10 februari 2020 door Wendy in Lijstje

Files op weg naar de Alpen, wachttijden bij de liften; tijdens het hoogseizoen hebben we er veelvuldig mee te maken. Tijdens het voorjaar is er geen sprake van deze ellendige zaken die je wintersport zo kunnen verpesten. In maart en april kan er nog uitstekend geskied worden en profiteer je van diverse voordelen. Voor veel wintersporters breekt nu pas de mooiste periode van het skiseizoen aan. In dit weblog 10 redenen om dit voorjaar nog een keer op wintersport te gaan.

#1. Rust

Wanneer je buiten het hoogseizoen op wintersport gaat profiteer je optimaal van de rust. Het begint al tijdens de reis, waarbij het geen optocht van skiboxen naar de bergen is. Vervolgens hoef je ook nog eens niet te wachten bij de lift en kun je in het bergrestaurant direct je Schnitzel bestellen. De uitgestorven pistes maken het allemaal nog mooier!

zonnen op het terras wintersport


#2. Volop zon

Tijdens het voorjaar laat de zon zich veel vaker zien in de Alpen. Je skiet de hele dag onder een strakblauwe hemel en op het terras is het genieten geblazen. Ook die ligstoelen bij de diverse skihutten kunnen eindelijk in gebruik genomen worden. Vergeet geen zonnebrand te smeren!

#3. Er ligt nog genoeg sneeuw

Ondanks dat het wat later in het seizoen is hoef je je geen zorgen te maken over de sneeuwwhoogte. Zeker in de hoger gelegen skigebieden ligt er nog voldoende sneeuw om mooie afdalingen.

#4. Tal van events

Met het mooie weer en het naderende einde van het skiseizoen worden er tal van events georganiseerd in de Alpen. Het ‘Top of the Mountain’ concert met Eros Ramazzotti in Ischgl, het Electric Mountain Festival in Sölden en Snowbombing in Mayrhofen zijn hier slechts een paar voorbeelden van.

#5. Voordelige prijzen

Wintersport in het voorjaar is een stuk voordeliger. De prijzen voor skipassen liggen lager en accommodaties willen graag aan het einde van het seizoen nog wat gasten trekken. Je bespaart honderden euro’s ten opzichte van het hoogseizoen!

Wintersport voorjaar ligstoel

#6. Minder kleding

Die extra dikke skipully kun je wel thuis laten. In vergelijking met de beginmaanden van de winter is het een stuk minder koud en daar pas je je skikleding op aan. Je hoeft jezelf in de stoeltjeslift niet langer in te pakken als een poolreiziger, maar kunt juist lekker genieten van de zon met je jas open.

#7. Langere dagen

De zon staat hoger aan de hemel en de dagen duren weer langer. Je kunt dus langer genieten van de bergen, de pistes en de zon! Natuurlijk sta je ’s morgens wel gewoon vroeg op, omdat de pistes er dan het beste erbij liggen. Goed excuus om ’s middags - als de sneeuw papperig wordt - lekker plaats te nemen in zo’n ligstoel.

#8. Kleine skiklasjes

Voor beginners en kinderen die nog buiten de schoolvakanties op wintersport kunnen, betekent skiën in het voorjaar ook goed nieuws. Niet alleen de pistes zijn rustiger, maar ook de skiklasjes. Zo hebben de leraren alle aandacht om jou de kneepjes van het vak te leren. Soms krijg je zelfs privéles!

Kleine skiklasjes wintersport voorjaar

#9. Last minute op wintersport

Een wintersport in het voorjaar hoef je niet maanden van tevoren te plannen. Je kunt rustig kijken waar de meeste sneeuw ligt en vervolgens beslissen welk skigebied het wordt. Een accommodatie is zo gevonden, aangezien deze periode nooit alles volgeboekt is.

#10. Omdat de volgende winter nog zo lang duurt

De belangrijkste reden om dit voorjaar nog een keer op wintersport te gaan is, omdat het anders nog zo lang wachten is tot de volgende winter! Wie wil er nou niet nog even carven, après-skiën en genieten van alles wat wintersport zo mooi maakt?

In deze skigebieden kun je in het voorjaar nog skiën >
???????

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen