Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - folgaria-lavarone-en-luserna_8
© Turismo Lavarone Spa
Italië

Skigebied Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone

Gebaseerd op 3 reviews

Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone in het kort

 • Hoogte: 1200 - 1850 meter
 • Sneeuwzeker en zonnig skigebied
 • Veel blauwe pistes, ideaal voor beginners
 • Leuke kinderlanden met vrolijke mascottes

Alpe Cimbra is de skiregio die wordt gevormd door de skigebieden Ski Center Lavarone en Skiarea Folgaria Fiorentini. Je hebt hier met één skipas toegang tot 104 km aan pistes die tot maximaal 1850 meter hoogte reiken, maar niet allemaal onderling met elkaar verbonden zijn. Boven Lavarone ligt zo'n 30 km en boven Folgaria 74 km. Wintersporters van alle leeftijden en niveaus vinden uitgebreide mogelijkheden in Alpe Cimbra, maar vooral beginners en families voelen zich er thuis.

Alpe Cimbra: perfect skigebied voor beginners

Wanneer je de pistekaart van Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone bekijkt, valt meteen op dat het skigebied over een groot aantal blauwe pistes beschikt. Van de 104 km en in totaal 66 afdalingen is maar liefst 63 km blauw, 35 km rood en 6 km zwart. Vooral beginnende en lichtgevorderde wintersporters voelen zich er thuis. Moeilijk wordt het niet snel en ook zijn er mooie oefenweides om de beginselen van het skiën te leren. In het skigebied boven Lavarone kom je zelfs bijna geen rode of zwarte afdalingen tegen. Gevorderde wintersporters zullen zich overigens ook niet snel vervelen op de pistes van Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone. De meeste uitdaging is te vinden op de pistes van Skiarea Folgaria Fiorentini. Bijvoorbeeld op de rode Salizzona (8) en op de zwarte Martinella Nord/Agonistica (10), al is de zwarte Avez del prinzep (16) in Lavarone er ook absoluut eentje om niet over te slaan.

Afbeelding - Slopes Map 1 - Folgaria, Lavarone & Luserna

Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone - 104 km

Open
 • Blauw 63 km
 • Rood 35 km
 • Zwart 6 km

Berg: 70 cm

Dal: 30 cm

 • Sleepliften 8
 • Stoeltjesliften 23
 • Gondels 0
 • Treinen 0
 • Gletsjer Nee
 • Capaciteit 42300 p/uur
Afbeelding - Slopes Map 1 - Folgaria, Lavarone & Luserna

Wintersport met kinderen in Alpe Cimbra

Alpe Cimbra biedt uitgebreide faciliteiten voor een wintersport met kinderen. De skiregio is met ruim 100 km aan pistes vrij groot, maar dat voelt niet zo. Je kunt ervoor kiezen om zowel in Folgaria als Lavarone te gaan skiën, maar je kunt ook alleen voor een van de twee kiezen. Speciaal voor kinderen ligt in Lavarone, bij Bertoldi, het Neveland kinderland met onder andere een gebied waar de allerkleinsten leren skiën en leuke activiteiten zoals snowtubing en quadrijden. In Folgaria kunnen kinderen terecht in het Babypark Fondo Piccolo. De vrolijke mascottes Perty de heks, elf FliFlick en Manny maken van de skivakantie een onvergetelijke tijd.

Skiregio met historie

Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone ligt niet ver van Trento, de hoofdstad van Trentino. In dit gebied vind je een eeuwenoud erfgoed met unieke tradities en gebruiken, maar ook veel overblijfselen van de Eerte Wereldoorlog. De regio staat vooral bekend om de vele forten en loopgraven en wordt ook wel Skitour dei Forti genoemd. Een aantal daarvan kun je zelfs vanaf de pistes zien liggen. Een van de bekendste is Fort Belvedere. Op een aantal dagen in het skiseizoen kun je een bezoek brengen aan het fort.

Langlaufen in Alpe Cimbra

Wie wil langlaufen in Alpe Cimbra, heeft toegang tot zo’n 80 km aan loipes voor zowel de klassieke- als skatingtechniek. Er zijn twee langlaufgebieden: Alpe di Folgaria - Coe, met zo’n 40 km aan loipes die tot maximaal 1600 meter reiken en Millegrobbe, met zo’n 36 km aan loipes die tot een hoogte van 1400 meter reiken. Beide gebieden beschikken over loipes van verschillende niveaus en ook zijn er mogelijkheden voor het volgen van lessen.

Knusse berghutten en lokale specialiteiten

Verspreid in het skigebied van Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone liggen tal van knusse berghutten en pisterestaurants. Als de zon schijnt is het heerlijk vertoeven op de terrassen, waar je van prachtige 360° uitzichten geniet op onder andere de Brenta Dolomieten. Op het menu staan Italiaanse specialiteiten, maar ook lokale delicatessen uit Trentino en lekkernijen van de Cimbrische keuken. Wat je zeker geproefd moet hebben is de kaas Formaggio Vézzena DOP, folgaretano speck, Alpenhoning en aardappelpolenta (polenta di patate). Omdat de Cimbrische keuken van Germaanse afkomst is, ben je hier ook aan het juiste adres voor een heerlijk pannetje Kaiserschmarrn. Al dat lekkers kun je begeleiden met een goed glas wijn, waar Trentino bekend om staat.

Fotogalerij van Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone

Afbeelding - folgaria-lavarone-en-luserna_8
© Turismo Lavarone Spa
Afbeelding - folgaria-lavarone-en-luserna_9
© Turismo Lavarone Spa
Afbeelding - folgaria-lavarone-en-luserna_11
© Trentino Marketing s.r.l. / Pierluigi Orler Dellasega
Afbeelding - Passo Coe
© Trentino Marketing s.r.l. / Daniele Lira

Beoordeling van Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone

Snowplaza beoordeling
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Experts
 • Snowboard/freestyle
 • Freeride/off-piste
 • Langlauf
 • Sneeuwzeker
 • Familie/kinderen
 • Prijsniveau
8
Beoordeling bezoekers

op basis van 3 beoordelingen door bezoekers

Freestyle & Freeride in Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone
Funparks 3
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone
Skipasprijzen Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone - Laagseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Folgaria Fiorentini
Kinderen EUR 66,00
Volwassenen EUR 165,00
Gratis tot
Skipasprijzen Alpe Cimbra - Skiarea Folgaria Lavarone - Hoogseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Folgaria Fiorentini
Kinderen EUR 106,00
Volwassenen EUR 211,00
Gratis tot