Skip to navigation Skip to main content

Berghutten waar je zeker eens moet gaan eten tijdens je wintersport in Zell am Ziller

Gemuetliche Huetteneinkehr Zillertalarena
© Zillertal Arena

Ga je op wintersport in Zell am Ziller? Van al die sneeuwactiviteiten tijdens je wintersport in Zell am Ziller krijg je hoe dan ook honger! Gelukkig zijn er tal van berghutten waar je op krachten kunt komen. Of je nu gaat rodelen op de Gerlosstein of gaat skiën in de Zillertal Arena, er is altijd een fijne hut waar je plaats kunt nemen op het terras. Wij hebben dé berghutten waar je zeker eens moet gaan eten tijdens je wintersport in Zell am Ziller op een rijtje gezet.

Schmankerlhütte Kreuzwiesenalm

De Schmankerlhütte Kreuzwiesenalm ligt op een hoogte van 1884 m, aan de zonnige zijde van de Zillertal Arena. Onderaan piste 16 en 17, en de Kreuzwiesn-X-Press, kun je terecht bij deze traditionele hut. Schijnt de zon dan neem je plaats op het terras, bij kou zoek je een plekje in de door een houtkachel verwarmde stube. Op de kaart prijken Zillertaler specialiteiten zoals Kiblmilch (karnemelk), Graukas (lokale kaas), Zillertaler Krapfen en Zichna (Schnapps).

 

 Tip: neem de Melchermuas, traditionele melkpudding uit het Zillertal.

Berghut Kreuzwiesenalm in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Kreithütte - Kleine Rosenalm

Net onder het bergstation van de Rosenalmbahn ligt de Kreithütte. Sinds 2002 wordt deze hut uitgebaat door de familie Kriegner-Wagner. Bij dit bedieningsrestaurant kun je verheugen op goede service en heerlijk eten. Naast klassiekers als Kasspatzln, Kaspressknödel en Kaiserschmarrn kun je hier ook terecht voor steaks, burgers en pasta’s. Regelmatig is er een bandje aanwezig die livemuziek verzorgen.

 

Tip: bestel om op te warmen een Kreithütten-Spezial of Eierzapferl.

Arena Stadl

De Arena Stadl ligt op een hoogte van 2400 meter en is daarmee de hoogstgelegen berghut van de Zillertal Arena. Neem plaats op het terras of zoek een warm plekje op bij de houtkachel. Vaak is er een bandje aanwezig om de sfeer in de traditionele houten hut nog verder te vergroten. Ook wanneer je naar het toilet gaat bij de Arena Stadl, kun je nog altijd genieten van het prachtige uitzicht.

 

Tip: een Zillertal biertje met Tiroler Gröstl.

Kreuzjoch Alm

Wat een fijn terras! Bij de Kreuzjoch Alm aan piste nummer 19 zit je urenlang in de zon en heb je een prachtig uitzicht op de Zillertaler Alpen. Zorg dat je een ligstoel bemachtigt, bestel een drankje en geniet van de heerlijke momenten. De hut is al meer dan 25 jaar een begrip in de Zillertal Arena. In het zelfbedieningsrestaurant kun je terecht voor Tiroler en Oostenrijkse specialiteiten.

 

Tip: er zijn dagelijks dagspecialiteiten (o.a. Knödeltag, Pastaparty, Schnitzeltag).

Rosi’s Schnitzelhütte

Voor de grootste Schnitzel van het Zillertal moet je naar Rosi’s Schnitzelhütte, aan piste nummer 18 (Sportabfahrt). Ook voor vers getapte biertjes en huisgemaakte Schnaps zit je hier goed. Rosi en Hans verwelkomen je met open armen en vanuit de keuken hoor je hoe de Schnitzels worden platgeslagen. Zorg dat je honger hebt wanneer je hier een stap over de drempel zet!

 

Tip: XXL Schnitzel, formaat deurmat. 

Schnitzel Rosis Schnitzelhutte

Wiesenalm

De vernieuwde Wiesenalm ligt op de Rohrberg bij de middenstations van de Rosenalm- en Karspitzbahn. Door deze ligging is de hut zowel per ski’s, te voet als met de auto te bereiken. In de traditionele, maar toch moderne hut kijk je je ogen uit. Je spot telkens weer wat nieuws in het interieur en de creaties die uit de keuken komen zijn ook een plaatje. Met de Wiesenbar, Almstube, Wiesenstube, Wiesenlounge zijn er diverse ruimtes waar je terecht kunt.

 

Tip: crispy Wiesenfleck uit de steenoven, pizza á la Wiesenalm.

Deze berghutten in Zell en Gerlosstein zijn ook het bezoeken waard:

  • Berghotel Gerlosstein
  • S’ Legal
  • Maria’s Stüberl
  • Simon’s Berg- und Skistadl
  • Schlittenstadl Sonnalm
  • Rosenalm
  • Sonnenstüberl Arbiskogel
Kaiserschmarrn Essen Zillertalarena
© Zillertal Arena

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Zell-Gerlos.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.