Skip to navigation Skip to main content

Bij deze berghut eet je schnitzels van XXL formaat

Schnitzel Rosis Schnitzelhutte

Een wintersport in Oostenrijk is niet compleet zonder een Wiener Schnitzel. Het liefst zo'n hele grote, lekker krokant gebakken en begeleid met een portie Pommes, partje citroen, klodder ketchup en een toef mayo. Heerlijk! Begin jij al te watertanden bij het idee? Zet een bezoek aan Rosi's Schnitzelhütte in Zell am Ziller dan maar snel op je lunchlijstje. Hier hebben ze het koosnaampje 'deurmat' wel heel letterlijk genomen. De berghut serveert schnitzels van XXL formaat, nog groter dan je bord én het dienblad waarop je bord staat. 

Rosi's Schnitzelhütte in Zell am Ziller

Op de flanken van de 2257 meter hoge Karspitz in Zell am Ziller, ligt direct naast de blauwe 18, op 1780 meter hoogte, een berghut met een uniek concept. Rosi's Schnitzelhütte is een plek waar elke schnitzelliefhebber een keer naartoe moet. Gastvrouw Rosi en gastheer Hans geven wintersporters een uniek kijkje in de Oostenrijkse keuken. Schnitzels worden hier namelijk geserveerd in XXL formaat. Nadat je uit de Karspitzbahn I&II bent gestapt, ski je er zo naartoe. In de hut hangt een gezellige, ongedwongen sfeer. In de wintermaanden kun je er elke dag van 08.30 tot 16.30 uur terecht. Voor een XXL Schnitzel, maar ook voor een kop koffie, een warme choco of ander typisch Oostenrijks gerecht. 

Rosi's Schnitzelhütte voor xxl schnitzels
Het terras van Rosi's Schnitzelhütte in Zell am Ziller

Schnitzels van XXL formaat

Grote schnitzels worden ook vaak deurmat genoemd en dat koosnaampje is bij Rosi's Schnitzelhütte 100% op z'n plaats. Schnitzels zijn hier nog groter dan het bord waarop ze liggen en vaak hangen ze zelfs nog deels over het dienblad heen. Perfect voor de grote trek, maar ook het ideale redmiddel voor iedereen die het iets te gezellig heeft gehad in de après-ski. Nadat je de hut bent binnengestapt, kun je bij het luik je bestelling doen. Vervolgens staat er in een mum van tijd een dienblad met daarop je reuzeschnitzel klaar. Bij mooi weer is het goed toeven op het terras. Terwijl je de XXL unit naar binnen schuift, kun je genieten van het uitzicht op onder andere de Zillertaler Alpen. Toch te koud? Probeer dan een plekje dicht bij de tegelkachel te bemachtigen. 

En de smaak?

En de smaak? Eerlijk is eerlijk: het is niet de allerbeste schnitzel die je ooit hebt gegeten, maar lekker is 'ie zeker en de hele ervaring eromheen maakt dat je hier zeker nog eens terug komt! Eén ding is zeker: met honger zul je bij Rosi's Schnitzelhütte zeker niet vertrekken!

Schnitzel Eten
© Spalder Media Group
Eet smakelijk!

Wintersport in de Zillertal Arena

Zell am Ziller vormt samen met de dorpen Gerlos, Wald im Pinzgau en Königsleiten de Zillertal Arena. Met 150 km aan pistes is dit het grootste skigebied van het Zillertal. De Zillertal Arena biedt voor ieder wat wils. Zo kun je hier als beginner perfect oefenen op de brede blauwe hellingen en kun je als gevorderde losgaan op de rode en zwarte pistes. Het piste-aanbod is veelzijdig en je kunt er leuke dagtochten skiën. Van dorp naar dorp of bijvoorbeeld de Arena Tour. Naast Rosi's Schnitzelhutte zijn er nog veel meer fijne berghutten waar je neer kunt ploffen voor een lekkere lunch. Ook gezinnen met kinderen voelen zich hier thuis. Er zijn veel Nederlandssprekende skileraren aanwezig en ook zijn er uitgebreide kinderlanden voor de kleintjes. Gek op après-ski? Na afloop van de skidag zijn er genoeg leuke plekken om nog even te feesten. 

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.