Skip to navigation Skip to main content
Kinderen Veysonnaz
© Spalder Media Group

De beste bestemmingen voor families

Een familievriendelijke bestemming valt in de smaak bij het hele gezin. Voor kinderen zijn er voldoende voorzieningen zodat zij zich helemaal thuis voelen. Gezinsvriendelijke accommodaties en een skigebied waar kinderen alle ruimte hebben zijn een voorwaarde. Vanzelfsprekend zijn een kinderland, een mascotte, een oefenweide en een kindvriendelijke skischool ook aanwezig. Naar deze dorpen kunnen families met een gerust hart afreizen.

Topbestemmingen familievriendelijk Duitsland

Duitsland is hét land voor een familievriendelijke wintersport. Rustige dorpen, veelzijdige skigebieden en kindvriendelijke accommodaties. Daarnaast is de afstand naar veel Duitse skigebieden goed te overzien, en kun je een aantal gebieden redelijk snel bereiken. De bergen zijn hier net wat minder hoog wat de pistes een eenvoudig karakter geeft. Ideaal voor kinderen die het skiën onder de knie proberen te krijgen. Ondertussen worden er natuurlijk ook sneeuwpoppen gebouwd en sneeuwballen gegooid.

Ga naar de familievriendelijke bestemmingen in Duitsland

Topbestemmingen familievriendelijk Frankrijk

De Franse skigebieden zijn de afgelopen jaren steeds familievriendelijker geworden. Aan voorzieningen en service voor de allerkleinste gasten wordt steeds meer aandacht besteed. In kleine skiklasjes maken de kinderen kennis met wintersport maar tussendoor wordt er natuurlijk wel even gespeeld. De mascotte houdt een oogje in het zeil om te zien of de kinderen zich vermaken. Familievriendelijke Franse skidorpen herken je aan het ‘Family Plus Mountain’ label.

Ga naar de beste familievriendelijke bestemmingen in Frankrijk

Topbestemmingen familievriendelijk Italië

In Italië vind je tal van kindvriendelijke wintersportbestemmingen. De wintersportplaatsen zijn kleinschalig waardoor de kids alle ruimte hebben om te sleeën, sneeuwpoppen te bouwen en sneeuwballen te gooien. Maar natuurlijk moeten ze ook hun eerste meters op de ski's maken! Grote, uitgebreide oefenweides geven kids de mogelijkheid om te oefenen met skiën. De Italiaanse skigebieden beschikken over de meest ervaren skileraren die met alle liefde en geduld kinderen de skitechniek leren.

Ga naar de beste bestemmingen voor families in Italië

Topbestemmingen familievriendelijk Zwitserland

Verwacht bij een familievriendelijke wintersport in Zwitserland alleen het beste. Bij je accommodatie word je met open armen ontvangen en veel Zwitserse dorpen zijn autovrij. Ideaal wanneer de kinderen onbezorgd in de sneeuw willen spelen. Ook in de skigebieden spelen kinderen beslist niet de tweede viool. Ervaren skileraren zien er op toe dat de kinderen spelenderwijs leren skiën en er zijn tal val voorzieningen die een familievriendelijke wintersport in Zwitserland tot een succes maken.

Ga naar de beste bestemmingen voor families in Zwitserland

Topbestemmingen familievriendelijk Oostenrijk

Oostenrijk is een zeer geschikt wintersportland om met de familie naartoe te gaan. Het land beschikt over tal van familievriendelijke dorpen waar het hele gezin zich thuis voelt. Vrijwel ieder skigebied heeft een kinderland en de skischolen staan hoog aangeschreven. Liedjes zingen met de mascotte, Nederlandse skileraren en een avontuurlijk kinderland, je vindt het hier allemaal. In Oostenrijk weet je zeker dat de kinderen een heerlijke wintersport beleven.

Ga naar de beste bestemmingen voor families in Oostenrijk