Skip to navigation Skip to main content

10 redenen om dit voorjaar nog een keer op wintersport te gaan

Skiën (1)
© Spalder Media Group

Kilometerslange files op weg naar de Alpen, lange wachttijden bij de liften; tijdens het hoogseizoen hebben we er veelvuldig mee te maken. In het voorjaar kunnen dit soort dingen je wintersport niet meer verpesten. Na de drukke weken van het hoogseizoen keert de rust weer terug in de skigebieden. Begin april eindigt voor veel skigebieden het skiseizoen, maar gelukkig is het nog niet overal voor bij. Zin in een wintersport in het voorjaar? Deze 10 redenen weten je vast te overtuigen.

1. Lekker rustig op de pistes

Wanneer je buiten het hoogseizoen op wintersport gaat, profiteer je optimaal van de rust. Het begint al tijdens de reis, waarbij het geen optocht van skiboxen naar de bergen is. Vervolgens hoef je ook niet te wachten bij de lift en kun je in het bergrestaurant direct je Wiener Schnitzel bestellen. De uitgestorven pistes maken het allemaal nog mooier!

Rustig op de piste in het voorjaar

2. Volop zon

Tijdens het voorjaar laat de zon zich veel vaker zien in de Alpen. Je skiet de hele dag onder een strakblauwe hemel en op het terras is het genieten geblazen. Ook die ligstoelen bij de diverse skihutten kunnen eindelijk in gebruik genomen worden. Vergeet geen zonnebrand te smeren!

3. Er ligt nog genoeg sneeuw

De hele winter is er op hoogte flink wat sneeuw gevallen. De dalen zijn misschien groen en veel dalafdalingen niet meer open, maar als je de hoogte in gaat, kun je in het voorjaar nog heerlijk skiën. Kijk de sneeuwhoogtes op de berg maar eens. Die 200+ centimeter is echt niet zomaar weggesmolten. Op zoek naar een hooggelegen skigebied dus! Of een gletsjer!

Skiën in het voorjaar op de gletsjer

4. Tal van events

Met het mooie weer en het naderende einde van het skiseizoen worden er tal van events georganiseerd in de Alpen. Ischgl staat bijvoorbeeld in de maand april in het teken van Spring Blanc. Heerlijk skiën, culinair genieten en heel veel leuke events. Zo vindt er maar liefst vier keer een Top of the Mountain Concert plaats, onder andere met optreden van The Black Eyed Peas! Ook het Electric Mountain Festival in Sölden is er eentje voor op je lijstje.

5. Voordelige prijzen

Een wintersport in het voorjaar is een stuk voordeliger. De prijzen voor skipassen liggen lager en accommodaties willen graag aan het einde van het seizoen nog wat gasten trekken. Je bespaart zo honderden euro’s ten opzichte van het hoogseizoen!

Vakantiehuis aan de piste
© Spalder Media Group

6. Minder kleding

Die extra dikke skipully heb je in het voorjaar niet nodig. De winter is voorbij en dat betekent aangename temperaturen. Pas je skikleding hierop aan. Houd uiteraard wel de lokale weerberichten in de gaten. De zon schijnt nu ook weer niet elke dag en een flinke sneeuwdump is midden april echt niet uitgesloten. Op dat soort dagen kan zelfs de temperatuur weer flink onder het vriespunt duiken.

7. Langere dagen

De zon staat hoger aan de hemel en de dagen duren weer langer. Je kunt dus langer genieten van de bergen, de pistes en de zon! Natuurlijk sta je ’s morgens wel gewoon vroeg op, omdat de pistes er dan het beste erbij liggen. Goed excuus om ’s middags - als de sneeuw papperig wordt - lekker plaats te nemen in zo’n ligstoel.

Ligstoeltjes in de zon

8. Kleine skiklasjes

Voor beginners en kinderen die nog buiten de schoolvakanties op wintersport kunnen, betekent skiën in het voorjaar ook goed nieuws. Niet alleen de pistes zijn rustiger, maar ook de skiklasjes. Zo hebben de leraren alle aandacht om jou de kneepjes van het vak te leren. Soms krijg je zelfs privéles!

Klein skiklasje met twee kids

9. Last minute op wintersport

Een wintersport in het voorjaar hoef je niet maanden van tevoren te plannen. Je kunt rustig kijken waar de meeste sneeuw ligt en vervolgens beslissen welk skigebied het wordt. Een accommodatie is zo gevonden, aangezien deze periode nooit alles volgeboekt is.

10. Omdat de volgende winter nog zo lang duurt

De belangrijkste reden om dit voorjaar nog een keer op wintersport te gaan is, omdat het anders nog zo lang wachten is tot de volgende winter! Wie wil er nou niet nog even carven, après-skiën en genieten van alles wat wintersport zo mooi maakt?

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.