13 november 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Absolut Park Flachauwinkl in de Salzburger Sportwelt

Het Absolut Park in Flachauwinkl is het kloppend hart van de freestyle-scene in Oostenrijk. Alles waar freestylers naar verlangen, vinden ze in dit uitdagende snowpark in skigebied Salzburger Sportwelt. Tal van elementen en lines zorgen voor een veelzijdig aanbod waar zowel ervaren freestylers als beginners op uit de voeten kunnen. Het Absolut Park is anderhalve kilometer lang en beschikt onder meer over een superpipe, een normale halfpipe, kickerline, rail line en Chill House. Dankzij diverse sneeuwkanonnen kan het snowpark te allen tijde in topconditie gehouden worden.

Uitdagendste snowpark Oostenrijk

Het Absolut Park is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste en best gewaardeerde snowparks van de Alpen. Meer dan 100 obstakels worden dagelijks in topconditie gehouden door een professionele shapecrew. Het park is 1,5 kilometer lang en bestaat uit zes secties: kicker line, rail yard, beginner line, rail/halfpipe line, jib park en superpipe. In het Chill House kunnen freestylers elkaar ontmoeten en op adem komen na de gemaakte tricks. Ook bevindt er zich in dit opvallende gebouw een klimmuur en een skate ramp. Tijdens het wintersportseizoen vinden er in het Absolut Park diverse evenementen plaats, waarvan de Spring Battle het hoogtepunt vormt.

Klik hier voor de Top 10 snowboard/freestyle bestemmingen >

Chill House Absolut Park

6 veelzijdige lines

Kicker Line
5 kickers achter elkaar staan garant voor maximale airtime. Op deze line vindt ook de Spring Battle plaats, Oostenrijks meest prestigieuze snowboardwedstrijd.

Rail Yard
Alle mogelijke rail en jib obstakels zijn vertegenwoordigd in de Rail Yard: s-rail, barrel, elbow-, kinked-, double kinked-, straight rails etc. De bevlogen shapecrew is constant bezig met het ontwikkelen en bouwen van nieuwe obstakels.

Beginner Line
Dé locatie om nieuwe tricks te oefenen en jezelf voor te bereiden op het grotere werk.

Rail/Halfpipe Line
Deze line is uitgerust met een grote verscheidenheid aan rails en eindigt met een funpipe (halfpipe, 100 meter lang, wanden 4 meter). De ‘small pipe’ vormt de ideale voorbereiding op de superpipe.

Jib Park
Aan de voet van het Absolut Park, vlakbij het Chill House, ligt de ultieme speeltuin voor iedere freestyler. Wat je niveau ook is, hier kun je je helemaal uitleven!

Superpipe
De Superpipe vormt het hoogtepunt van het Absolut Park en wordt ontsloten door een eigen lift. Met een hoogte van 7 meter voldoet de pipe aan de eisen voor de X-Games en Olympische Spelen. Tal van professionele freestylers weten de weg naar Flachauwinkl, vlakbij Flachau, inmiddels te vinden om te trainen op deze superpipe. De superpipe van het Absolut Park wordt in conditie gehouden door niemand minder dan de Nieuw-Zeelander John Melville, shaper van de grootste snowboardwedstrijden ter wereld.

Flachau: niet voor niets zo populair (reisverslag) >

Burton the Stash

Naast het Absolut Park beschikt het skigebied Zauchensee-Flachauwinkl-Kleinarl ook over ‘Burton The Stash’. Dit snowpark bestaat uitsluitend uit obstakels die zijn gemaakt van natuurlijke materialen (hout). The Stash is gelegen naast de Powder Shuttle en heeft het motto ‘the woods are the goods’. Het natuurlijke snowpark is niet tot in de puntjes geshaped en spreekt de creativiteit van de freestyler aan. Iedere run is hier anders. Voor kids is er ‘Lil Stash’, met eenvoudigere en bredere obstakels. Daarna is het tijd om op adem te komen in een van de vele berghutten. Ook in onder meer Avoriaz bevindt er zich een ‘Burton The Stash’.

Meer informatie over de Salzburger Sportwelt:

Burton the Stash

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.