Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden waar je sneeuwzeker kunt skiën in november? Dat zijn er genoeg! In september en oktober hebben de eerste skibestemmingen hun liften en pistes weer geopend voor wintersporters en dat aantal wordt alleen maar uitgebreid. Het is volop herfst en regelmatig valt er op hoogte flink wat verse sneeuw. Zin om alvast in je ski's te klikken? In deze skigebieden kun je sneeuwzeker skiën in november.

Sneeuwzeker skiën in november: hier kan het

De meeste wintersporters gaan hartje winterseizoen naar de Alpen. Bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie of voorjaarsvakantie en de weken daartussen. Maar ook in de maanden daarvoor kan er al geskied worden. Sterker nog, er is best veel keuze qua sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in november. Voor wie niet kan wachten is dit ideaal! Bovendien staan er in deze periode vaak allerlei leuke events en seizoensopeningen gepland. Benieuwd waar je in november sneeuwzeker kunt skiën?

Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher in Tirol garandeert 365 dagen per jaar skiplezier. Niet alleen in de winter, maar ook in de lente, zomer en herfst kun je hier op de latten staan. Het zal je dus niet verwonderen dat je hier in november sneeuwzeker kunt skiën. De Hintertuxer Gletscher beschikt over zo'n 60 km aan pistes, afhankelijk van de sneeuwcondities is daar in november al een groot deel van geopend.

Pitztaler Gletscher

Op de hoogste gletsjer van Tirol, de Pitztaler Gletscher, kan vaak in september al geskied worden. Sneeuwzeker skiën doe je hier dan ook zeker in november. Het skigebied beschikt over iets meer dan 20 km aan pistes. Afhankelijk van de sneeuwcondities is in november vrijwel alles al open.

Matterhorn Ski Paradise

Niet alleen de Hintertuxer Gletscher is het hele jaar door open voor wintersporters, ook hoog boven Zermatt kan er 365 dagen per jaar geskied worden. Wie op zoek is naar een skigebied dat voldoende sneeuwzeker is, zit goed in het Matterhorn Ski Paradise. Leuk weetje: dit grensoverschrijdende skigebied heeft pistes in zowel Oostenrijk als Italië. Ook vanuit het Italiaanse Breuil-Cervinia en Valtournence kun je de pistes op.

Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher is geliefd bij een breed publiek. Zowel freestylers, families als fanatieke wintersporters voelen zich hier thuis. Ook de Stubaier Gletscher opent doorgaans al vroeg in het seizoen. Voor sneeuwzeker skiën in november ben je hier aan het juiste adres. Wist je dat dit het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk is?

Saas-Fee

Het skigebied van Saas-Fee wordt gevormd door meerdere gletsjers. Je skiet hier te midden van een schitterend landschap, omringd door vele drie- en vierduizenders. Het hoogste punt dat je op ski's kunt bereiken, ligt op 3600 meter hoogte. Niet vreemd dus dat Saas-Fee thuishoort in dit lijstje skigebieden waar je in november sneeuwzeker kunt skiën. Sterker nog, het skigebied opent 's zomers al de eerste liften en pistes!

Kaunertaler Gletscher

De Kaunertaler Gletscher is de minst bekende gletsjer in Tirol en alleen al daarom een absolute aanrader. Echt druk wordt het hier niet snel en dankzij de hoge ligging kun je hier eind september/begin oktober al op de latten staan. Een absolute highlight is de Black Ibex, de steilste geprepareerde piste van de Alpen. Durf jij 'm aan als je hier gaat skiën in november?

Sölden

Dankzij de BIG 3 - de drie drieduizenders - en twee gletsjers is het skigebied van Sölden ontzettend sneeuwzeker. Afhankelijk van de sneeuwcondities kun je hier soms al in september de eerste afdalingen maken. In november is meestal niet alleen het gletsjerskigebied geopend, maar ook al een deel van het winterskigebied. Mocht dit niet het geval zijn, dan heb je op de Rettenbach- en Tiefenbachgletscher de beschikking over 34 kilometer aan pistes en 9 skiliften.

Gurgl

Het sneeuwzekere skigebied van Gurgl ligt net wat verder dan Sölden, aan het eind van het Ötztal. Gurgl wordt gevormd door de skigebieden boven Hochgurgl en Obergurgl. Als een van de eerste skigebieden zonder gletsjer opent Gurgl haar eerste liften en pistes in november. 

Kitzsteinhorn

De Kitzsteinhorn reikt tot een hoogte van 3029 meter en is ook altijd in november al geopend. Het gletsjerskigebied biedt voor ieder wat wils: van brede makkelijke pistes tot pittige zwarte afdalingen. Voor een sneeuwzekere wintersport ben je hier aan het juiste adres. Het gletsjerskigebied telt ruim 60 km aan pistes, afhankelijk van de sneeuwcondities is daarvan al een groot deel open in november.

Obertauern

In Obertauern zit je absoluut goed voor een sneeuwzekere skivakantie. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat dit een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk is! De pistes openen zoals het er nu uitziet op 24 november. Afhankelijk van de sneeuwcondities kun je dan al flink wat afdalingen maken!

Engelberg-Titlis

Het sneeuwzekere skigebied op de Titlis reikt tot een maximale hoogte van 3020 meter. Dat maakt Engelberg een zeer sneeuwzekere wintersportbestemming. In november kun je hier al een aantal heerlijke afdalingen maken. Hartje winter heb je hier toegang tot 80 km aan pistes, maar aan het begin van het seizoen ligt dit aantal wat lager.

Glacier 3000

De pistes van Glacier 3000 bij Gstaad reiken tot boven de 3000 meter en zijn in de herfst al bijzonder sneeuwzeker. Het skigebied opent begin november de eerste liften en afdalingen. Wanneer alle pistes geopend zijn, kun je hier afdalingen maken met een lengte van acht kilometer en 1700 meter hoogteverschil.

Davos-Klosters

Skiën in november? Vanaf 10 november kun je weer terecht op de pistes van het Zwitserse skigebied Davos Klosters. De ruim 250 pistekilometers waar je hartje winter toegang toe hebt, liggen verspreid over meerdere bergen. Op de Parsenn in Davos kun je als eerste weer skiën. Het piste-aanbod is dan uiteraard nog wat beperkt, maar met voldoende sneeuw komt daar snel verandering in.

Skigebieden waar je vanaf eind november sneeuwzeker kunt skiën

Een aantal skigebieden opent eind november de eerste liften en pistes. Benieuwd waar je eind november nog meer sneeuwzeker kunt skiën?

* Deze lijst is samengesteld op basis van de geplande seizoensopeningen. De opening van alle hierboven genoemde skigebieden is alleen mogelijk bij voldoende verse sneeuw.

Wintersport november 2023 boeken

In november kun je bij de eerste reisorganisaties terecht voor het boeken van je wintersport. Opties zijn:

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.