Skip to navigation Skip to main content

7 redenen om je wintersportuitrusting deze winter te huren

Rental Clothing Intersport Rent
© Intersport Rent

Je skiuitrusting huren of kopen: het is een veelvoorkomend dilemma bij wintersportgangers. Je eigen skipak, schoenen en ski’s of snowboard in bezit hebben heeft zo zijn charmes, maar huren heeft zeker zijn voordelen. In dit blog geven wij je zeven redenen om je wintersportuitrusting deze winter te huren.

Wintersportuitrusting huren

Zeker voor beginnende wintersporters is het huren van je uitrusting een uitstekende optie. Je wordt deskundig geholpen aan het materiaal dat het beste bij jouw skiniveau en techniek past, zodat je goed voorbereid en veilig de piste af kunt. Maar ook voor gevorderde skiërs heeft het huren van ski’s voordelen. Wat belangrijk is om op te letten bij het huren van je uitrusting, is het goed passen van skischoenen. Voor je skicomfort zijn goed zittende schoenen essentieel, dus neem hier rustig de tijd voor. Ook als jij denkt dat geen schoen jou past, zorgt de voetscanner ervoor dat de perfecte schoen voor je gevonden wordt.

Hulp bij het huren van ski's
© Intersport Rent

1. Probeer de nieuwste modellen ski's uit

Ieder jaar komen er weer nieuwe ski’s op de markt, met steeds weer verbeterde specificaties. Jaarlijks een nieuw paar kopen is wellicht wat te gortig, maar de allernieuwste modellen proberen is wel heel gaaf. Dan biedt het huren van ski’s een uitstekende oplossing. Als je je materiaal huurt bij INTERSPORT Rent kun je de nieuwste modellen testen van merken als Fischer, Atomic en Salomon. Er zijn ski’s in verschillende huurprijscategorieën, dus je kunt zelf je budget bepalen.

Zo gemakkelijk is het, om ski's te huren!

2. Het scheelt gesleep met ski’s

Tijdens een wintersport met eigen ski’s heb je doorgaans het zweet al op je rug voordat je de eerste afdaling hebt gemaakt. In Nederland moeten de ski’s in de dakkoffer, in Oostenrijk moeten ze er weer uit, en dan moeten ze ook nog naar de piste. Dit voorkom je door je ski’s te huren. Vooral als je een skiverhuur kiest die bij het dalstation gelegen is, en waar een optie is om je ski’s te stallen, scheelt dat een hoop gesjouw.

3. Proef makkelijk een dagje aan het skiën

Als je nog nooit hebt geskied en je het eens een keer wilt proberen, kunnen de vele aankopen een flinke drempel zijn. Niet alleen heb je ski’s nodig, ook skikleding, een helm, skischoenen en een skibril zijn benodigd voor een comfortabele dag skiën. Dan is het een uitkomst om je uitrusting te huren. Een tip: INTERSPORT Rent verhuurt naast de standaarduitrusting ook skikleding en -accessoires, zodat je voor een dagje de hele ervaring kunt beleven, zonder ook maar iets te hoeven kopen.

Bij ski's huren is onderhoud inbegrepen
© Intersport Rent

4. Geen zorgen om onderhoud

Voordat een ski of snowboard klaar is voor de piste moet er aardig wat aan gebeuren. Vooral het slijpen en waxen zijn tijdrovende klussen, en het materiaal dat ervoor nodig is, is ook niet gratis. Gehuurde ski’s en snowboards worden voor jou geprepareerd en afgesteld op jouw maat skischoen, zodat je gegarandeerd op goed materiaal de piste af gaat. Na afloop lever je de ski’s gewoon weer in, en de verhuur doet de rest. Dat scheelt ook weer opbergruimte in Nederland.

5. Wissel tussen verschillende skimodellen, of probeer eens een snowboard

Als je bij INTERSPORT kiest voor Premium of Superior ski’s kun je gedurende je skivakantie gratis wisselen tussen verschillende modellen. Ideaal als je eens goed wilt testen welke ski’s het beste bij jou passen. En ben je toe aan nog wat meer afwisseling? Dan kun je je ski’s ook gratis een dagje inwisselen voor een snowboard. Plak er gerust nog wat snowboarddagen achteraan als het bevalt, en anders kun je de dag erna gewoon weer kosteloos terug wisselen naar de ski’s waar je je het lekkerste op voelde.

6. Niet jaarlijks nieuwe ski's voor de kinderen

Kinderen in de groei zijn vaak al heel snel toe aan een volgende maat ski’s. Zonde om dan steeds maar weer nieuwe ski’s te moeten kopen. Ook hier vormt het huren van ski’s een goede oplossing: ieder jaar worden de kinderen in de skiverhuur weer geholpen aan de juiste maat ski’s. En één week lang dezelfde maat ski’s moet zelfs voor de allersnelste groeiers wel lukken!

Hulp bij het passen van de skischoenen
© Intersport Rent

7. Geen oncomfortabele uitrusting

Met de wind langs je oren de piste af, genietend van het uitzicht en de snelheid: dit gevoel is lastig te overtreffen. Hoe vervelend als dit heerlijke gevoel dan wordt onderbroken door een knellende skischoen of skihelm? Als je je skiuitrusting huurt, is deze hinder nooit van lange duur. Bij de skiverhuur helpen ze je direct en kosteloos aan een paar schoenen dat beter zit of een ander model helm, zodat je je skidag snel weer kunt voortzetten.

Speciale voordelen bij INTERSPORT Rent Oostenrijk

Huur je deze winter je wintersportuitrusting bij INTERSPORT in Oostenrijk, dan zijn er speciale extra’s. Zo is de uitrusting voor kinderen tot 10 jaar oud gratis als beide ouders ook ski’s huren. Ook de iets oudere kinderen kunnen voordelig huren: tot 14 jaar oud krijgen zij 50% korting. Bovendien kun je je ski’s al een dag eerder vanaf 16.00 uur ophalen, zodat je de eerste skidag direct de piste op kunt. Verder maakt INTERSPORT het aantrekkelijk om je wintersport eens met een dag te verlengen: huur je voor zeven dagen ski’s, betaal je slechts voor zes dagen. Als je online reserveert, profiteer je bovendien van extra korting.

Dit blog is geschreven in samenwerking met INTERSPORT Rent.

Winterfoto Mees

Over Mees

“Het is net als thuiskomen”, is wat Mees ieder jaar weer verzucht als de eerste besneeuwde bergtoppen opdoemen in de verte. Het gevoel dat hij door een met sneeuw bekleed skigebied krijgt, is voor hem ongeëvenaard.