Skip to navigation Skip to main content

5 bestemmingen voor een wintersport met 3 generaties

5828 - 5 bestemmingen voor een wintersport met 3 generaties (1)

Gezellig met de hele familie op wintersport. Opa, oma, papa, mama en de (klein)kinderen. De laatste jaren is het een trend om met 3 generaties naar de besneeuwde bergen te gaan. Maar elke generatie heeft zo z’n eigen wensen. Voor de kleintjes is een goede skischool van belang, het skigebied moet voldoende pistes hebben, familievriendelijk zijn en de grootouders willen misschien wel wandelen, langlaufen of rondstruinen in een gezellig dorp. Snowplaza zet in dit weblog een aantal bestemmingen, die geschikt zijn voor de hele familie, voor je op een rijtje.

#1. De Tiroler Zugspitz Arena

De plaatsen Ehrwald, Lermoos en Berwang liggen in de Tiroler Zugspitz Arena. Een regio die zowel families als wandelaars en langlaufers veel te bieden heeft. Elke plaats heeft zijn eigen overzichtelijke skigebied en die zijn over het algemeen niet heel moeilijk. Op de glooiende pistes van de Ehrwalder Alm vermaken klein en groot zich. Zoek je iets meer uitdaging dan is de Grubigstein een aanrader. Hier kunnen niet alleen gevorderde wintersporters zich uitleven, er zijn ook mogelijkheden voor de beginners en kinderen. Zo leidt er een heerlijke ‘familie-afdaling’ helemaal terug naar het dal. Voor wandelaars worden er in de winter ruim 60 km aan wandelpaden uitgezet en langlaufers kunnen glijden op 130 km loipes. Ook is er in iedere plaats een rodelbaan, waar je heerlijk kunt sleeën overdag of ‘s avonds.

5828 -  (3)
Berwang is een geweldige bestemming voor 3 generaties
Berwang is een geweldige bestemming voor 3 generaties


#2. Westendorf voor de hele familie

Al jaren is Westendorf populair bij veel Nederlandse families en dat is natuurlijk niet voor niets. De kleintjes kunnen op de oefenpistes die direct in het dorp liggen de beginselen van het skiën onder de knie krijgen. Opa en oma kunnen de ontwikkelingen van hun kleinkinderen dus gemakkelijk volgen. Wandelen en winkelen in dit sfeervolle dorpje zal de oudste generatie ook zeker waarderen. Actieve wintersporters kunnen de bijna 300 km pistes die de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental telt bedwingen. En houdt jouw familie van een beetje gezelligheid na het skiën, dan zit je in Westendorf ook goed.

#3. Davos, een beetje sjiek

Het Zwitserse Davos staat niet alleen bekend om haar uitgebreide skigebied, maar ook om de vele andere activiteiten die er te doen zijn. In de mondaine wintersportplaats kunnen opa en oma heerlijk rondwandelen en winkelen. Ondertussen worden de kleinkinderen – met Zwitserse precisie – uitgelegd hoe je een perfecte “pflug” skiet. Ook de wellnessmogelijkheden in deze plaats zijn uitgebreid. Wil je liever sportief bezig zijn? Dan kun je bijna 300 km pistes, de meer dan 100 km aan langlaufloipes of de wandelpaden van Davos verkennen.

5828 -  (4)
Davos is veel meer dan alleen een wintersportbestemming
Davos is veel meer dan alleen een wintersportbestemming

#4. Brunico, la dolce vita

Houd je van het goede Italiaanse leven? Dan is Bruneck, of Brunico in het Italiaans, misschien wel de geschikte bestemming voor jouw familie. Het skigebied met ruim 100 km pistes op de Kronplatz, bestaat voor de helft uit brede, glooiende blauwe pistes. Hier kun je met 3 generaties heerlijk skiën. Daarnaast is het prima winkelen en wandelen in deze gezellige plaats. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd in de vele restaurants in Bruneck. Italianen zijn dol op kinderen en dat merk je in je accommodatie, de skischool, maar ook bij de pizzeria.

#5. Le Grand Bornand, een sfeervol Frans skidorp

Dat Frankrijk niet alleen over moderne sfeerloze skistations beschikt, bewijst het authentieke en gezellige dorp Le Grand Bornand. Hier vind je geen hoogbouw, maar enkel kleinschalige accommodaties en karakteristieke chalets. Het dorp bestaat uit twee delen. Le Grand Bornand village op 1.000 meter en Le Grand Bornand Chinaillon op 1.300 meter, waar veel pistes bij de voordeur eindigen. Vanaf 3 jaar kunnen de kleinste familieleden terecht in de skischool. Voor hen zijn er tevens speciale sledepistes. Liever langlaufen of wandelen? Ook dat kan prima in Le Grand Bornand.

5828 -  (5)
Le Grand Bornand bestaat uit Village (1.000 meter) en (Chinaillon)
Le Grand Bornand bestaat uit Village (1.000 meter) en (Chinaillon)
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.