij de hoge ligging en bergtoppen tot wel 3330 meter is het gebied sneeuwzeker.

#6. Val Gardena – Italië

De ruige bergtoppen van de Dolomieten zijn het decor van dit prachtige skigebied. Val Gardena (Gröden in het Duits) is een ontzettend populair skigebied. Van de ruim 175 kilometer pistes bestaat 105 kilometer uit rode pistes. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden en uitdagende afdalingen. De combinatie met de fantastische Italiaanse keuken, de prachtige Sella Ronda skitocht en de heerlijke pistes, maakt Val Gardena een hele fijne wintersportbestemming.

7830 -  (7)

#7. Serfaus – Fiss - Ladis – Oostenrijk

Ook Serfaus-Fiss-Ladis is een ontzettend populair skigebied. Ondanks dat meer dan de helft van de pistes rood is, is het ook echt een gebied waar de beginnende wintersporter zich thuis voelt. Ideaal dus als je met een gemengde wintersportgroep op wintersport gaat. Het gebied is familievriendelijk, heeft vele faciliteiten, drie fijne dorpen en een gezellige après-ski.

#8. Ski Juwel – Oostenrijk

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is één van de jongste skigebieden van Tirol. In 2012 zijn de skigebieden Alpbachtal en Wildschönau samengevoegd met een verbindingsgondel en sindsdien geniet je hier van 93 kilometer aan pistes. Het grootste gedeelte daarvan bestaat uit rode pistes. Ski Juwel is een echt familiegebied en ideaal voor gezinnen met kinderen. Er zijn veel mogelijkheden voor de kleintjes en ook de ouders kunnen zich er prima vermaken. De meeste rode pistes vindt je op de Schatzberg. Deze pistes zijn een stuk makkelijker dan de pistes van de tegenover gelegen Wiedersbergerhorn, dat komt doordat de pistes er ontzettend breed zijn.

#9. Les Portes du Soleil - Frankrijk

Met 600 kilometer aan pistes is het skigebied van Les Portes du Soleil één van de grootste ter wereld. Het gebied ligt zowel in Frankrijk als in Zwitserland en dat biedt veel mogelijkheden voor verschillende skitochten. Dit skigebied bestaat grotendeels uit rode en blauwe pistes en is daardoor ideaal voor een gemengde groep wintersporters. Beginners kunnen zich uitleven op de blauwe pistes en gevorderden op de 210 kilometer aan rode.

7830 -  (8)

#10. Val di Fassa – Carezza – Italië

Het skigebied van Val di Fassa-Carezza heeft 107 kilometer aan pistes verdeeld over vijf kleine deelskigebieden. Ondanks dat Val di Fassa over een groot gedeelte aan rode pistes beschikt, is het ook echt een gebied voor de beginnende skiër. Genieten is één van de belangrijkste onderdelen in dit skigebied. Het prachtige uitzicht op de Dolomieten, de verrukkelijke Italiaanse keuken, gezellige berghutten en fijne pistes maken dit een fijne wintersportbestemming voor iedereen.

#11. Schladming – Dachstein – Oostenrijk

Schladming-Dachstein heeft naast een groot aanbod rode pistes ook fantastische mogelijkheden. Ski de hellingen van de Planai die gebruikt worden voor wereldbekerwedstrijden, of maak een tocht over de vier aaneengesloten bergen. Mooie brede pistes worden afgewisseld met uitdagende afdalingen. Eén ding is zeker, je zult je hier niet snel vervelen.

#12. Zermatt - Zwitserland

Zermatt is ook een skigebied met een grote hoeveelheid aan rode pistes. Door de verbinding met Breuil-Cervinia en Valtournenche heb je een skigebied met ruim 484 pistekilometers. Wanneer je een liefhebber bent van rode pistes, kun je je hart hier ophalen. Met ruim 326 aan rode pistes ben je hier dan ook niet zomaar uitgeskied. Sla dat avondje kaasfonduen zeker niet over, want al die calorieën verbrand je de rest van de week wel weer.

#13. Flachau – Oostenrijk

Flachau is gelegen in het hart van de Salzburger Sportwelt (228 km) en is onderdeel van het deelskigebied Snow Space Salzburg. De pistes van Flachau bestaan voor het grootste gedeelte uit rode pistes (85 km) en dat zorgt voor genoeg uitdaging. Je kunt er mooie tochten skiën, lekker eten in de middag en gezellige avonden beleven. Voor velen staat dit gebied bekend om de bruisende après-ski en de gezelligheid. In de Hofstadl, onderaan de Hermann Maier FIS Worldcup afdaling, is het iedere dag één groot feest.

7830 -  (9)

#14. Via Lattea – Italië

Via Lattea is één van de grootste skigebieden van Italië, al moeten we daar wel bij vermelden dat dit gebied ook deels in Frankrijk ligt. Het is echt een gebied voor de gevorderde skiër. Van de 400 kilometer aan pistes, is 220 kilometer rood, 85 zwart en slechts 95 blauw. In 2006 zijn de alpineski onderdelen van de Olympische Spelen in Turijn op deze pistes gehouden. Genoeg uitdaging dus. Toch kun je ondanks al die uitdagende pistes ook als beginnende skiër een hele fijne vakantie beleven in Via Lattea. Er zijn genoeg alternatieven om de ingewikkelde en steilere routes te vermijden.

Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.