Skip to navigation Skip to main content

Dit wil je eten als je in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau bent

Traditie, dat is een van de grootste kenmerken van het charmante skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Dit gemoedelijke doch grote skigebied in Tirol ligt verspreid over twee valleien, telt 113 kilometer aan pistes en... 25 kneuterige berghutten waar lokale gerechten met liefde uitgeserveerd worden. Tijdens je wintersport in Ski Juwel eet en drink je producten uit de streek, iets waar deze Oostenrijkse bestemming bekend om staat. Welke regionale gerechten je niet mag missen en waar je ze kunt bestellen? Je leest het hier!

Traditionele gerechten

Naast de unieke, lokale specialiteiten, kun je uiteraard ook genieten van traditionele gerechten uit de Oostenrijkse keuken. De 25 hutten langs de pistes bieden altijd wel een fijn plekje waar je van het uitzicht kunt genieten, binnen kunt opwarmen en heerlijk pauzeert met iets smakelijks. Geniet van een grote warme portie Kaiserschmarrn in een pannetje bij Böglalm in Inneralpbach in de zon. Of plof neer bij het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn, bij Berggasthof Hornboden op het terras, en neem een Tiroler Gröstl. Lekker tafelen doe je hier zeker! 

Krautinger

Wie weleens in dit gebied is geweest, weet dat deze Schnaps de grote trots is van de streek. Wildschönauer Krautinger Schnaps is een uniek product dat alleen híer geproduceerd wordt. De reden daarvoor heeft met een stuk geschiedenis te maken: Keizerin Maria Theresia verleende in de 18e eeuw het alleenrecht aan een aantal boeren uit de Wildschönau om deze Schnaps te produceren, waar vandaag de dag nog zo'n 16 boeren gebruik van maken. Krautinger wordt gemaakt van witte biet en helpt bij de spijsvertering, maar wordt door Wildschönauners ook gebruikt als medicijn of huismiddel. Je moet 'm proeven tijdens je wintersport in Ski Juwel! 

Wildschönauer Brezensuppe

Nog zo'n streekgerecht uit Wildschönau dat je gegarandeerd op de kaart vindt bij de gezellige berghutten langs de pistes. De Wildschönauer Brezensuppe is een heerlijke soep, gemaakt van lokale producten. Het is een hartige pretzelsoep met kaas, Tirools deeg en rundvleesbouillon. Getopt met gebakken uitjes: een heerlijk lunchgerecht tussen het skiën door. Je kunt 'm onder andere proeven bij Gipföhit Schatzberg en Gasthaus Thalmühle.

Alpbachtaler Heumilchkäse

Kaasliefhebbers willen tijdens hun wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau van de Alpbachtaler Heumilchkäse proeven. Zo'n 70 boeren uit het Alpbachtal produceren deze kwaliteitskaas, gemaakt van de beste weidemelk. Proef 'm op een Jausenbrettl of in een overheerlijke Käsespätzle bij bijvoorbeeld Hornalm op 2030 meter hoogte in Alpbach. Geniet je tevens van een mooi uitzicht! 

Brandenberger Prügeltorte

Al generaties lang wordt deze specialiteit in de omgeving van Ski Juwel gemaakt en daarom wil ook jij 'm proeven als je hier op wintersport bent. De Brandenberger Prügeltorte wordt traditiegetrouw boven een open vuur bereid. De zoete cake wordt gemaakt van eieren, boter, suiker en bloem en het is dan ook vooral de bereidingswijze en presentatie die het een unieke lekkernij maken. 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.