26 november 2009 door Inge in 'Algemeen''

Dit jaar laat ik de auto staan en ga ik voor het eerst met de trein op wintersport. Met de Ski-Thalys welteverstaan. Al jaren lang is dit een van de populairste vervoersmiddelen naar de wintersport. Heb jij wel eens gedacht aan dit relaxte vervoermiddel?

De trein is populair

Steeds meer wintersporters ontdekken de trein als vervoermiddel. Er is zelfs sprake van het inzetten van extra treinen richting de wintersport, omdat de reserveringen voor komend seizoen goed lopen. Waar deze toegenomen populariteit vandaan komt? Daar zijn meerdere redenen voor:

  • Allereerst bezorgt het reizen met de trein je geen filestress. Als je al dagelijks te maken hebt met het fileleed in Nederland, is het wel fijn dat je daar geen last van hebt op het moment dat je op vakantie gaat. Tenzij je in de file terechtkomt op weg naar het treinstation...
  • Daarnaast is reizen met de trein zeer comfortabel. Je hoeft niet zelf te rijden, waardoor je tijdens de reis lekker kunt ontspannen. Even de beentjes strekken? Ook geen probleem. Een wandelingetje door het gangpad is zo gemaakt.
  • Ook vinden kinderen de trein vaak veel leuker dan autorijden. Bovendien is er een grote kans dat ze aan boord leeftijdsgenootjes ontmoeten waar ze zich mee kunnen vermaken.
  • Het reizen met de trein is tevens erg veilig. Je vermijdt gevaarlijke verkeerssituaties en slechte weersomstandigheden.
  • Tot slot is de trein milieuvriendelijker dan andere vervoersmiddelen.

Met de Ski-Trein naar Oostenrijk.

Met de trein naar Frankrijk

Vanuit Nederland bereik je gemakkelijk vele wintersportbestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Plannen om naar Frankrijk af te reizen? Kies dan voor de Ski Thalys. Vanaf 19 december tot en met 20 maart is er, iedere zaterdag, een directe verbinding vanuit Amsterdam via Schiphol en Rotterdam Centraal naar de Franse sneeuw.

Met de (feest)trein naar Oostenrijk of Italië

Oostenrijk bereik je door middel van de Ski-Trein. Dit is de nachttrein naar Oostenrijk, die het voordeel biedt van een extra dag skiën. Iedere vrijdagavond vertrekt deze trein uit Nederland en hij komt op zaterdagochtend aan. Op zaterdagavond keer je weer terug naar Nederland waar je op zondag arriveert. Zin in een feestje? Boek dan de Ski-Trein Disco, een apart gedeelte van de trein, voor de feestvierders. Ook de Alpen-Expres brengt je met een slaaptrein richting de Oostenrijkse skigebieden. Met deze laatste kun je overigens ook de Italiaanse Alpen bereiken.

Laat een reactie achter

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen