Skip to navigation Skip to main content

7 redenen om je wintersportuitrusting deze winter te huren

Ski's Fischer
© Spalder Media Group

Skispullen huren of kopen: het is een veelvoorkomend dilemma bij wintersportgangers. Eigen spullen in bezit hebben heeft zo zijn charmes, maar huren heeft zeker zijn voordelen. In dit blog geven wij je zeven redenen om je wintersportuitrusting deze winter te huren.

Wintersportuitrusting huren

Zeker voor beginnende wintersporters is het huren van je uitrusting een uitstekende optie. Je wordt deskundig geholpen aan het materiaal dat het beste bij jou past, zodat je goed voorbereid en veilig de piste af kunt. Maar ook voor gevorderde skiërs heeft het huren van ski’s voordelen. Wat belangrijk is om op te letten bij het huren van je uitrusting, is het goed passen van skischoenen. Voor je skicomfort zijn goed zittende schoenen essentieel, dus neem hier rustig de tijd voor.

Hulp bij het huren van ski's
© Intersport

1. Probeer de nieuwste modellen ski's uit

Ieder jaar komen er weer nieuwe ski’s op de markt, met steeds weer beter wordende specificaties. Jaarlijks een nieuw paar kopen is wellicht wat te gortig, maar de allernieuwste modellen proberen is wel heel gaaf. Dan biedt het huren van ski’s een uitstekende oplossing. Als je je materiaal huurt bij INTERSPORT kun je de nieuwste modellen testen van merken als Fischer, Atomic en Salomon.

2. Het scheelt gesleep met ski’s

Tijdens een wintersport met eigen ski’s heb je doorgaans het zweet al op je rug voordat je de eerste afdaling hebt gemaakt. In Nederland moeten de ski’s in de dakkoffer, in Oostenrijk moeten ze er weer uit, en dan moeten ze ook nog naar de piste. Dit voorkom je door je ski’s te huren. Vooral als je een skiverhuur kiest die bij het dalstation gelegen is, en waar een optie is om je ski’s te stallen, scheelt dat een hoop gesjouw.

3. Proef makkelijk een dagje aan het skiën

Als je nog nooit hebt geskied en je het eens een keer wilt proberen, kunnen de vele aankopen een flinke drempel zijn. Niet alleen heb je ski’s nodig, ook skikleding, een helm, skischoenen en een skibril zijn benodigd voor een comfortabele dag skiën. Dan is het een uitkomst om je uitrusting te huren. Een tip: INTERSPORT verhuurt naast de standaarduitrusting ook skikleding en -accessoires, zodat je voor een dagje de hele ervaring kunt beleven, zonder spullen te hoeven kopen.

Bij ski's huren is onderhoud inbegrepen
© Intersport

4. Geen zorgen om onderhoud

Voordat een ski klaar is voor de piste moet er aardig wat aan gebeuren. Vooral het slijpen en waxen zijn tijdrovende klussen, en het materiaal dat ervoor nodig is, is ook niet gratis. Gehuurde ski’s worden voor jou geprepareerd en afgesteld op jouw maat skischoen, zodat je gegarandeerd op goed materiaal de piste af gaat. Na afloop lever je de ski’s gewoon weer in, en de verhuur doet de rest. Dat scheelt ook weer opbergruimte in Nederland.

5. Wissel tussen verschillende skimodellen, of probeer eens een snowboard

Als je bij INTERSPORT kiest voor Premium of Superior ski’s kun je gedurende je skivakantie gratis wisselen tussen verschillende modellen. Ideaal als je eens goed wilt testen welke ski’s het beste bij jou passen. En ben je toe aan nog wat meer afwisseling? Dan kun je je ski’s ook gratis een dagje inwisselen voor een snowboard. Plak er gerust nog wat snowboarddagen achteraan als het bevalt, en anders kun je de dag erna gewoon weer kosteloos terugwisselen naar de vertrouwde ski’s.

6. Niet jaarlijks nieuwe ski's voor de kinderen

Kinderen in de groei zijn vaak al heel snel toe aan een volgende maat ski’s. Zonde om dan steeds maar weer nieuwe ski’s te moeten kopen. Ook hier vormt het huren van ski’s een goede oplossing: ieder jaar worden de kinderen in de skiverhuur weer geholpen aan de juiste maat ski’s. En één week lang dezelfde maat ski’s moet zelfs voor de allersnelste groeiers wel lukken!

Hulp bij het passen van de skischoenen
© Intersport

7. Geen oncomfortabele uitrusting

Met de wind langs je oren de piste af, genietend van het uitzicht en de snelheid: dit gevoel is lastig te overtreffen. Hoe vervelend als dit heerlijke gevoel dan wordt onderbroken door een knellende skischoen? Als je je skischoenen huurt, is deze hinder nooit van lange duur. Bij de skiverhuur helpen ze je direct en kosteloos aan een paar dat beter zit, zodat je je skidag snel weer kunt voortzetten.

Speciale voordelen bij INTERSPORT Oostenrijk

Huur je deze winter je wintersportuitrusting bij INTERSPORT in Oostenrijk, dan zijn er speciale extra’s. Zo is de uitrusting voor kinderen tot 10 jaar oud gratis als beide ouders ook ski’s huren. Ook de iets oudere kinderen kunnen voordelig huren: tot 14 jaar oud krijgen zij 50% korting. Verder maakt INTERSPORT het aanlokkelijk om je wintersport eens met een dag te verlengen: huur je voor zeven dagen ski’s, betaal je slechts voor zes dagen. Als je online reserveert, profiteer je bovendien van extra korting.

Dit blog is geschreven in samenwerking met INTERSPORT.

Winterfoto Mees

Over Mees

“Het is net als thuiskomen”, is wat Mees ieder jaar weer verzucht als de eerste besneeuwde bergtoppen opdoemen in de verte. Het gevoel dat hij door een met sneeuw bekleed skigebied krijgt, is voor hem ongeëvenaard.