Skip to navigation Skip to main content
9554 - Absolut Park Flachauwinkl in de Salzburger Sportwelt (1)
© Qparks / Christian Riefenberg

Het Absolut Park in Flachauwinkl is het kloppend hart van de freestyle-scene in Oostenrijk. Alles waar freestylers naar verlangen, vinden ze in dit uitdagende snowpark in skigebied Salzburger Sportwelt . Tal van elementen en lines zorgen voor een veelzijdig aanbod waar zowel ervaren freestylers als beginners op uit de voeten kunnen. Het Absolut Park is anderhalve kilometer lang en beschikt onder meer over een een 100 meter lange halfpipe, kickerline, rail line en Chill House. Dankzij diverse sneeuwkanonnen kan het snowpark te allen tijde in topconditie gehouden worden.

Uitdagendste snowpark Oostenrijk

Het Absolut Park is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste en best gewaardeerde snowparks van de Alpen. Meer dan 100 obstakels worden dagelijks in topconditie gehouden door een professionele shapecrew. Het park is 1,5 kilometer lang en bestaat uit zeven secties: kicker line, rail yard, beginner/medium line, rail/halfpipe line, jib park, cross run en The Stash. In het Chill House kunnen freestylers elkaar ontmoeten en op adem komen na de gemaakte tricks. Ook bevindt er zich in dit opvallende gebouw een klimmuur en een skate ramp. Tijdens het wintersportseizoen vinden er in het Absolut Park diverse evenementen plaats, waarvan de Spring Battle het hoogtepunt vormt.

7 veelzijdige lines

Kicker Line
5 kickers achter elkaar staan garant voor maximale airtime. Op deze line vindt ook de Spring Battle plaats, Oostenrijks meest prestigieuze snowboardwedstrijd.

Rail Yard
Alle mogelijke rail en jib obstakels zijn vertegenwoordigd in de Rail Yard: s-rail, barrel, elbow-, kinked-, double kinked-, straight rails etc. De bevlogen shapecrew is constant bezig met het ontwikkelen en bouwen van nieuwe obstakels.

Beginner/Medium Line
Dé locatie om nieuwe tricks te oefenen en jezelf voor te bereiden op het grotere werk. De Beginner/Medium Line start bij het bergstation van de Absolut Shuttle en eindigt bij de Powder Shuttle.

Rail/Halfpipe Line
Deze line is uitgerust met een grote verscheidenheid aan rails en eindigt met een funpipe (halfpipe, 100 meter lang, wanden 4 meter).

9554 -  (2)
© Salzburger Sportwelt / AbsolutPark

Jib Park
Aan de voet van het Absolut Park, vlakbij het Chill House, ligt de ultieme speeltuin voor iedere freestyler. Wat je niveau ook is, hier kun je je helemaal uitleven!

Cross Run
Een funpark is niet compleet zonder een boarder cross. Op de cross run voelen zowel beginners als ervaren freestylers zich thuis.

The Stash
Naast het Absolut Park beschikt het skigebied Zauchensee-Flachauwinkl-Kleinarl ook over ‘Burton The Stash’. Dit snowpark bestaat uitsluitend uit obstakels die zijn gemaakt van natuurlijke materialen (hout). The Stash is gelegen naast de Powder Shuttle en heeft het motto ‘the woods are the goods’. Het natuurlijke snowpark is niet tot in de puntjes geshaped en spreekt de creativiteit van de freestyler aan. Iedere run is hier anders. Voor kids is er ‘Lil Stash’, met eenvoudigere en bredere obstakels. Daarna is het tijd om op adem te komen in een van de vele berghutten. Ook in onder meer Avoriaz bevindt er zich een ‘Burton The Stash’.

Meer informatie over de Salzburger Sportwelt

9554 -  (3)
© Salzburger Sportwelt
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.