10 november 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Vaujany

Wie aan wintersport in Frankrijk denkt, komt vaak uit bij de grote wintersportgebieden met appartementencomplexen aan de piste. Stuk voor stuk prachtige bestemmingen met uitstekende wintersportmogelijkheden. Maar Frankrijk heeft veel meer te bieden dan alleen de top-skigebieden. Er zijn tal van minder bekende skidorpen die hun ziel nog niet verloren hebben aan het massatoerisme. Bovendien is een wintersport hier vaak ook nog prima betaalbaar, wemelt het er niet van de Engelsen én heb je het gevoel echt in Frankrijk te zijn. In dit weblog 5 Franse skidorpen die nog niet ontdekt zijn door de massa.

#1. Les Orres

Les Orres ligt in de Hautes-Alpes en biedt 100 kilometer aan pistes die geschikt zijn voor ieder niveau. De plaats ligt op een hoogte van 1550 meter, waardoor je je hier doorgaans geen zorgen hoeft te maken over de sneeuw. In combinatie met de zuidelijke ligging (veel zon!) zijn de omstandigheden hier maar al te vaak ideaal. De houten accommodaties en het autovrije centrum zorgen voor een sfeervol plaatje. Ideale bestemming voor zowel families als freeriders die willen profiteren van de optimale sneeuwcondities.

Les Orres

#2. Valmeinier

Valmeinier bestaat uit twee gemoedelijke dorpen die op verschillende hoogten liggen: Valmeinier 1500 en Valmeinier 1800. Samen met Valloire vormt Valmeinier het skigebied Galibier Thabor dat beschikt over 150 kilometer aan pistes. De bestemming heeft een authentieke uitstraling dankzij de prachtige chalets en de oorspronkelijke bebouwing, die veelal bewaard is gebleven. Het boerendorp blijft trouw aan de lokale tradities en het is de ideale plek om lokale producten als Beaufort, Reblochon en gedroogd vlees te proeven.

Valmeinier

#3. Vaujany

In tegenstelling tot in het nabijgelegen L'Alpe d'Huez gaat het leven in Vaujany een versnelling lager. Beide bestemmingen delen het skigebied, maar hebben verder weinig gemeen. Naar Vaujany kom je voor de rust en voor de uitstekende wintersportmogelijkheden. Met de gigantische gondel (160 personen) sta je binnen no-time in het hart van het skigebied. Hier kun je je uitleven op de legendarische Sarenne, uitdagende off-piste afdalingen of heerlijke glooiende pistes. Een dalafdaling naar het dorp is niet aanwezig, maar dat neem je na een kennismaking Vaujany niet kwalijk meer. Ook het nabijgelegen Oz-en-Oisans is zeer sfeervol.

Vaujany

#4. St. Sorlin d’Arves

Wil je geen concessies doen op het gebied van pistekilometers, maar wel in een iets intiemer dorp overnachten? Wellicht dat Saint Sorlin d'Arves in het skigebied Les Sybelles iets voor je is. Een stuk gemoedelijker dan bijvoorbeeld Val Thorens of La Plagne, maar wel meer dan 300 kilometer aan pistes. Het oude centrum van de plaats is behouden gebleven, maar daaromheen zijn wel de nodige nieuwe accommodaties gebouwd. Desondanks blijft St. Sorlin een kus dorpje gelegen aan de voet van de Col de La Croix de Fer.

St. Sorlin d’Arves

#5. Saint Lary Soulan

Waarom niet eens naar de Pyreneeën op wintersport? Mocht je dit van plan zijn dan is Saint Lary Soulan een uitstekende optie. Het dorp is van oorsprong een spa resort, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig skidorp met sfeervolle bebouwing. Door middel van een téléphérique is Saint Lary verbonden met het 900 meter hoger gelegen Saint-Lary Pla d’Adet. Hier kun je de ski’s onderklikken en op pad gaan in het skigebied met 100 kilometer aan pistes. Beginners kunnen hier uitstekend leren skiën, wachttijden komen vrijwel niet voor en het prijsniveau is prima!

Saint Lary Soulan

Ken jij nog meer Franse skidorpen die nog niet ontdekt zijn door de massa? Laat een reactie achter!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen