Hoogte: 1619 Meter

Grächen in het kort

  • Authentiek Walliser bergdorp
  • Attractief gelegen op een zeer zonnige berghelling
  • Uitgebreide kunstsneeuwinstallaties
  • Fantastische voorzieningen voor kinderen

Grächen ligt in het Walliser Mattertal en is net iets minder ver rijden dan het bekende Zermatt. Dit voor de helft autovrije skiplaatsje is absoluut een topper voor gezinnen met kinderen. In het dorp liggen naast een handvol hotels, veelal chalets, waarmee het oorspronkelijke dorpse karakter goed bewaard is gebleven. De typische Walliser huizen die door de zon zwart gebrand zijn, zijn niet te missen. Ondanks het beperkte aantal kilometers aan pistes is het in het skigebied van Grächen mogelijk een echt rondje te skiën. Sneeuw in het dorp is hier een zekerheid, aangezien Grächen op een hoogte van 1617 m ligt.

Grächen ligt op een zonnig balkon boven het Mattertal. Vanwege de kleinschaligheid en goede voorzieningen is het dorp geliefd onder families. Vanuit het dorp biedt een 8-persoons gondel toegang tot het skigebied, dat over ruim 40 kilometer aan pistes beschikt. Ook hier is er natuurlijk alles aan gedaan om het de kinderen volledig naar hun zin te maken. In het ‘SiSu Familienpark’ vinden zij alle voorwaarden om spelenderwijs te leren skiën. Andere familievriendelijke (wintersport)activiteiten die je in Grächen kunt ondernemen zijn pistenbully rijden, zwemmen (in Hotel Hannigap), schatzoeken, rodelen en schaatsen. Daarnaast beschikt Grächen over bijna 40 kilometer aan winterwandelroutes, 23 km aan sneeuwschoenroutes en een langlaufloipe op de Hannigalp (2,5 km).

Snowplaza beoordeling
Après-ski/events
Families/kinderen
Langlauf
Prijsniveau
Winterwandelen
7.8

Gemiddelde beoordeling

op basis van 12 beoordeelingen door bezoekers

Gezellig, knus gebied. Voldoende uitdaging. Voor kinderen erg leuk. Vriendelijke mensen. Lessen perfect voor kinderen van 10-12.. Veel zon en sneeuwzeker

Bekijk alle beoordelingen ›

Skigebied Grächen: eenvoudige, familievriendelijke pistes

Het skigebied van Grächen bevindt zich op de flanken van de Hannigalp (2114 m) en Seetal (2868 m). Tussen deze twee bergtoppen ligt een veelzijdig skigebied met meer dan 40 kilometer aan pistes. Met name beginners en gevorderden zullen zich hier vermaken, voor experts is de 2 kilometer aan zwarte pistes net te weinig. Het familievriendelijke karakter van Grächen wordt onderstreept door de aanwezigheid van diverse 'Kinderparks'. Zo is er naast het SiSu Familienpark ook de Family Funslope en de Swisscom Skimovie afdaling.

Wandelen & langlaufen in Grächen

Grächen is minder geschikt voor langlaufers. De enige aanwezige loipe ligt op de Hannigalp en is 2,5 km lang. Wandelaars hebben bijna 40 kilometer aan geruimde winterwandelpaden tot hun beschikking. De routes liggen zowel in het dal als in het skigebied en hebben een maximale lengte van 7 kilometer.

Familievriendelijkste bestemming van Zwitserland

Misschien is Grächen wel de meest familievriendelijke bestemming van Zwitserland. Wat ze hier allemaal uit de kast hebben getrokken om het families naar hun zin te maken is te veel om op te noemen. Van de unieke sprookjesgondels tot kindvriendelijke restaurants en diverse familiebelevenissen (bv. pistenbully rijden of pizza's bakken), hier vind je het allemaal. Het SiSiu Familienpark op de Hannigalp is het grootste en mooiste SiSu Familienpark van Zwitserland. Op een oppervlakte van 50.000m2 is een kinderskiwereld gerealiseerd met vier lopende banden, oefenweides, tubingbaan, speeltuin, bioscoop en skicarrousel.

Fonduen in een gondel

Families zullen de lunchpauzes veelal doorbrengen in het bergrestaurant op de Hannigalp. Een andere leuke plek voor een koffiestop of pauze is de Hannighüssli. De Schnööbar en Stafelbar zijn ook ideaal voor een drankje na het skiën. Daarnaast rijdt er door het skigebied regelmatig een pistenbully met keuken! De 'Gourmettower' is een mobiel restaurant dat onder andere raclette en fondue aanbiedt. Fonduen in een gondel is een etentje dat je nooit meer zal vergeten. Dit is mogelijk op woensdagavond, maar hiervoor moet je je wel van te voren aanmelden.

 Après-ski & uitgaan in Grächen

Restaurants 35 Theater -
Bars & cafés 12 Casino -
Discotheken 2 Concertzaal
Bioscoop -  

 Skischolen & skilessen in Grächen

Aantal skischolen 2Privé skiles CHF 55
Aantal skileraren 50Skilessen5 dagen, 10 uur, CHF 170
Oefenweide - Snowboardles5 dagen, 10 uur, CHF 170
Skiles in het NederlandsLanglaufen -

 Faciliteiten in Grächen

Aantal hotels 17 Supermarkten 3
Aantal hotelbedden 650 Bank
Aantal toeristenbedden 5500

 Toeristeninformatie voor Grächen

Naam
Grächen Tourismus
E-mail:
Telefoon
0041 - 027 - 9556060
Website:

 Afstanden naar Grächen

Vanaf Utrechtca. 918 km
Treinstation
St. Niklaus ca. 8 km met busdienst
Luchthaven
Genève ca. 220 km met busdienst
Vanaf de snelwegca. 50 km 1 uur te rijden

 Grächen voor de kinderen

Kinderopvang Lopende bandlift
Kindercrêche Kinderlift
Kindercarrousel

  Na het skiën in Grächen

Openbare saunaWandelroutes44 km
FitnesscentrumFakkeltochtenfakkeltocht 1x per week
Openbare zonnebank Indoor ijsbaan -
Massage Ijsbaan
Spa & wellness Curling
Overdekt zwembad Snowrafting -
Ballonvaart - Hondenslee -
Paragliding - Sneeuwscooters
Indoor tennis Rodelbaan
Squashbaan -

Weblog over Grächen

30 december 2014 door Anke in 'Skigebieden onder de loep''

Grächen

Grächen is voor mij het ideale skigebied voor een wintersportvakantie met kinderen. Het familievriendelijke skigebied is gelegen in de regio Wallis, in Zwitserland. Wij komen er inmiddels al jaren en zijn nog lang niet uitgekeken op deze prachtige wintersportbestemming. We rijden er gelukkig bijna altijd zonder file naartoe in de krokusvakantie. Daarnaast is het weer door de gunstige ligging van het gebied vrijwel altijd mooi. In dit weblog vertel ik je meer over mijn ervaringen met een familiev... Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Skigebied
Grächen

Grächen
Aantal pistes 42 (km)
Blauwe pistes 9 km
Rode pistes 31 km
Zwarte pistes 2 km
Skiroutes 0 km
Aantal liften (12 )
Sleeplift(en) 8
Stoeltjeslift(en) 3
Gondel(s) 1
0 cm
0 cm
hoogten