Skip to navigation Skip to main content
Skicircus 1
© saalbach.com/Mia Knoll

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is met ruim 270 km aan afdalingen een van de grootste aaneengesloten skigebieden in Oostenrijk. Het aanbod is zo divers, dat het skigebied voor ieder type wintersporter wel iets te bieden heeft. Of je er nu komt om te skiën, om te wandelen of voor de vele andere activiteiten. Wat je echt niet mag missen tijdens je wintersport in het Skicircus? In dit blog vind je 13 must do’s.

Skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

De dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn vormen samen het Skicircus. Met 270 km aan pistes is dit een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. De pistes reiken tot maximaal 2020 meter hoogte en liggen verspreid over meerdere bergen, in zowel Tirol als het Salzburgerland. Het merendeel van de afdalingen is blauw (140 km), gevolgd door rood (112 km) en zwart (18 km). Is dit aantal pistekilometers nog niet voldoende? Geen zorgen! Dankzij de Ski ALPIN CARD is de oversteek naar Zell am See-Kaprun zo gemaakt en kun je het piste-aanbod uitbreiden naar 408 km in totaal. Kortom: drie eersteklas skigebieden met één skipas! Tips met wat je echt niet mag missen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn lees je hieronder.

1. THE CHALLENGE

Met al die pistekilometers kun je elke dag de mooiste tochten skiën. Natuurlijk kun je zelf routes uitstippelen, maar dat hoeft niet. Het Skicircus heeft maar liefst vijf skitochten uitgezet. Hoogtepunt is THE CHALLENGE, een van de langste skitochten in de Alpen. De route is 65 km lang, neemt je mee door het hele skigebied en overbrugt 12.400 hoogtemeters. Andere skitochten zijn de Saalbach-Runde (19 km), de Hinterglemm Runde (30 km), de Leogang-Runde (26 km) en de Tirol-Runde (22 km).

The CHALLENGE Skicircus skiën must do
© saalbach.com, Michael Geissler

2. Avondskiën

Krijg je geen genoeg van de pistes? In het Skicircus kun je op een aantal avonden per week in de latten klikken. De A9 Unterschwarzachbahn is op maandag, woensdag en vrijdag tot 21.30 uur geopend voor wintersporters en biedt toegang tot een 1051 meter lange, verlichte piste. Daar houdt het niet bij op, ook de Speed-Strecke, funslope en het Family Park zijn tot die tijd geopend. In Leogang kun je ook avonskiën. Op maandag, donderdag en zaterdag is de Schanteilift en bijbehorende piste van 19.00 tot 21.30 uur geopend.

3. Rodelen

Bestaat er naast skiën iets leukers dan rodelen? In het Skicircus kun je zowel overdag als ’s avonds afdalen op een slee. Een overzicht van de natuurlijke rodelbanen:

 • Rodelbaan Reiterkogel in Hinterglemm: 3,2 km lang, dinsdag, donderdag en zaterdag ook ’s avonds open
 • Rodelbaan Asitz in Leogang: dagelijks open van 13.00 tot 16.00 uur en elke dinsdag en vrijdag open tussen 18.00 en 22.00 uur
 • Rodelbaan Spielberghaus in Saalbach: 3 km lang (verlicht)
 • Rodelbaan Hochkogel in Fieberbrunn: 2,5 km lang

Rodelen is leuk, maar een alpenachtbaan is nog veel spannender! De Timoks Alpine Coaster in Fieberbrunn is een tip voor jong en oud. Neem alleen plaats in het karretje of met z’n tweeën en zoef 1160 meter lang, via spannende bochten, naar beneden. Een andere activiteit vol adrenaline is te vinden in Leogang: de Flying Fox XXL. De zipline is met een lengte van 1,6 km een van de langste in de Alpen.

Rodeln TVB Pillerseetal C Klaus Listl Freezingmotions WEB 26
© TVB PillerseeTal / Klaus Listl Freezingmotions

4. Kijken naar de FIS Ski World Cup finales van het alpineskiën in maart

Van 16 t/m 24 maart staat Saalbach in het teken van de AUDI FIS Ski World Cup finales van het alpineskiën. De top van de top neemt het nog een laatste keer tegen elkaar op en de wedstrijden beloven een groot spektakel te worden. Voor het skidorp alvast een mooie test met oog op de Wereldkampioenschappen alpineskiën die hier in 2025 gaan plaatsvinden. Het programma is als volgt:

 • 16 maart: slalom vrouwen en reuzenslalom heren
 • 17 maart: reuzenslalom vrouwen en slalom heren
 • 20 & 21 maart: training afdaling mannen en vrouwen
 • 22 maart: super G mannen en vrouwen
 • 23 maart: afdaling vrouwen
 • 24 maart: afdaling mannen
World Cup wedstrijden
© Tirol, Spiess

5. Freeriden en de Freeride World Tour bijwonen

Fieberbrunn staat bekend als freeride-mekka en dat is niet voor niets. Op de flanken van de 2119 meter hoge Wildseeloder liggen freeriders adembenemende afdalingen te wachten. Dit is ook meteen de plek waar komend seizoen de 17e editie van de Freeride World Tour plaatsvindt (van 12 t/m 18 maart 2024). Mocht je rond die tijd in het skigebied aanwezig zijn, dan is het zeker een tip om een kijkje te nemen hoe de freeride-top het ervan afbrengt. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn biedt uitgebreide faciliteiten voor liefhebbers van off-piste skiën. Ga bij voorkeur altijd met een gids op pad en nooit zonder de juiste veiligheidsuitrusting.

6. Een bezoek aan de Golden Gate Bridge van de Alpen

Breng zeker een bezoek aan de Golden Gate Bridge van de Alpen. Deze indrukwekkende hangbrug is 200 meter lang, hangt maximaal 42 meter boven de grond en ligt aan het einde van het Glemmtal. Aansluitend kun je de Baumzipfelweg wandelen, een boomtoppenpad van zo’n 600 meter lang.

Baumzipfelweg Und Golden Gate Bridge Der Alpen
© Saalbach.com

7. Het Nitro Snowpark

Doe je zelf graag trucjes in de sneeuw of vind je het gaaf om ernaar te kijken? Breng dan een bezoek aan het Nitro Snowpark in Leogang bij de L6 Mulden lift. Dit uitgebreide funpark beschikt over verschillende rails en boxes voor zowel beginners als gevorderden. Ook is er een GoPro bagjump (open van 12.00 - 15.00 uur). Stunten buiten de pistes? Bij het park ligt Freeride Park Leogang, waar je kennis kunt maken met freeskiing. Lees hier meer ›

8. Woon een event bij

’s Winters wordt er van alles georganiseerd in het Skicircus. Het skiseizoen wordt afgetrapt met BERGFESTival van 8 t/m 10 december. Van 14 t/m 17 december is er Rave on Snow en op 19 januari vindt de 26e editie van Mountain Attack plaats. Verder mogen ook de World Cup finales op de Zwölferkogel niet ontbreken. Deze vinden plaats van 16 t/m 24 maart. Noteer ook zeker de White Pearl Mountain Days van 23 t/m 31 maart en de Freeride World Tour van 12 t/m 18 maart.

White Pearl Mountain Days Skicircus
© saalbach.com, Matthias Heschl

9. Genieten van de mooiste uitzichten

Of je nu op de Schattberg, Zwölferkogel, Asitz, Kohlmaiskopf, Reiterkogel, Bernkogel, Wildenkarkogel, Henne of Lärchfilzkogel staat: het uitzicht op de omringende bergwereld is keer op keer spectaculair. Af en toe even stilstaan en genieten dus!

Must do's Saalbach: genieten van het uitzicht
© saalbach.com, Michael Geissler

10. De Jausernabfahrt (en meer)

Met 270 km pistekilometers vindt iedereen zijn of haar lievelingspiste in het Skicircus. Een tip van ons is de Jausernabfahrt (2/2a) van 7 km lang. Je start op de Schattberg op 2020 meter hoogte en eindigt in Saalbach. Natuurlijk is dit niet de enige pistetip. Zet ook de Nordabfaht (1/1a), Lärchfilzkogel (108a/104/102), Asitz Mittelstation (205) en de Doischberg piste (105) maar op je lijstje.

11. Pauzeren in de knusse berghutten

De innerlijke mens komt niks tekort in het Skicircus. Verspreid in het skigebied liggen allerlei leuke berghutten en pisterestaurants. Van modern tot traditioneel, met delicatesses uit Pinzgau, Salzburg en de rest van Oostenrijk of juist internationaal. Plof neer in de zon op het terras of neem lekker warm binnen plaats.

Lunchen op het terras van een berghut in het Skicircus
© saalbach.com, Mia Knoll

12. Winterwandelen

Wandelaars vinden in het Skicircus een uitgebreid netwerk winterwandelpaden van 140 km lang. Je kunt alleen op pad gaan, maar ook samen met een gids. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving en je de mooiste plekjes laten zien. Ga zeker op onderzoek uit op de Asitz in Leogang. Hier liggen tal van mooie routes voor je klaar. Ook leuk is sneeuwschoenwandelen. In het Skicircus is het materiaal zo gehuurd en ook hier geldt dat je samen met een gids op pad kunt gaan. Mooie wandelroutes zijn:

 • Panoramarondwandelweg Streuböden
 • Wandeling bij Talschluss in combinatie met de hierboven genoemde Golden Gate Bridge van de Alpen
 • Winterwanderweg Asitz
Winterwandelen Saalbach
© saalbach.com, makeArt web

13. Feestelijke après-ski na afloop van de skidag

Liefhebbers van après-ski vinden in het Skicircus voldoende mogelijkheden voor een leuke afsluiter van de skidag. Zowel op de piste als in de dorpen. Er zijn après-ski bars waar tot ’s avonds laat wordt gefeest, maar er zijn ook genoeg knusse bars waar het er rustig en gemoedelijk aan toe gaat. Bijvoorbeeld lekker onder de heater op een schapenvachtje op het terras.

Après-ski in het Skicircus
© saalbach.com, Christoph Johann

Dit blog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.