Skip to navigation Skip to main content

Hermann Maier Tour: skitocht in Snow Space Salzburg

Koop Hermannmaier Winter2017 18 33 Adobergb Klein
© Snow Space Salzburg | www.snow-space.com

Snow Space Salzburg wordt gevormd door de dorpen Flachau, St. Johann-Alpendorf en Wagrain. Een ideale manier om alle mooie plekjes van het skigebied te verkennen, is middels de Hermann Maier Tour. De skitocht is 35 km lang en neemt je mee langs alle favoriete plekjes van de wedstrijdskiër die in dit gebied geboren is. In dit blog alles over de Hermann Maier Tour in Snow Space Salzburg.

In het spoor van Hermann Maier met de Hermann Maier Tour

Tijdens een wintersport in Flachau, St. Johann-Alpendorf of Wagrain kun je niet alleen van de Hermann Maier World Cup piste afdalen, maar ook een skitocht skiën in zijn naam. De beroemde oud-wedstrijdskiër uit Altenmarkt heeft een skitocht samengesteld die je meeneemt langs al zijn favorieten, waaronder acht attracties zoals een skimovie piste, speedchecks en photopoints. De Hermann Maier Tour is 35 km lang, maakt gebruik van 20 skiliften en onderweg overbrug je maar liefst 6700 hoogtemeters. Je kunt de skitocht prima in één dag skiën, mits je niet te lang blijft zitten bij de vele gezellige berghutten.

Starten in Flachau, Wagrain of St. Johann-Alpendorf

Waar je ook in Snow Space Salzburg verblijft, je kunt in alle dorpen aan de Hermann Maier Tour beginnen. Neem daarvoor de volgende liften:

 • Flachau: Starjet 1, Achterjet
 • Wagrain: Gondelbahn Rote 8er
 • St. Johann-Alpendorf: 6er Sesselbahn Gernkogel

Snow Space Salzburg Challenge

Tijdens het skiën van de Hermann Maier Tour maak je ook nog eens kans op het winnen van mooie prijzen! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is acht challenges voltooien. Door je skipas te registreren en deze te laten scannen bij de photo points, speedchecks en ski movie pistes, maak je kans op mooie prijzen. Daarnaast is deelname aan de Snow Space Salzburg Challenge ook gewoon een leuk extraatje van de Hermann Maier Tour. Zo kun je je onder andere laten vereeuwigen bij de Starjet 1 in Flachau en bij het starthuis van de Hermann Maier Weltcupstrecke. Op de skimovie piste in Alpendorf (piste 54) en Wagrain (piste 38) kun je bewijsmateriaal vergaren, dat jij toch echt sneller bent dan je vrienden.

Feiten & cijfers Hermann Maier Tour

Uiteraard hebben we de feiten en cijfers van de skitocht nog even voor je op een rijtje gezet. Van plan om de Hermann Maier Tour te gaan skiën? Dit kun je verwachten!

 • 20 skiliften: totaal 110 minuten in de lift
 • 6704 hoogtemeters
 • 35 km skiën
 • Hoogste punt: 1980 meter (Top of Snow Space Salzburg)
 • Laagste punt: 759 meter (dalstation Gernkogelbahn)
 • Geschikt voor de gemiddelde skiër: mix van blauwe, rode en zwarte pistes (meeste rood)
 • Duur: afhankelijk van het aantal highlights een hele skidag
 • Bijzondere uitzichtpunten: bergstation Flying Mozart, Grafenberg, Sonntagskogel, Hirschkogel, Gernkogel en Top of Snow Space Salzburg
Skiën Hermann Maier Tour in Flachau

Wintersport in Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg wordt gevormd door de dorpen Flachau, Wagrain en St. Johann-Alpendorf. Dankzij de aanleg van de Panorama-Link gondel, die tijdens skiseizoen 2021/2022 in gebruik werd genomen, heb je hier toegang tot ruim 210 km aan pistes. Deze nieuwe lift maakt namelijk ook de pistes van Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl toegankelijk. Je kunt ook uitwijken naar Skiparadies Zauchensee, maar daarvoor moet je nog wel een klein stukje met de bus. Snow Space Salzburg is op haar beurt weer onderdeel van de Salzburger Sportwelt en Ski amadé. Je vindt hier heerlijke pistes voor alle niveaus, ontelbaar veel fijne berghutten en gezellige après-ski. Onder andere de Hofstadl in Flachau is een groot begrip.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.