Skip to navigation Skip to main content
Maiskogel Alm / Ranch op de Maiskogel in Kaprun
© Spalder Media Group

Op de Maiskogel bij Kaprun, aan familiepiste nummer 31, ligt een wel heel bijzondere berghut. Bij de Maiskogel Alm / Ranch kun je niet alleen terecht voor een warme choco, kop koffie, biertje of lunch, maar ook voor een uitgebreide knuffelsessie met alpaca's, ezels, geitjes en alle andere dieren op de kinderboerderij. En ja, zie er dan maar eens weg te komen! Ga jij komende winter skiën in Zell am See - Kaprun? Dan is een bezoek aan de Maiskogel Alm Ranch echt aan te raden. In dit artikel lees je alles over de hut.

Knuffelen met dieren bij de Maiskogel Alm / Ranch

Al meer dan 30 jaar is Helmut het gezicht van de op 1545 meter hoogte gelegen Maiskogel Alm / Ranch in Kaprun. Inmiddels wordt de hut ook wel 'Heli's Hütte' genoemd. De Maiskogel Alm / Ranch ligt aan piste nummer 31, een fijne blauwe afdaling die ook voor de minder geoefende skiër goed te doen is. Ideaal, want op die manier kan iedereen een bezoek brengen aan de hut. Helmut maakt een bezoek elke keer weer tot een bijzondere ervaring. Zo'n beetje het hele jaar door kun je hier terecht voor typisch Oostenrijkse specialiteiten, koude en warme dranken en een flinke dosis dierenliefde. 

Bij aankomst is huishond Bruno vaak de eerste die je verwelkomt, uiteraard onder toeziend oog van de andere boerderijdieren. De kleine ranch is 's winters en 's zomers geopend. Jong en oud kan hier tijdens een lunch of koffiepauze knuffelen met allerlei dieren zoals alpaca's, ezels, kippen, pony's, koeien, geiten, varkens, konijnen en schapen. Een zoet gevoel krijg je hier niet alleen van een stuk huisgemaakte Apfelstrudel, maar ook van de vrolijke dieren.

De dieren van de Maiskogel Alm Ranch

Maiskogel Alm Ranch in Kaprun
Alpaca Maiskogel Alm Ranch in Kaprun
Ezel bij berghut
Geitjes Maiskogel Alm Ranch

Traditionele Oostenrijkse gerechten op het menu

De Maiskogel Alm / Ranch heeft een traditionele en bovenal gezellige uitstraling. Als de zon schijnt en het buiten niet te koud is, kun je plaatsnemen op het terras en anders is het binnen in het knusse restaurant goed toeven. Met een beetje mazzel is er zelfs een plekje vrij naast de dieren! Op het menu van de hut staan vooral traditionele Oostenrijkse gerechten. Denk aan diverse soepen, zoals Speckknödelsuppe en Goulashsoep, Hauswurst met brood, Wiener Schnitzel en Tiroler Gröstl. De steak behoort tot de specialiteiten van Helmut en voor wie houdt van iets zoets, is er heerlijke huisgemaakte Apfelstrudel of Kaiserschmarrn.

Warme choco bij Maiskogel Alm Ranch met Alpaca

Skiën op de Maiskogel

De Maiskogel is de familieberg van Kaprun. Tussen de 768 en 1570 meter hoogte ligt een skigebied met zo'n 20 km aan pistes. Die zijn vooral blauw van kleur en echt moeilijk wordt het hier niet snel. Perfect voor de eerste bochtjes in de sneeuw! Bij de Maislift ligt een uitgebreid kinderland en in het Maisi Park kunnen jonge freestylers oefenen op hun trucs. Wie wil kan vanaf hier ook de Kitzsteinhorn op, stap hiervoor in de 3K K-onnection.

Wintersport in Zell am See - Kaprun

De Maiskogel ligt aan de rand van Kaprun vormt samen met de Kitzsteinhorn en Schmittenhöhe het skigebied Zell am See - Kaprun. De drie bergen tellen samen 155 km aan pistes en bieden een veelzijdig wintersportaanbod. Dankzij de komst van de 3K K-onnection sta je vanaf de Maiskogel zo op de Kitzsteinhorn, maar om naar de Schmittenhöhe te komen heb je wel de skibus nodig. Zell am See - Kaprun is middels de Ski ALPIN CARD verbonden met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Om de oversteek van het ene naar het andere skigebied te maken, stap je in de zellamseeXpress. Het dalstation van deze lift ligt in Viehhofen en daar aangekomen is het nog een klein stukje met de skibus naar het dichtstbijzijnde dalstation. Je hebt dus eigenlijk 408 km aan pistes tot je beschikking! En dat allemaal met dezelfde skipas.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.